24 Октомври, 2021 13:50 3 091 43

САЩ призова руските граждани да подават молби в посолството в Полша

  • сащ-
  • молби-
  • русия

Там ще бъдат разгледани

САЩ призова руските граждани да подават молби в посолството в Полша - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гражданите на Русия, които търсят американска виза, трябва да подадат молба до американското посолство в Полша, съобщи ТАСС.

Американски дипломати обявиха подробности за решението. Обяснява се, че е спряно разглеждането на молби в общите мисии на Русия и САЩ.

Руските граждани получават и нов статут. Той важи за граждани на страни, в които САЩ нямат дипломатическо представителство.

Това важи и за страни, в които дипломатическата работа е ограничена. С такъв статут са още десет страни.

Там молби за виза могат да се подават с американските посолства в съседни страни. Очаква се Държавният департамент да даде повече подробности.

Руските граждани, намиращи се в други страни, могат да подават молби в представителствата на място.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамерикаецъ

    39 9 Отговор
    Ами ние хамериканците къде да подадем молба за да станем руски граждани.

    Коментиран от #15, #36

  • 2 арлингтън

    57 4 Отговор
    Гражданите на САЩ, които търсят руска виза, трябва да подадат молба до американското посолство в Пекин.-съобщи ТАСС.

    Коментиран от #3, #7, #11

  • 3 Боби

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "арлингтън":

    Искрено ме разсмя😂
  • 4 смерш

    26 3 Отговор
    Пандемия,енергийни и икономически проблеми-старо и изпитано средство е малък или голям военен конфликт!
    Лошото за нас ,освен всички друго,е и че сме в зоната на близък театър на военни действия с оглед принадлежноста ни към съответния военно-политически блок?
  • 5 Българин

    14 43 Отговор
    Честито на ушанките! Това по никакъв начин не засяга 95% от поданиците на жужето, които или нямат парите за да стигнат до Америка; или не знаят езика; или това им е последният проблем. Засегнати са "бизнесмените", накачулени по обществените поръчки и местните дерибеи, както и висшата държавна администрация, чиито комплексирани деца, няма да могат да си правят селфита от Флорида, с които да се изживяват като нещо повече от другите...

    Коментиран от #9

  • 6 Kcaniba

    32 7 Отговор
    Ипрерията на злото - фащ!!!
  • 7 итартасс

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "арлингтън":

    имате грешка в пехнян трябва да подадете
  • 8 А турските граждани

    1 3 Отговор
    Скоро в България.
  • 9 Перо

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Най-засегнати са израелтяните в Русия. Те са основните пътуващи за САЩ,Англия,Австрия и Германия!

    Коментиран от #10

  • 10 246

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Руснаците с израелски паспорт ще се уредят визите чрез израелското посолство. Белоруските граждани, пътуващи за ЕС си уреждаха това лято визите чрез посолствата на страната, която искат да посетят, намиращи се в Русия . И съвсем без да ходят до Москва. Подават си документите в руското посолство в Минск и си чакат визата.

    Коментиран от #21

  • 11 Хахаха

    6 30 Отговор

    До коментар #2 от "арлингтън":

    Не, трябва да веднагъ да се свържат веднага с психиатър...
    Само трима са избягали от гадния Запад в Русия:
    Сноудън за предателство;
    Жерар де Пардио, защото беше обвинен в изнасилване и избяга;
    Стиван Сегал ... на него Путин плати за пропаганда.
    Над 100 000 руснаци годишно бягат с писъци от путиновия рай ... тюрма на народите
  • 12 Риналдю

    6 20 Отговор
    Сега от Кремъл ще въведат "реципрочна мярка" и американските емигранти,които на талази напират да емигрират в Русия,ще са много разочаровани.Шегувам се.Това може да се случи само в руският фентъзи филм "Чернобил".Който го е гледал,знае какво имам предвид.

    Коментиран от #14, #16, #19

  • 13 Хайван Костофф

    21 5 Отговор
    Кой иска да ходи при миризливите и вонящи кравари, бе? Я вижте мърсотията на NY, дето плъхове се разхождат по улиците! Преди месец ни посети български емигрант от времето на соца, живеещ в Куинс, на който му направи силно впечатление "чистотата" на нашия, не толкоз чист град! Значи представете си каква мърсотия е там!!😄😄

    Коментиран от #17, #32

  • 14 факти

    5 17 Отговор

    До коментар #12 от "Риналдю":

    В Русия имигранти от белия и развит свят ,не можеш да видиш.Това е все едно да търсиш по-добър живот в Бутан или Кирибати.90% от хората които търсят живот в Русия са от държави като Таджикистан,Казахстан,Узбекистан,Азербайджан и Киргизстан.
  • 15 Богдан Велински

    4 18 Отговор

    До коментар #1 от "Хамерикаецъ":

    Ако искате да кандидатствате за руско гражданство, молби се приемат само в Карлуково
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 лунатаМК

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Риналдю":

    Прийом, коуега! На талази ви бяга кораба майка прийом!! Паркиран е до Фукшииа, където зарежда от чисто, а не комуноидно гориво , прийом!!! Виждате ми се остроумен и начетен!! Шегувам се!! Прийом

    Коментиран от #22

  • 20 ИМА ЛИ НОРМАЛЕН БЯЛ?

    14 2 Отговор
    КОЙ Е ЛУД ДА ИДЕ В АФРОСАЩ?

    Коментиран от #23

  • 21 Перо

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "246":

    Израелското посолство не представлява интересите на САЩ в Русия и няма право да приема молби за американски визи, а е оторизирано щатското посолство във Варшава!
  • 22 Риналдю

    2 12 Отговор

    До коментар #19 от "лунатаМК":

    Кораба майка е паркиран на Бузлуджа,ама няма пари за ремонт и не може да отлетите към Москва.Ще трябва с товарният влак,или пеша.
  • 23 факти

    2 17 Отговор

    До коментар #20 от "ИМА ЛИ НОРМАЛЕН БЯЛ?":

    Що за тъп въпрос ? Абсолютно всеки човек си мечтае за живот в САЩ и САЩ е държавата с най-много имигранти от цял свят.Нещо по тъпо не можа ли да питаш ? Това да не е руската кочина ,че никой да не иска да стъпи там ?

    Коментиран от #25

  • 24 ДаЗдраПерМа

    5 0 Отговор
    първо руснаците трябва да си извадят шенгенска виза за да отидат до Варшава и да си извадят американска виза, впрочем проблема не е само с визите за руснаци, самата визова служба е много тромава и буксува при най малкото натоварване. Трябва им по модерна и гъвкава система но тя иска образовани кадри а те са кът.
  • 25 Хамсал

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "факти":

    миналата година за периода януари-септември миграцията в Русия е 81.7 хил. в условия на епидимологични ограничения заради Короната. В интернет има интерактивна карта със световната миграция, Русия е втора след САЩ по миграционен поток. Търсиш, намираш и четеш факти!

    Коментиран от #27, #30

  • 26 ДжафДжаф

    10 3 Отговор
    Как само се обърна палачинката! По времето на СССР целият соц лагер имаше безвизов режим със запада! Запада го играеше широко отворен. Един вид елате и вижте коклко е хубаво при нас! Проблема беше, че тогава се изискваха изходящи визи като разбира се не всеки можеше да получи такава. Сега Русия е широко отворена, ама нещо не им изнася. Как беше: Де жа вю! Тоя филм вече сме го гледали, но ролите бяха разменени. Навремето комунистите харчеха един куп пари за да заглушават западните радиостанции. Сега Рт и Спутник са най-големият трън в очите на западните пишман демократи. Докараха се до там, че да обвиняват Русия в манипулация на изборите им при положени, че в САЩ я има 100 човека, които гледат РТ я нема.
  • 27 ххх

    1 11 Отговор

    До коментар #25 от "Хамсал":

    Точно това е ,че трябва да четеш ! САЩ е мечтаната дестинация за всеки човек на тоя свят и всеки който търси успех в живота и той най-вече кадърните хора.Виж само от кои държави имигрират в САЩ и от кои имигрират в Русия ! В Русия 90% от мигрантите са от държавите Таджикистан,Узбекистан,Киргизстан,Казахстан и Азербайджан.Човек от бяла и нормална държава да имигрира в Русия няма как да видиш.То е все едно да търсиш по-добър живот в Бурунди.Да си чул ,американци,немци,французи,англичани или въобще някой от развита държава да имигрира в Русия ? Не ,няма и да го видиш.Обратното обаче е масово.Всеки руснак се прескача през глава да търси западен живот и най-вече живот в САЩ и то само и само ,за да се махнат от Русия.

