21 Октомври, 2021 20:20 1 507 15

Полша трудно ще получи подкрепа от ЕС

  • полша-
  • среща-
  • ес

Европейските представители коментират темата

Полша трудно ще получи подкрепа от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Полша трудно ще получи големи средства по своя план за устойчивост от ЕС. Това обяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте, цитиран от Ди Велт.

Премиерът участва в разговори с полските представители. Днес се провежда европейска среща на върха.

Обсъжда се върховенството на правото. Полша обяви своето законодателство за превъзхождащо европейското.

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел също направи коментар по темата. Той настоява да се осъществи диалог.

Според него ще е недостойно, ако полското правителство направи отстъпки, само ако става въпрос за пари. Подобна е позицията на испанския премиер Педро Санчес.

Той обяви, че подобни решения поставя под въпрос общностното право. Германският канцлер Ангела Меркел призова да се намери единство по темата, което да доведе до съгласие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То па една Полша

    12 5 Отговор
    То па един ЕС..
  • 2 Майна

    16 5 Отговор
    във вторник той обвини блока за изнудване, докато спори с неговите представители в Европейския парламент. Полша смята, че заплахата на ЕС да задържи милиарди евро помощ за COVID-19 в очакване на политическата капитулация на страната пред съдебните искания на Брюксел е незаконна и заплашва да раздели блока дори повече, отколкото вече е. Това предполага, че ЕС вече е стигнал толкова далеч със своите антидемократични и незаконни централизиращи тенденции, че Полша няма друг избор, освен да вземе окончателна позиция в името на своя суверенитет.

    Коментиран от #12

  • 3 asd

    7 2 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    И този не знае къде се намира...
    Полша имаха ръст на икономиката си даже по времето на локдауните бе еййй алоуууууууууу!
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 4 Майна

    6 4 Отговор
    ЕС реагира истерично на принципната позиция на Полша. ЕС Комисар правосъдието Didier Рейндерс казаха Аксиос същия ден, че това е 6 на ЕС януари -ти момент. Като се има предвид основният разказ за това спорно събитие , това предполага, че Полша се държи по „бунтовнически“ и може би дори „терористичен“ начин. Подобни намеци предполагат, че политическият компромис е невъзможен между спорещите страни. Той също така намеква, че ЕС се готви да накаже строго Полша, за да даде пример от нея и да възпира другите.

    Предстоящата политическа битка ще бъде много мръсна. В съвместната американско-германската война Hybrid на Полша най-вероятно ще се засили чрез повече цветни революции провокации, информационната война и заплахи за санкции. В отговор Полша ще се стреми да обедини регионалните си идеологически съюзници в про-реформаторски блок в рамките на ЕС, целящ да отблъсне антидемократичните и незаконни действия на това транснационално образувание.
  • 5 Майна

    11 4 Отговор
    Ако правото на ЕС бъде наложено на държавите-членки в противоречие с техните конституции, тогава блокът рискува да създаде опасен прецедент, който ще доведе до заличаване на държавния суверенитет и ускорено създаване на централно управляван субект, отделен от демократичния контрол на същите хора, които претендира да представлява.

    Полският премиер хвърли ръкавицата към ЕС в отвореното писмо , което публикува до лидерите на блока в понеделник. Това се случи малко след като Конституционният трибунал на страната му постанови, че правото на ЕС не може да бъде обнародвано за сметка на националното законодателство. Това от своя страна предизвика неоснователно разпалване на страха, че лидерът на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на обещаващата „ Инициатива за три морета “ (3SI) възнамерява да изтегли така наречения „ Polexit “, който управляващият му консервативно-националистически закон и правосъдие (PiS според до своя полски акроним) отрича.
  • 6 Майна

    6 8 Отговор
    Поляка се бори за ПОЛША ,А РАДЕВ ПОСЛУШНИКА ЩЕ ИПЪЛНЯВА КАТО ,,ЛИЦЕВИ ОПОРИ,,
  • 7 Какво е ЕС?

    5 3 Отговор
    Отдето и да го погледнеш - фес.А Полша е проше пана и бляблябля на най-мелодичният славянски сленг..
  • 8 Майна

    17 1 Отговор
    ЕС е замислено като ЗАЛИЧАВАНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ ЧРЕЗ ЗАРОБВАЩИ УСЛОВИЯ И ЗАРОБВАЩИ ЗАЕМИ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА....

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Твърдо зад

    16 1 Отговор
    поляците,долу ЕС.
    България - вън от ЕС и НАТО.

    Коментиран от #11

  • 11 Поляк

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Твърдо зад":

    Не зад мен,и не твърдо - не ги обичам тези неща!
  • 12 Не, не

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    помощите за Ковид въобще не са под никаква заплаха. А онези 60 милиарда, обещания за развитие на Полша. Дългосрочен план за няколко години.
  • 13 Лицемери

    8 0 Отговор
    Печатат едни хартийки, а ги раздават все едно вода на закъсал в пустинята. Няма нищо по-гнусно от европеец. Когато дойдат талибаните, ще се запиша в първите им редици.
  • 14 246

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    Чета за Римската империя. Там отделните народи са имали повече свобода, отколкото държавите в ЕС. Във всяка област националните малцинства са можели да си имат свои закони. Много умно измислено, за да не недоволствуват поданиците.
  • 15 Сони

    3 0 Отговор
    Трудно защото не иска да играе по свирката ви.Но аз си го подкрепям.
Новини по държави: