Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 13:55 5 814 57

В Русия се подиграват на Полша

  • русия-
  • полша-
  • ес-
  • матеуш моравецки

Вчера Варшава беше осъдена да плаща 1 млн. евро на ден на Европейската комисия като глоба за неспазване на нейно решение

В Русия се подиграват на Полша  - 1
Снимка: shutterstock

Руският сенатор Алексей Пушков коментира в профила си в "Туитър" реакцията на Полша на решението на Съда на Европейския съюз, който нареди на Варшава да плаща глоба от 1 млн. евро на ден до премахването на дисциплинарната камара към Върховния съд, информира "Новости".

През юли Съдът на ЕС настоя за прекратяване на работата на камарата, която според Европейската комисия застрашава независимостта и безпристрастността на съдиите. Вчера Варшава беше осъдена да плаща 1 млн. евро на ден на Европейската комисия като глоба за неспазване на това решение. В Полша разкритикуваха действията на Брюксел. Заместник-министърът на правосъдието на страната Себастиан Калета нарече решението на ЕС узурпация и изнудване.

Според Пушков възмущението на Полша от решението на Европейския съд било "донякъде престорено".

"ЕС - това е съюз със строги правила: за изгоди в икономиката страните плащат със суверенитет. Във Варшава не знаеха ли къде са се присъединили", попита лукаво той.

Както отбеляза сенаторът, Европейският съюз доказвал на Варшава, че "не може да си малко бременна". "Полша ще трябва да докаже обратното", заключи Пушков.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То е ясно

    111 15 Отговор
    ЕС е свърталище на пропаднали САТАНИСТИ.
  • 2 Поляците

    85 18 Отговор
    са като хохлите и ганьовците.Гледат на Русия като на глупава дойна крава,от която и уличните псета могат да сучат.Ама дотук.Аре сяко псе да си намери контейнера!
  • 3 гост

    21 82 Отговор
    За разлика от Раша Полша за 30 години е увеличила икономиката си почти 10 ПЪТИ , от 65 милиарда на над 600 !! И след като смени сегашните грешни "управници" ще продължи в същия дух !! А депутата дето се прави на много отворен да гледа по-добре какво трябва да доказва Раша , щото още не може да стигне нивото на СССР , който още 1980 имаше икономика за трилион , тоест с инфлацията за 40 години сега трябваше Раша да има поне 4-5 трилиона , а тя има жалките 1,5 !!!!! И с такива управници я чака само едно , копаене на дъното !!

    Коментиран от #5, #7, #8, #30, #47

  • 4 Имат право рашаните

    73 8 Отговор
    Еми то с този ЕС всички членки са за смях...то не бяха директиви и закони за щастливи кокошки,прасета,гейове,емигранти,джендовци,родител 1-2, зелен тероризъм и куп още безумия-а сега ЕС започна и със глобите -а Полша суверенна държава ли е? а другите в ЕС имат ли суверенитет??? Или предците ни са умирали напразно за нашата свобода и право на суверенитет??????????

    Коментиран от #12

  • 5 Вееееееее те вятър

    45 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Мнооооого "компетентна" информация...?!?!
    С "елката" вкъщи ли ги сметна " трилионите"?

    Коментиран от #18, #24

  • 6 Риналдю

    16 42 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел.Чебурашките да си видят собствената фалирала,кална дупка и след това да се занимават с Полша.

    Коментиран от #31, #48

  • 7 Айде бе

    62 13 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Увеличила си е Полша икономиката ама друг път-увеличила е заемите--това е реалито...Както и всички евро членове и уж водещите икономики в света--заеми,заеми и пак заеми...Това не е увеличение-а временно отлагане на ужаса който чака световната финансова система...

    Коментиран от #11

  • 8 дттц

    50 6 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Става дума за суверенитет. Нещо за което и ние и поляците, отдавна сме забравили.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    10 39 Отговор

    До коментар #7 от "Айде бе":

    Полша в момента е шеста икономика в ЕС , след Германия , Франция , Италия , Испания и Нидерландия !! И пред такива като Австрия , Белгия и Дания !!! И по всички прогнози ще мине Нидерландия и Испания до 10-15 години !! А Раша кой ще мине , някой на "стан" , хахахахах !!!

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    10 30 Отговор
    Още да се подиграват, още!Полша е с население 38 милиона и е с БВП $607 милиарда, а великая и могучая Просия е с население 143 милиона и БВП 1,6 трилиона, които реализира благодарение на цените на газта и петрола.Та още да се подиграват великите ватници.
  • 14 Провокатори

    11 34 Отговор
    Ушанките срещу Полша да бягат не може ги стигна по стандарт още двеста триста години

    Коментиран от #15, #17, #57

  • 15 77788

    36 9 Отговор

    До коментар #14 от "Провокатори":

    Затова ли поляците бягат в Англия и други западни държави, защото са много добре?! Дали? Познавам много поляци и семействата им от доста години. С половин уста говорят за "старото добро време", когато роптаеха срещу соца. НО отявлено реват срещу сегашния "строй", пари нямат, децата им напускат страната, животът им е в пъти по-труден имизерен. Та какво каза, че са много по-добре? Глупости на търкалета и манипулации. Зле са, зле както всички бивши соц страни. В пъти по-зле от преди.

    Коментиран от #29

  • 16 Аз.....

    2 17 Отговор
    Парите си заслужават ако отстояваш Собствените национални интереси!!!!
    Гледайте си вас,че може пак да се срине цената на газа и петрола..........
  • 17 ищк

    27 3 Отговор

    До коментар #14 от "Провокатори":

    А дано не ги стигнат никога! Без суверенитет .... няма държава и поляците вече са го разбрали, ама веднъж паднали в капана, мнооого трудно може да се отърват от ла пиовра!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пушков

    2 13 Отговор
    Много съм тъп
  • 20 Госте-гладен си за пари май

    28 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Охоооо....даже при комунягите нямаше този геноцид който има сега -при уж съваршенната западна демокрация.Направиха ви САМО едни консуматори-винаги гледате и броите парите...-а останахте без чест,без национално достойнство,без Родолюбие и т.н...Свободата не е в салама Санчо-ама явно ти не си научен на гореспоменатите неща....
  • 21 Айде бе

    29 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ма какво ми даваш за примери Германия,Франция и Италия бе -като те са следващите длъжници след"великите" американци? Що за олупости пишеш-като сравниш икономиките им с дълговете им---и излиза че са на минус...Ти деб...л ли си,че не схващаш какво ти пиша?

    Коментиран от #54

  • 22 Драги

    24 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    украински госте, колкото е суверенитета в НАТО, толкова е и във Варшавския договор. Що се отнася до ЕС- прочети лисабонския договор, там точно е описан колко ни е суверенитета на нас и поляците. Та так, ти рашките не ги мисли, те ще се оправят- колкото по- скъп егаза и нефта, токлова по- добре стават, за разлика от ЕС. Що се отнася до твоята матушка УкраИна, вое все така усърдно ще копате дъното докато се разпаднете.

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 23 ФЕЙК НЮЗ

    1 12 Отговор
    Ако вс новини са ви такива сте ми ясни.Цялата статия е лъжа.Първо са 500хил евро на ден и второ по съвсем друга причина.

    Коментиран от #28

  • 24 гост

    4 19 Отговор

    До коментар #5 от "Вееееееее те вятър":

    Бях ти написал както трябва , ама много трият !! Ама сега ще пиша само едно , ако искаш го провери "компетентно и с калкулатора" !!! От миналата година бившите соц държави от Варшавския договор са ПО-ГОЛЯМА икономика от Раша !! И ти ги изреждам , че знам че даже не знаеш къде да ги намериш !! Полша -600 млд , Чехия и Румъния по 250 млд -общо 500 , Унгария -150 млд , Словакия -105 млд , България -70 млд , Словения -53 млд , Хърватска - 56 млд , Сърбия -52 млд , Литва -56 млд , Латвия - 33 млд , Естония - 31 млд , Македония -12 млд и Босна - 20 млд ! Общо 1738 млд срещу 1483 млд за Раша !!! А честито и си ползвай калкулатора за тапа знаеш къде !

    Коментиран от #39

  • 25 гост

    4 16 Отговор

    До коментар #22 от "Драги":

    Прочети колко са "добре " рашките ти в коментар 24 !! И всичките изброени бивши "варшавски" са с много по-малко население накуп , да не говорим за територия и ресурси !! И само за 30 години как скъсаха руския синджир са по-големи от "големия брат" , а занапред бедна ти е фантазията къв ще го ядат любимците ти , дето "се оправят " още от великата октомврийска , ма пусто няма оправия и няма да има !!

    Коментиран от #40

  • 26 гост

    6 16 Отговор

    До коментар #22 от "Драги":

    Бившето ГДР в момента има 40% от това на Германия , тоест 1,6 трилиона , а Раша е с 1,5 !!! ПОБЕДЕНАТА ПОЛОВИН ГЕРМАНИЯ , за 30 години без руски ботуш стана ПО-ГОЛЯМА икономика от "победителите" , а заедно с другата половина 4 ПЪТИ по-голяма !! Честито и продължавайте да се "оправяте" , ама явно по другия начин , хахахах !!

    Коментиран от #42

  • 27 Лошото е

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Драги":

    Че парите мозък не дават.
  • 28 54321

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "ФЕЙК НЮЗ":

    А 500 000 евро на ден да не би да е малко? Защо изобщо го правят?

    Коментиран от #32

  • 29 Българин

    4 10 Отговор

    До коментар #15 от "77788":

    ЗА това ли руснаците бягат в Англия и други западни държави?Защото са много добре?

    Коментиран от #43

  • 30 грух

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    да да, увеличила си е икономиката 283 пъти.Ако някой те пита, казвай му, че си много умен и после вече си трай.
  • 31 Ами те си я

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Риналдю":

    гледат и защитават и никой неможе да ги допре.Тя и китай са единствените самодостатъчни държави,които и да се изолират от външния свят могат да съществуват самостоятелно,всъщност те и съществуват така,защото са под непрекъснати санкции. Всички еврогейски държави с изключение на Сърбия и Унгария са зависими от американските дебили,които доят и стрижат по няколко пъти на ден и това десетилетия наред.Много сте ми тъпи и късогледи.
  • 32 Заради една мина за въглища

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "54321":

    Която Полша отказва да затвори .От Ес твърдят,че замърсявала,а от другата страна има немска и чешка,които не замърсяват,ето затова.А статията е фейк.

    Коментиран от #36, #37

  • 33 Колкото до руснаците

    2 8 Отговор
    Не ьнам кой на кого трябва да се дмее като в Русия още има училища без тоалетни.

    Коментиран от #44

  • 34 Немците и франсетата

    11 1 Отговор
    Им е кофти,че арабите ще ги ликвидират цивилизационно и се правят на интересни.До 10г франсетата и немцен ще усетят дебелия .Да върнат откраднатото през всв.
  • 35 Watchdog

    9 1 Отговор
    Поляците наистина страдат от когнитивен дисонанс. ЕС преди всичко е политически съюз... не е само някаква размяна на парични средства или безмитна зона. Полската държава е отдала ключови държавновластнически компетенции на ЕС, включително правото да налага закони на териториите на страните членки. Практически Полша няма суверенитет. Нейната конституция е практически обезмислена. Все пак формално полската държавата продължава да съществува като самостоятелен субект на международното право, но това е без практическо значение. Вярно, провеждат се демократични избори, но излъчените управляващи са по скоро изпълнителна агенция на националната институция ЕС.

    Коментиран от #38

  • 36 15964

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Заради една мина за въглища":

    Аааа, благодарско! Както винаги, двоен стандарт естествено и отново срещу източноевропейска държава. Завалиите поляци, пак повярваха на западняците. Жалко!
  • 37 15964

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Заради една мина за въглища":

    Това е като казусът "Белене" или "Козлодуй" у нас. Франсетата правят нова атомна на румънците, турците строят акуйьо, ама ние нямаме това право, ес ни е забранил да се развиваме ... Докога така?
  • 38 4у5ио

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Watchdog":

    "Публикувано във факти.бг: ЕС преди всичко е политически съюз" - доколкото знаем всички, ЕС преди всичко е икономически съюз - свободно движение на хора и стоки. Кога и с какъв финт го направиха политически или основната цел е била такава, но се пише "икономически", за да падат повече народи в капана?

    Коментиран от #45

  • 39 Да ама

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    всичките взети заедно. То така вземи заедно цяла еврропа или най добре целият свят и сравнявай с отделна държава.Калкулатора е добре,ама тоз който прави сравненията е много зле.
  • 40 Както и да го

    16 2 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    чета инаопаки и наляво и надясно общо 13 държави,махам Сърбия,защото и напреди не е била към соц блока,а сега е към Русия и Китай.Та толкова на брой държави е нормално да имат икономики,в голямата си част благодарение на заемите от ЕС и основно САЩ т.е. длъжници на тях да са повече от икономиката на една страна,а като гледам и то не е с много разликата. Да не говорим,че всички тези бивши соц страни икономиките им като основи съществуват благодарение на Русия,защото без нея нямаше и цървули да правят. Полша след ВСВ е разрушена изцяло и икономически и помагат руснаците да си стъпи на краката и то в тежката икономика,така е и с другите бивши соц страни. Много пишеш,ама нищо незнаеш.Отгоре на всичко икономиката на Русия е самостоятелна и независима,докато икономиките на изброенито от теб са собственост в голямата си част на САЩ и ЕС. За това на Полша ще и налагат санкции и тя ще ги плаща като поп,защото е изтривалка на ЕС и САЩ. Бившите соц. страни се използват в момента като щит пред западните тъпанари от бившия западен блок и плацдарм срещу Русия,за друго нес анужни.
  • 41 комунистче

    4 9 Отговор
    не му е работа на Пушков, да анализира Полша, в Полша минималната заплата е три пъти по голяма от тази в Россия, да се занимаят първо със себе си, и със собствения си народ и държава

    Коментиран от #53

  • 42 Да така е

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    но независимостта и я държат САЩ,благодарение на плана Маршал,който ги държи на къс повод и не им дава да мръднат и скачат според това колко им вдигат пръчката онези задокеански говедоиди.
  • 43 Да ходят да

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    си напазаруват,на екскурзий и тем подобни удоволствия,малцина са тези които остават да живеят там и то ако имат живеещи роднини от дълги години. Не пиши неверни неща.
  • 44 Защо

    12 3 Отговор

    До коментар #33 от "Колкото до руснаците":

    пишеш след като това не е вярно.Само за миналата година са открити в Русия над 200 училища и то нови от първа копка до последен ключ.Аман от тъпи и невежи неграмотници пишешщи каквото им падне,независимо дали е истина или не.
  • 45 Прикрит е като

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "4у5ио":

    икономически,но си е в действително и политически и колегата от коментар 35 много точно го е обяснил. Каквито и да изберем на избори,те трябва да са "правилните" хора изтривалки на ЕС респективно САЩ,защото пък ЕС е булонката на САЩ.
  • 46 От страни

    7 2 Отговор
    Това мани ми днес поляците са писали молба на Газпром да им намали цената на газта и като аргумент за намалението казали че газта в Европа поскъпна много та трябвало Русия ла им направи отстъпка!!!!
    Ква е тая полска логика?
  • 47 От страни

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    За разликата от Раша в Полша са получили близо 220 милиарда евраци на аванта в първите няколко години след влизане в ЕС.
  • 48 От страни

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Риналдю":

    Присмял се Риналдю на русняк. Нали си гледаш калната дупка или вече не? Ама си тръгнал да им търсиш сметка. Или това е друго?
  • 49 Олга

    8 0 Отговор
    Полша прави банкет за сметка на ЕС.Тя получила най-големи от всички други евро субсидии - 110 млрд.евро за 10 години в ЕС (безвъзмездни дотации) и ще получи още 160 млрд. от фонда за възстановяване. Фактически това е план Маршал за Полша.Възторг от полско икономическо чудо е безпредметен.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мая

    0 0 Отговор
    Модератори как се казва? Володя?
  • 52 Лицемери

    3 4 Отговор
    Натресоха ни руският империализъм прикрит под интернационализъм(комунизъм). Изкараха, че да си патриот и да обичаш родината е грешно, за сметка на добруването и възхода на човечеството.
    Сега ние сме чак от ЕС, без дс сме под руски империалистически ботуш, а руските империалисти(комунисти) пикаят газ, че дойната им крава ги остави.

    Коментиран от #55

  • 53 Кслбо

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "комунистче":

    Нещо си нещо си се объркал много голяма част от поляците работят извън страната по целия Европейски съюз е залято от тях затуй че бил съм в полша знам какво е положението там тези неща можеш да ги разправяш на някой който не знае нищо за Полша а ти знаеш ли колко пари дават в Русия за новородено дете някъде около 10 хиляди долара в България колко дават или в Полша
  • 54 Ми дебил е

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Айде бе":

    След като не може да извади от 19 трилиона БВП , 21 трилиона Външен Дълг и да получи реалния баланс на краварите- минус три трилиона за 2019г.
    Така че, няма нужда да го питаш. .д.е.вил е...щото не се е научил, че балансът се изчислява, като от приходите извадиш задължения , разходи и загуби, в най - общ план.
  • 55 По времето

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Лицемери":

    ..на комунизма българите бяха поне 1000 пъти повече патриоти, отколкото провалите се за долари сороститутко като теб.
  • 56 Tito

    2 1 Отговор
    Обръщам се към тези които не знаят във Полша е страшна мизерия бе умници няма работа ниско заплащане цените са им на световно равнище.във Русия може да са ниски заплатите ама руснака със една заплата може да си купи поне 10пъти повече неща от мизерният прехвален поляк.
  • 57 сноу

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Провокатори":

    А-а не се коси,че нали знаеш който се смее последен, си е от сърце..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания