24 Октомври, 2021 19:28 2 460 13

17 пострадали при тежка верижна катастрофа на магистрала в Турция

  • верижна катастрофа-
  • магистрала-
  • турция-
  • 17 пострадали

В ПТП-то са участвали микробуси, леки и товарни автомобили, които са се движили по участък от пътя, водещ към столицата Анкара

17 пострадали при тежка верижна катастрофа на магистрала в Турция - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

17 души в превозните средства са пострадали при инцидента, станал в участъка на магистралата Сапанджа в северозападната провинция Сакария, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

В катастрофата са участвали микробуси, леки и товарни автомобили, които са се движили по участък от пътя, водещ към столицата Анкара. На място са изпратени линейки, противопожарни и полицейски екипи. Магистралата беше затворена за движение към Анкара за около час, преди екипите да премахнат отломките, оставени от превозните средства, участвали в катастрофата, а ранените бяха откарани в близките болници.

Турция някога беше известна с големите жертви при пътнотранспортни произшествия, нещо, за което бяха обвинявани както безразсъдните шофьори, така и лошите пътни условия. Пътната инфраструктура се подобри значително през последното десетилетие с изграждането на разделени платна в двете посоки на магистрали с повече ленти.

Страната продължава да предприема няколко стъпки за безопасност на движението.

Въпреки това жертвите все още са чести, макар и по-малко. Миналата година 4866 души загинаха при над 983 000 пътно-транспортни произшествия, въпреки че броят на пътнотранспортните произшествия е намалял с над 15% спрямо 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реджеп Иведик Чавъш Иглу

    8 14 Отговор
    Къде си видял ром или турчин с книжка...

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Случва се!

    9 12 Отговор
    Те с тая религия са като коне с капаци! Бог знаел и се грижел! Иди се хвърли от мостовете на Босфора, пък Бог ще ти прати Малкия Мук да те спаси с килимчето!
  • 3 наистина

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реджеп Иведик Чавъш Иглу":

    щом сиганите, турците и мигрантите не знаят как да четат и пишат, как имат книжка?

    Коментиран от #9

  • 4 Туркия ке падне

    7 8 Отговор
    По-всичко личи
  • 5 А ми

    5 2 Отговор
    Борисов е виновен
  • 6 ДА НЕ СА СНИМАЛИ

    5 4 Отговор
    НОВИЯ СЕЗОН НА „ОПАСНИ УЛИЦИ ”С ХЮСНЮ🔫
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гражданин

    7 6 Отговор
    Все негативни коментари за това сме на раково ново
  • 9 Подарявам

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "наистина":

    Буквар
  • 10 Jocer

    14 3 Отговор
    И какво пише, че преди са нямали пътища, но последното десетилетие са се подобрили пътищата. А кой управлява последното десетилетие, естествено, че Ердоган. Значи преди Ердоган пътищата им са били като нашите, от как Ердоган е на власт всичко се е подобрило. Затова ли Ердоган е диктатор? И не само пътища построи този лидер, а болници, университети, два мостта над Босфора, най голямото летище, АЕЦ Аккую, Турски поток...... Ето затова е диктатор. Когато работиш за страната си, гледаш интересите на страната си, и повеждаш страната си нагоре, естествено, че враговете ще направят всичко възможно да те спрат

    Коментиран от #13

  • 11 Тоалетна хартия

    3 7 Отговор
    Кой го интересува таз """" новина""" в България???!!!
  • 12 Тоалетна хартия

    11 0 Отговор
    Дайте новини за България. Колко е олиото, бензина, дизела, колко е парното, тока... Заплатата беше 600 ле8а , олиото 2 лева, сега заплатата е пак 600 лева, но олиото вече над 4 лева... Значи лева се е обезценил след като за същите пара купуваме двойно по малко
  • 13 Черем петър

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Jocer":

    Не се вживявай толкова. Кръстосал съм кажи речи всичките пътища в Турция и преди 20 г и до сега. Идола ти airдоган е от 20 години на власт. Смяташ ли, че който и да е бил на власт нямаше да строи пътища тунели и все там? Въпроса не е до построяването, а кой, как и на каква цена-схващаш ли? Как си обесняваш факта,че крайната цена за построеният 3 мост ще се равнява реално на около 9 такива строежа? Как преминаването през първите 2 моста построени преди идола то струва през първия точно 0 кинта, а през 2 рия е кажи речи 1/7от моста на идола ти? Пич на кой му се краде строи магистрали на кредит.
Новини по държави: