27 Октомври, 2021 19:49 3 695 39

Путин: Русия няма да разполага нови ракети в...

  • ракети-
  • русия-
  • владимир путин-
  • азия-
  • тихия океан-
  • отбрана-
  • нато

Лавров упрекна западните държави, че пренебрегват предложението на президента Путин

Путин: Русия няма да разполага нови ракети в... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Предложеният от Русия мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег остава в сила. Това обяви руският президент Владимир Путин на среща чрез видеоконферентна връзка с лидерите на страните от Югоизточна Азия, предаде БНР.

Путин предупреди, че след излизането на Русия и на Съединените щати от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, съществува реална опасност от появата на такива ракети в Азиатско-тихоокеанския региони от нова надпревара във въоръжаването. Осъзнавайки опасността от подобно развитие на събитията, Русия обяви едностранен мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег в Азиатско-тихоокеанския регион и други части на света и призова за сериозен разговор по този въпрос с всички заинтересовани държави. Това руско предложение е в сила и става все по-актуално.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна западните държави, че пренебрегват предложението на президента Путин: "Нашите западни колеги се отказват от този мораториум и не искат да преговарят по дадения въпрос. Това е жалко". Лавров подчерта, че Москва е категорично против заявеното от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг разширяване на мисията на Алианса в Индийско-тихоокеанския регион. "Смятам, че това са много опасни игри. Ще направим всичко възможно да се противопоставим на подобни тенденции", заяви Лавров след преговори в Москва с южнокорейския си колега Чон И Йон.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    45 5 Отговор
    Сороснята да внимава, че решението бързо може да бъде отменено!!!

    Коментиран от #7, #8

  • 2 Cyttorak

    32 2 Отговор
    САЩ щяха да са още супер сила ако не беше умеличаването на тъмнокожата миграция, лгбти идеологията и многото трилиони хвърлени за войни
  • 3 Украина

    5 36 Отговор
    Батько наш - Бандера, Україна - мати,
    Ми за Україну будем воювати!

    Коментиран от #10, #13

  • 4 Кремъл

    4 47 Отговор
    Жужето пак прави някакви шахматни ходове, но никой не му вярва.
  • 5 Гербаджия

    6 54 Отговор
    НАТО трябва да унищожи руският агресор!!!

    Коментиран от #15, #23

  • 6 Вашингтон

    24 2 Отговор
    Ще ни пръчат руснаците ако не внимаваме!
  • 7 НКВД

    39 3 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    А всички знаят,че първото предложение на Руснаците винаги е най—доброто.Ото фон Бисмарк го е казал отдавна.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Джо Байдън

    33 3 Отговор
    Ще ни скъсат памперсите руските въоръжени сили

    Коментиран от #18

  • 10 карамфила

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Украина":

    Най много евреи има в украина(40% от населението са евреи) а както знаем евреите не воюват акарат други народи да се избиват едни други а те да гледат отстрани и да броят пачките след като са продали оръжие и на двете страни.
  • 11 Ленин

    3 37 Отговор
    Да се благодари тъпият нож от север,че на власт е дементният идиот Бай Дън.Де да беше Рейгън и Маги,джуджака отдавна да е оцапал памперсите.

    Коментиран от #14, #30

  • 12 Хенри Кисинджър

    28 3 Отговор
    Руснаците винаги са ни превъзхождали военно и стратегически!

    Коментиран от #17, #25

  • 13 Механик

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "Украина":

    Абсолютни деградати и предатели сте вие. Почти като нас.
    Посториха ви държава. Оборудваха ви я. Хора ви направиха (нас също) и на края им се изплюхме за благодарност.
    хайде ние още 89-та. Отдавна беше. Бяхме млади и глупави и ни купиха като индианците- за шаренки мъниста.Ами вие бе? Вие за тия години не ви ли светна?
    Сега ходите да си продавате органите от глад. Дори и тука идвате, за да ви ги вадят..... Какво сте вие? Донори ли? Автоморга за човешки части ли сте?
    От осем украинеца, дето познавам, ни един не се кефи на това, че сте се надупили на сащ.

    Коментиран от #19, #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 mi6osp

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гербаджия":

    Ако НатО тръгна да унищожава Русия, има на разположение да го направи за до 24 часа, след което няма да има НатО. На НатО още му държи влага знамето над Райхстага, така че и по тази причина няма намерение да се пробва с унищожаване на Русия.

    Коментиран от #38

  • 16 АспиринФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeн

    0 2 Отговор
    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
    НОВИНИ ПО ДЪРЖАВИ:



    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
  • 17 Ленин

    1 22 Отговор

    До коментар #12 от "Хенри Кисинджър":

    Но не и икономически,таварищ!Целият свят без тази нещастна Русия споделя политическите и икономически възгледи на САЩ!Къде е тръгнала майка Русия срещу товарния влак в тунела!!!

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ленин

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    Глупендер висший!!!
  • 20 Ха ха

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ленин":

    Изглежда осраният си ти!

    Крадецът, вика най-силно "Дръжте крадеца!".
  • 21 Хитлер

    6 0 Отговор
    сащ са наколене!
  • 22 mi6osp

    10 0 Отговор
    Гледам, че нови руски ракети масово ги монтират на обикновени на външен вид тирове с усилено шаси, което означава, че много лесно могат да бъдат разположени когато потрябва, където потрябва . Много по евтино и просто решение от ракетните влакове.

    Коментиран от #32

  • 23 хахахахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гербаджия":

    За целта може да организира чудовищно голям гейпарад, от Балтика до Яйлата!
  • 24 майката на костов

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    Умен коментар! След като паднахме под гей-негърско робство, може да даваме акъл на другите папуаси!
  • 25 Ленсман

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хенри Кисинджър":

    Mного си прав , но какъв е изхода? И в Украйна и в България властват партии , на които не им пука какво иска народа , видя се , че с избори не можем да се отървем от тях ...всяка смяна власта води до ново обедняване на народа , с изключение на политиците разбира се . Хомосексуалистите в Брюксел са се окопали във власта и само руската армия може да ги изхвърли от там , но дано не се стигне до война, въпреки , че тия зад океана май това искат.

    Коментиран от #29

  • 26 ррр

    3 0 Отговор
    РБ трябва да излезе от НАТО! Този който предложи референдум за това хората ще гласуват за него!
  • 27 kjl

    3 0 Отговор
    САЩ са фалирали, напълно. Само една война и то не някаква си регионална, може да им свърши някаква работа, да насочи вниманието на друго място и да им осигури приходи. Ще се търси до дупка!
  • 28 Хенри Кисинджър

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ленин":

    Големата икономика САЩ с външен дълг колкото целия ЕС и отгоре!
  • 29 Ленсман

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ленсман":

    Коментарът ми 25 е до коментар 13 Механик
  • 30 Седесарят.

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ленин":

    Рейгън,какъв е??.Терминатор ли е??.Заличител??.Пропаднал актьор..!.Да не нападна СССР,или как??.Две ,години ,убеждава Горби ,че не трябва да са в Афганистан,и после ,му забиха ножа в гърба,/на Афганистан/..Късметът е да намериш 20 лв!!!.

    Коментиран от #31

  • 31 Ленин

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "Седесарят.":

    А стига си се правил на интересен .Надпреварата във въоръжаването я спечели Рейгън,а Горбачов беше умен човек и овреме вдигна белия байрак.

    Коментиран от #33, #39

  • 32 Също

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "mi6osp":

    Това е руската концепция "Ракети В Транспортен Контейнер" Всякакъв транспорт който пренася контейнери , по всички части на света може да стане потенциално средство за бързо нанасяне на удар .
  • 33 ретроспекция

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ленин":

    Надпреварата във въоръжаването никога не е била печелена от САЩ . По това време СССР отделяше около 40% от своето БВП за разработването а оръжия . Бяха го докарали само действащите им подводници бяха около 800 . Танкове 18 000 , безброй разновидности ракетни системи . Най - произвежданият като бройки самолет стана МИГ - 21. Просто на руският политически елит им писна да инспектират оръжия , искаха да инспектират голи каки по яхтите си в Маями . Това можеше да стане само със смяна на системата . Системата можеха да им я сменят само американците , защото руският елит искаше да стане като тях . Останалото се знае .
  • 34 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 0 Отговор
    Где РОССИЯ - там и Я !
  • 35 На Западе

    2 0 Отговор
    Одна Х-йня !
  • 36 Слънцето изгрява винаги

    2 0 Отговор
    От Изток а Залязва на Запад ! С национални Катастрофи , Кризи, Войни, Смърт и много човешка МЪКА ! Запада е Лоното на Дявола и Сатаната !
  • 37 COVID -19 кой го сътвори ?

    3 0 Отговор
    И с " Управляем Хаос " ни ДАРИ ? Кой ? Случайно ? Та нали е Вирус модифициран - от Сатанисти Проектиран ! Мълвата носи имена като Кисинджър, Бжезински, Фаучи и мн.др. Никой ли не се замисля ЛОГИЧНО - " Аджеба , кой със нас , как така , защо така и баш сега със нас , смъртоносхно се " ЗАИГРА " ? Слава РОССИИ ! Друг път за спасение НЯМА !
  • 38 джш

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "mi6osp":

    Има за съжаление, има такова намерение. И в най-най-скоро време това ще е факт. Опитите вече започнаха. А ние ще сме и сме от най-прецаканите - пушечното им месо. Ееееххх, Майко България, до каква мизерия и горка съдба те докараха ....!
  • 39 е456

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ленин":

    Горбачов умен .... Долен мръсен предател, унищожи живота на милиони невинни хора от източна Европа, начело с нас!!! НИкога никой няма да му го прости!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания