27 Октомври, 2021 17:53 2 877 58

Ройтерс: рекорден ръст на инфекциите в България, болниците изнемогват

  • починали-
  • ръст-
  • българия-
  • ройтерс-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • източна европа-
  • болници-
  • зелен сертификат

След въвеждането на изискването за „зелен сертификат“ българите започнаха да се ваксинират

Ройтерс: рекорден ръст на инфекциите в България, болниците изнемогват - 1
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа в България има 6813 нови случая на заразени с коронавирус. Това е рекордно увеличение за едно денонощие в държавата от ЕС с най-малко ваксинирани, бореща се срещу четвъртата вълна на пандемията. Официалните данни сочат още, че през последните 24 часа вирусът е убил 124 души, с което общият брой на починалите достига 23 440. Повече от 7300 души са приети в болници в балканската страна. Самите болници изнемогват поради недостиг на персонал и много трудно се справят с наплива на пациенти с COVID-19.

Ръст на ваксинираните

Служебното правителство въведе изискването за „зелен сертификат“ като условие за достъп до повечето обществени места на закрито. Целта е да се забави разпространяването на много заразния щам „Делта“ на коронавируса и да се даде тласък на ваксинациите в една страна, където само един от всеки четирима възрастни досега е получила поне една доза. И наистина, констатира Ройтерс: броят на ваксинациите се увеличил четворно след въвеждането на задължителния „зелен сертификат“ миналия четвъртък. През последните 24 часа бяха инжектирани повече от 26 000 нови дози, с което броят на ваксинираните достигна 1,46 милиона души.

Много българи обаче си остават скептично настроени към инжекциите заради дълбоко вкорененото си недоверие към държавните институции. Хората, освен това, получават много фалшиви информации, както и противоречиви съобщения от страна на политиците и експертите в навечерието на третите за годината парламентарни избори на 14 ноември. Противниците на ваксинациите през последните дни организираха демонстрации срещу „зеления сертификат“, а за четвъртък е планиран нов национален протест, свикан от ресторантьорите и хотелиерите.

В болниците положението е драматично

Снощи здравният министър в служебното правителство Стойчо Кацаров каза, че ситуацията в болниците е критична, и призова българите да спазват ограниченията. Той съобщи, че страната разполага общо със 700 легла в интензивните отделения, а 608 вече са заети. „Ако мерките не сработят следващите 10-15 дни, единствената алтернатива на мерките е пълен локдаун”, заяви министър Кацаров. Според агенция Ройтерс, това ще доведе по парализа на икономическия живот.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 благодарим

    59 39 Отговор
    За всичко горенаписано ,трябва да благодарим на "д-р" Кацаров ,др. Радев и тумбата неграмотни блюдолизци около тях.

    Коментиран от #19, #45

  • 2 гост

    62 30 Отговор
    На писаниците на тази медия ,не вярвам .

    Коментиран от #53, #55

  • 3 Румян

    56 8 Отговор
    30г. до това ни доведоха, всеки се спасява както може. Да още благодарни ония изедници, че не сме се заедно задружни да ги изринем. Братя и това ще стане, скоро. Бог да ни пази.

    Коментиран от #17

  • 4 user

    31 42 Отговор
    Днec чeтa изкaзвaнe нa мaтeмaтици, кoитo cлeдят кoвид кризaтa, чe кoгaтo кръвoлaкът Бoкo упрaвлявaл кризaтa имaлo c 15 000 души пo-мaлкo пoчинaли. Ceгa щe cтигнaт зa гoдинaтa 30 000 при "дoбрoтo" упрaвлeниe нa Рaдeв. Значи кръволакът Боко е спасил 15 000 живота на българи, а Радев с безхаберие и неадекватност е убил 15 000. Само това е достатъчно на дебилите и олигофрените, които ни докараха "промяната" да си посипят главите с пепел. КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ, ЗА ДА РАЗБЕРТЕ КАКВО НИ ДОКАРАХТЕ??? Никага тази държава и този народ не са подлагани на такъв умишлен геноцид дори и през Турско робство!

    Коментиран от #15, #26

  • 5 Антисоц

    19 12 Отговор
    Боли го някой пратката на какво вярваш, трол.
  • 6 Очевидно

    33 23 Отговор
    ,кацата ни е приготвила локдаун преди изборите ,за да не могат те да се проведат ,а през спечеленото време Радевчето и компания ще се пробват да заметат следите от престъпленията си.
  • 7 111

    34 26 Отговор
    Нямa знaчeниe,чe прeпaрaтитe ca c изтeкъл cрoк нa гoднocт, тe пaк щe cи cвършaт рaбoтaтa дa убивaт хoрa. Пo cъщия нaчин дeйcтвaт и ocтaрeлитe бoeприпacи кoитo нaши мoмчeтa прoдaдoхa нa тaлибaнитe и c тях избихa мнoгo нaрoд.

    Вcички влaдeтeли ca кoрумпирaни взeхa милиaрди oт Cвeтoвнaтa бaнкa и ceгa трябвa дa изпълнят вoлятa нa Cвeтoвнoтo прaвитeлcтвo, зa Бoгa брaтя нe ce вaкcaйтe щe ce пoгубитe oт cтрaничнитe зaбoлявaния caмo cлeд някoлкo гoдини.
  • 8 Лятото

    25 8 Отговор
    къде дремахте? " Ум царува , ум робува, ум патки пасе" - хубава българска поговорка.

    Коментиран от #23

  • 9 Тепърва

    39 9 Отговор
    Още нищо не сте видели. Всичко предстои.
  • 10 за по чест

    23 11 Отговор
    Абе ... и Президента ни е честен ... досущ министрите си (Кирчо и Кацарчо).
  • 11 Джугашвили

    26 29 Отговор
    Олигофренската здравна политика на Радев и Кацаров ни донесе по голям брой жертви ,отколкото България е дала през ВСВ ! Тези са масови убийци .

    Коментиран от #20

  • 12 Е стига

    41 12 Отговор
    с тази агитация де. Аман от лъжи и преса над хората. Няма да ви мине лъжата. Пък и кой го дращи тоя пасквил? DW?! Картината е кристално ясна - рупорът на задкулисието. Риве като вдовица над чужд гроб с крокодилски сълзи. Защо не рИвахте като ни унищожавахте и съсипвахте икономиката, енергото и другите важни за хората и държавата сектори? Сега са много загрижени и насила искат да ни спасяват. Мерси от вашата грижа. Само вреда ни носи.
  • 13 ЕС...ОТВАРЯ............РАДЕВ НИ ЗАТВАРЯ

    12 26 Отговор
    НАЛИ СМЕ КОВИИДИОТИТЕ НА ЕВРОПА
  • 14 факт

    18 24 Отговор
    Заради Радевите идиотщини и ненаситната му жажда за власт ,населението на един средно голям български град вече е в небитието. Факт.

    Коментиран от #38

  • 15 mi6osp

    24 13 Отговор

    До коментар #4 от "user":

    Хъм, при Борисов имаше период, цял липсващ пик на ковида, при който дневно се правеха по стотина теста в страната, за да не се охарчим. Колко са починали тогава, само Господ знае.
  • 16 Доктор Косев

    13 12 Отговор
    Мор по тъпунгерите в България.
  • 17 Странно

    41 11 Отговор

    До коментар #3 от "Румян":

    Ама тия от Реутерс ама много се загрижили за нас българите бе. Странно, защо не им правеше впечатление 32 години при какве условия на труд работим, за какви заплати работим, че отдавна сме на челните места по смъртност в света, какви храни ядем - по принцип негодни за ядене, каква вода пием, какъв въздух дишаме, въобще все неща от които отдавна трябваше да сме измрели.

    Коментиран от #29, #49

  • 18 Имунолог

    18 31 Отговор
    Еми така ще е... Казах го отдавна! Делта легионите бясно вършеят в момента. Положението е обсайт... Антиваксърите това направиха. Хак да им е! Антиваксър хванал к19 и влязъл в болница да плаща! Да му влезе акъл в главата! Иначе не става.

    Коментиран от #31, #32

  • 19 Деймос

    24 9 Отговор

    До коментар #1 от "благодарим":

    На мутрите , мутрите ...и лично на д-р Борисов (експерт по ваксини) ; Балтов ( източващ здравната каса) ; Ангелов (търговец на органи)

    Коментиран от #22

  • 20 Нещо

    21 5 Отговор

    До коментар #11 от "Джугашвили":

    Бъркаш трол това че вие сте безотговорни и сте тъпо племе не ви виновен абсолютно никой друг! Миналата година при Боко Да не би да ни умираха още повече хора скапан крепостен селянин

    Коментиран от #28

  • 21 РАДЕВ СА СПИЧА

    11 11 Отговор
    КОВИТО ША МИ БИЕ ШУТА

    Коментиран от #33

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 А НЕ СИ ПРАВ ..НЕ СА ДРЕМЕЛИ ЛЯТОТО

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Лятото":

    А СА ЧОПЛЕЛИ ПЕЧЕНОВАРЕН ПОП КОРН И СА ЗЯПАЛИ СПАСИТЕЛИТЕ И РУСКИНТЕ ПО МОНО КИНИ🍭👱😘
  • 24 Тактика

    16 6 Отговор
    Като затворят тук, аз пак отивам в Занзибар на почивка. Там няма зелени сертификати и локдауни, а слънце, плаж, забавления.

    Коментиран от #39

  • 25 Неграмотния

    9 16 Отговор
    панелистанец, с друг му е виновен а това че си носите маските по вратовете и не се ваксинирате Кой ви виновен бе Тъпо племе гадно противно

    Коментиран от #34

  • 26 Тото

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "user":

    До 11 май починали 17045. При управлението на Борисов за една година. От 12 май до днес - починали 6395. Официална статистика.
  • 27 Ген Вазов

    21 1 Отговор
    Ама направените тестове са двойно бе хора, еййййййй аллллооооууууу?????? (6816 нови случая, изследвани са 50 356 проби). до миналата седмица правеха по 25 000 проби демек наполовина заразени. Ако утре направят 100 000 проби ще има над 12 000 заразени. Луд умора няма!

    Коментиран от #42

  • 28 загрижен

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Нещо":

    Абе НЕЩО ,много си неграмотно ,бе ! Я по добре се преименувай на НИЩО (щото нямаш нищо в главата).
  • 29 АМИ САМ СИ ОТГОВАРЯШ НА КУЕСЧЪНИТЕ

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "Странно":

    ОТ ОСЕМ МИЛИОНА БУЛГАР ТАРИКАТ СЕГА СМЕ ПЕТ МИЛИОНА БУЛГАР БУНАК✊
  • 30 марони

    3 8 Отговор
    Радев е най-градивният и страхотен президен в света!Какъв новатор,каква напредничева мисъл,какъв мъдър говор има този политически титан!
  • 31 Нещо не ти

    12 6 Отговор

    До коментар #18 от "Имунолог":

    се отразява добре шота. Защо бе пиле? Каква е тая злоба? Вече е късно, не можеш да го върнеш. Часовникът ти бързо тиктака. И отгоре на това си ГМО продукт. Имунолог се писал. Трол си нескопосан, пишещ под няколко ника.
  • 32 За овце

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "Имунолог":

    А бе вапцания, нали вие сте резервоар на инфекцията и база за мутациите. И днес преглеждам ковидясали ваксари, умрели от страх. На мен ми бъркат в носа на 48часа, че да мога да влезна на работа и да ви лекувам вапцаните .... Не стига това, ами и в джоба ми бъркате, защото си плащам за "удоволствието". Ако имаше грам медицински резон и в "мерките" ви и в "ваксините" ви, щях да съм "първа пушка" и да обяснявам на хората, защо трябва премиерно да се ваксинират, ама цялата ви работа е афиф, а "ваксините" ви са препарати за генна терапия.
  • 33 Ковиту

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "РАДЕВ СА СПИЧА":

    Е в главите ви, неуки сте всички като вожда си, затова ще теглите! Ще гледаме шоу! Отивам за пуканки!
  • 34 Предлагам

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Неграмотния":

    Ако си принципен да се откажеш от всички услуги на неграмотните неваксинирани, те са тъпи. Не приемай за нищо на света от такива хора лекарски, юридически, бакнови, строителни, логистични, софтуерни и всякакви други услиги.
  • 35 Госあ

    3 6 Отговор
    фатмака и баце са като двете страни на една и съща монета
  • 36 вoйчe дeлe

    13 3 Отговор
    Глoбaлиcткaтa пpoпaгaндa eдин дeн щe yмpe и глaд щe нacтaнe cpeд миcиpкитe!
  • 37 Ще ви светна

    13 3 Отговор
    Пандемичните драми, които разиграват тук и тероризират всички ни са по заповед на ЕС и разбира се Големия бял брат. Заповедта е дадена - или се ваксинира цялото туземно населени, вкл. децата, или няма да дадат нито цент от ония милиарди за възстановяване, дето някои ще усвояват, а ние всички ще връщаме. Това е истината, заради това е този натиск и терор. Та така, да си знаете и решавате.

    Коментиран от #41

  • 38 ТЕ ОНИЯ ТВА ИЗКАТ

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "факт":

    ТЕРИТОРИЯТА А НЕ ЛАЛЬОВЦИТЕ ВЪРХУ НЕЯ......
  • 39 11111

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Тактика":

    За съжаление, няма да те пуснат до занзибар без зелен полуфабрикат.
  • 40 tato

    6 2 Отговор
    Бая пърици са получили тези от Ройтерс
  • 41 честен ционист

    10 3 Отговор

    До коментар #37 от "Ще ви светна":

    Не си много на прав път, ама от мен да мине ще те светна.. България служи в моента за плащило на Западна Европа да вземе бустера. На никой не му пука, кой и колко ще бъде набоден в България. Ако искаха да ви бодат, отдавна да са ви видяли сметката.

    Коментиран от #46

  • 42 Така е

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ген Вазов":

    Тестовете се увеличиха двойно, но никой не отчита това. Хората започнаха масово се тестват заради зелените сертификати. Нека да не бъдем коне с капаци, защото точно такива цензурирания на фактите водят да тотално недоверие на хората в мерките. Не са неинтелигентни хората, които си задават такива въпроси и търсят отговори на това, защо така се прави в БГ.
  • 43 Простите

    1 3 Отговор
    българи да ми ядат сиpeнясалия XYP
  • 44 Кучетата силаят

    3 0 Отговор
    Какво да напишат подлеците, слуги на Сатаната? На кого му пука от техните писания? Вие мислещи същества ли сте или интертелеговеда?
  • 45 И на

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "благодарим":

    недоразумението Мангъров, всичко започна от Пелтеков....
  • 46 аз не мога

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "честен ционист":

    да разбера ти къв си, че говориш за българите ту в трето лице ту във второ лице?

    Коментиран от #50

  • 47 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    РУЙТУРГЪС ----- ПРЕБОЛЕДУВАМЕ ГО В КЪЩИ У ДОМА -- МАЛКО СА В БОЛНИЦИ ПРИ ТОЛКОВА ЗАРАЗЕНИ --НО ВИЕ РОЙТЕРСИ НИ ДОТРИСАТЕ ЗАРАЗАТА -- ОТ ВАС ИДВА --ТУРИСТИ И ДОТРЕСЛЯЦИ ВЪЗВРЪЩЕНЦИ ОТ ЕВРОПА И БРИТАНИЯ --НИЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ !?!?!?!?!?!?!?!?
  • 48 До 41

    2 0 Отговор
    честен ционист 41
    Бедна ти е фантазията колко грешиш! Коментарът на "Да ви светна" не е предположение, а факт. Наистина ЕС са притиснали с парите. Постът ти е детски наивен.
  • 49 Опа

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Странно":

    Странен е и начина ви на мислене!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 аааа

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Повече от 7300 души са приети в болници в балканската страна..................Поcледнитe двe дyми кaзват вс всичкo....
  • 52 гост

    1 0 Отговор
    1,46 милиона зомбита има в България за сега !!!
  • 53 Кокорчо🙄

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ройтерс ми звучи като на ротшилд, не само тази сиенен бибиси дойче зеле също

    Коментиран от #54

  • 54 2349

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Кокорчо🙄":

    Kaтo за Кокорчо·вци, caмo....btv...
  • 55 ARGON

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Абсолютно си прав. Ройтерс - еврейска медия за откровени лъжи, дезинформация и пропаганда. Всички "демократични" държави са под еврейски контрол, където юдеите ги смучат ненаситно.
  • 56 Баш химик

    0 0 Отговор
    Във време на пандемия, в държава с население близо 6 000 000 души има 700 легла за Ковид, това не е сериозно. Дадоха се милиони за глупости, но никой не се сети да увеличи въпросните легла с брой, адекватен на ситуацията. Смешна държава, смешно управление!
  • 57 Матей

    0 0 Отговор
    Ккаво значи заразени,бе,болни ли са ,какви са?Нищичко им няма,други хора се разболяват от грип и простудни заболявания и с тях попълват статистиките.Фалшивите си пик-ливи ПИ-СО-АР тестове да ги изхвърлите на боклука,за нищо не стават,само лъжете хората и ги ша-шар-дисвате.
  • 58 Наново

    0 0 Отговор
    А Ройтерс знае ли,че в България има над 300 болници,без да броим частните? При 600 души за реанимация се падат по 2-ма души на болница. При 6000 души за лекуване на легло в болница се падат по 20 души на болница. А Ройтерс знае ли,че за близо 2 години в здравната система са наляти 10-11 милиарда? Ееее... как сега няма апарати за обдишване,кислород и легла? Какви са тия болници като албански подводници - на гребла? А Ройтерс знае ли,че дирeктори и лекари получават месечни заплати от няколко десетки хиляди до над 500 000? Цялата Здравна система на България трябва да се разтури,както навремето грузинците си разтуриха полицията и я създадоха наново.