    Коментиран от #42, #43

  • 28 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор
    и да си извадят американска виза руснаците няма с какво да отидат до щатите, защото летците също не получават визи и летят тези на които им изтича срока
  • 29 От страни

    6 2 Отговор
    Еми да вървят във Франкфурт на Майн.ата му с своите визи. Само наши тъпи подлоги мечтаят да живеят там, щото са гледали меого филми по видеото и даже си нямат и понятие какво е да се живее там.
  • 30 Горна Волта

    2 12 Отговор

    До коментар #25 от "Хамсал":

    Я се осъзнай малко бе наглец :D Русия е една от най-бедните и мизерстващи държави.Това е Горна Волта с ракети.Кой е тоя луд който ще имигрира там :D Единствените имигранти в Русия са талибани,муджахидини и разни други брадати козари от третия свят.

    Коментиран от #37

  • 31 ДаЗдраПерМа

    6 1 Отговор
    много от феновете на различни спортни събития било световно по футбол тенис или др коментират удобствата на руска визова система. Достатъчно е по интернет да попълниш формуляр и си готов. Почти са безплатни има символична сума за обработка на данните.
  • 32 баско

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хайван Костофф":

    миналото лято бяхме в София с 5ма колеги. на път за летището минахме през Махалата на Амишите, като предварително се опитах да подготвя колегите за гледката. Минахме. След малко Джефф пита: а къде е страшния квартал? Аз: - вече излязоме от там. Той спокойно отвърна: аз очаквах сцена от апокалипсис, а то си е като нормално предградие на Атланта.
  • 33 ДаЗдраПерМа

    3 0 Отговор
    сега и други "демократични" страни ще постъпят по същия начин, например японците не дават визи на руските спортистки по художественна гимнастика сакън да не вземат златото. Поканени експерти към ООНето също не могат да отидат. Пуснаха с голям зор нулата в Русия защото на руски оръжеен експерт трябваше да посети обекти за наблюдаване в щатите и безкрай такива примери.
  • 34 За БГ

    1 2 Отговор
    Виза за България, руснаците и украинците трябва да подадат документи в Папуа-Нова Гвинея.
  • 35 ДаЗдраПерМа

    1 1 Отговор
    на украинците не им трябва визи за да дойдат в България достатъчно е да се регистрират в системата ETIAS и да платят 7 евро на калпак
  • 36 Говеждите

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хамерикаецъ":

    да подават молби за визи в Куба,ако им стиска.
  • 37 Хамсал

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Горна Волта":

    Казах, в нета има интерактивна карта (ще рече в реално време, обновявана през определен зададен от програмата период). Търси в Економик бг, Тази интерактивна карта, публикувана в МetroСosm и съставена от Макс Галка (Max Galka), визуализира данни от оценките на ООН за разпределение на населението и броят на всички мигранти, разбити по държави на пребиваване и държави, от които идват. А и по-нежно с епитетите, когато си зад клавиатурата!
  • 38 USA

    3 0 Отговор
    Идите на Х.У.Й. со своими визами
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Факт

    2 2 Отговор
    Руснак в Полша е като прасе в джамия. Хамериканците яко се гаврят с братушките.
  • 41 Май

    3 0 Отговор
    пак ще гонят американския посланик! Че за какво им е вече!
  • 42 Начо Крика

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "ххх":

    Да, аз съм чувал и причините са: чистота в градовете в Русия, по-бърз и евтин Интернет, по-съвременна банкова система, по-безопасно, по-развита инфраструктура, безплатно медицинско обслужване
  • 43 Ежко Бежко

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "ххх":

    Явно не си ходил по-далеч от областния град. Бил съм многократно на всички континенти без Австралия. Уверявам те САЩ е най-малко желаната дестинация за миграция. А за посещение е направо абсурд. Нормалните хора мигрират в Панама, Чили, Австралия, Филипините и много други дестинации. В САЩ се натискат голтаци от Хаити, Хондураст и околностите. И от вашето село.