Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 13:12 1 763 27

Китай предлага глобални действия за климата

  • китай-
  • държавен глава-
  • си дзинпин

Предложение на Си Дзинпин

Китай предлага глобални действия за климата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китайският държавен глава коментира въпроси, свързани с климата, съобщи ТАСС.

Това стана на срещата на върха Рим. Китайският държавен глава Си Дзинпин се включи дистанционно.

Той обяви, че климатичният въпрос е водещ в световен мащаб. Отправи призив за всеобхватна и балансирана политика.

Предлага да се разшири подкрепата за изоставащите страни. Настоява да се спазват и договореностите от Парижкото споразумение.

Китай ще продължи да работи по програми за подобряване на околната среда. Страната е готова да бъде партньор на всеки заинтересован.

Припомня се, че тя е успяла да надхвърли някои от основните изисквания.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    8 2 Отговор
    Това стана на срещата на върха В Рим. РИМ Е ГРАД,А НЕ ВРЪХ.

    Коментиран от #2

  • 2 Буратино

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    Прав си, но много хора се занимават със журналистика, а са завършили за ветеринари или са учили журналистика, но в някой от тези университети в които изпитите се взимат чрез есета свалени от нета. Важното е да си плащат по 2 и повече хиляди лева на семестър.
  • 3 Миро

    3 1 Отговор
    Китай на другата среща няма да има никакво участие.
  • 4 Груйо

    11 5 Отговор
    А докато Мечо пух си говори, Китай продължава да е най големия замърсител на океаните в световен мащаб. И преди да ми нацвъкате минусите, проверете в интернет чичови сладки червенотиквеничковци.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Хахаха..

    4 0 Отговор
    Ай да спрем Планетата за малко и да я "рестартираме".Китай е най-мъдрата държава,а РУСИЯ е над Китай по воля Свише.Търсете си "въглеводородите" и въглищата Останало Изостаналите..
  • 6 гошо

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    груйчо, сигурно е така. осъдително е!
    само да те попитам - ти обущенца носиш ли? а парцалки? а на какво си написа съобщението? за един приятел питам, груйо.

    Коментиран от #8

  • 7 Centyrion

    6 1 Отговор
    Бедните страни са капка в морето.Основните замърсители са САЩ Китай и Индия.Г20 генерира 75% от парниковите емисии,останалите 25% са от вдички държави извън Г20.
  • 8 Груйо

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "гошо":

    Гошко, слаб напън за остроумие. Това че Китай е производител и износител номер едно в света на стоки не го оправдава да си изхвърля боклуците в океана. Просто ги мързи, не им пука и така им изнася защото е по-лесно. Китайците са технологична нация, ако искат ще намерят решение да си унищожават отпадъците по екологичен начин, но ще е по скъпо, това е проблема.
  • 9 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Груйчо, провери кой пък е следващия замърсител със пластмаса, аз ще ти кажа - Германия. Нерде Китай по площ и население, който произвежда за целия свят, нерде Германия ? Иначе много хубаво изказване на Си ! Кратко и несъдържателно. Точно такова, каквото подхожда на тоя цирк.

    Коментиран от #10

  • 10 Ерец

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    А кога китайците ще се разтревожат и за фауната на Африка ? За последните 10 години от бракониерски лов са избити 40хиляди слона , като основен изкупвач на слонова кост е Китай. Посегнаха и на носорозите от чийто рогове правят “лекарства” за традиционната си медицина ,като за последните 5 години са застреляни около 2хиляди екземпляра!

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ерец":

    Брега на слоновата кост е френско владение, което е показателно.

    Коментиран от #12

  • 12 Ерец

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Ти от гузна съвест това ли смогна да напишеш !? А бе простено ти е нали са ти кумири , а и ти самият се наричаш комунист от имперски тип .

    Коментиран от #22

  • 13 Груйо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ерец":

    Ерец, съгласен съм с теб. Иначе от една предна дискусия ако си спомняш за йероглифите 子 и 了проверих. Пише че 了 е дете, което е повито в пелени. Няма нищо за отсичане на ръце от раменете, още повече, че ако на някого му отсекат и двете ръце от раменете, това е почти несъвместимо с живота! Те японците си падат малко психопати, с този техен култ към самоубийствата, може те да са го измислили и за 了 с отрязаните детски ръце.

    Коментиран от #14, #15, #16, #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ерец

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Груйо":

    Опитах се да ти изпратя информацията 14 коментар но , тъй като е на чужд език се махна веднага .Самото наказание се е извършвало по време на династия Yin 殷 около 1046 г. пр.н.е.

    Коментиран от #17

  • 16 Ерец

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Груйо":

    Опитай и в Гугъл като вкараш 了の由来(рйоноюрай/произход на рйо) , но трябва да владееш японски език .

    Коментиран от #18

  • 17 Груйо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ерец":

    Ще погледна, но на първо четене си спомням че 1046 г пр. н. е. е времето на възкачване на династията Джоу (Zhou), а предходната династия се нарича Шанг (Shang), не съм чувал за династия Yin, но може и да греша.
    Поздрави
  • 18 Груйо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ерец":

    Далеч съм от японския още, китайския ми е достатъчно труден, но може би някой ден... иначе японците са ми симпатична нация.

    Коментиран от #19

  • 19 Ерец

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Груйо":

    Извинявай Yin е японското произношение на Шан , и именно този период.
  • 20 Смех

    2 0 Отговор
    Тва е егати глупостта...
    Все едно Обединените арабски емирства да зоват за прекратяване на добива на петрол...
  • 21 Мухаа,хаа!

    0 2 Отговор
    Ако сащисаните,не бяха отворили уста,като акула,да погълнат целия свят,а бяха тръгнали след " Перестройката" на юда Горби,на взаимно ,равнопоставено уважени, базиращо се на двустранна търговия,обмен на хора и съвеместно разработвани технологии,без да ги обяват за" агресор и до сега Поднебесната щеше да си бъде една регионална държава,без влияние върху световната икономика и финаси.Но те- не! Сега ще налапаме китаеца,след него ще унищожим и руснака.И планетата е наша! Да де,но след появата на Вовата и чичко Си,номера им се провали.И единия и другия,ясно осъзнават,какъв е плана им.Ако стане,с помощта на единия ,да унищожат втория! А след това,да атакуват с целия свят ,през санкции,блокади,дъмпинг на въглеводороди оцелелия.И да го унищожат без пушка да гръмне.Нито азиатеца,нито Вовата са толкова елементарни.Самите кравари ги тласнаха в съюз,срещу когото вече нищо не могат да направят. Докато Поднебесната ( вече прибрала златната гъска- Хонг Конг) а в скоро време и Тайван,заедно с Мецана,могат за броени дни да им срутят единствената сила- тапета.Все по ясно проличава,как планомерно,но скоростно се отървават и двете държави от техните ДЦК.И срещу тапети,изкупуват златото на света.Меца за пет години- над 1200 тона.Китаеца,по азиатски притворен,само той си знае какъв е златния му резевр.По информирани източници,те държат над 22 хиляди тона.И съм абсолютно склонен да вярвам.Това за Форд Нокс и първото място на кравата по златни запаси,е упорито подържан мит.Дока
  • 22 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ерец":

    Много ми харесва и фашистката система в Япония ! Също така, както знаеш имат и официален император 😁 Действително бях поразен от средната класа там, но все пак са несравними с големия брат с 1.3 млрд население, където такава средна класа е много трудно и почти непостижима. Но все пак има колосален напредък, предвид че в Китай крайно бедните са в пъти по малко от САЩ според официален и независим швейцарски доклад ! Все пак, мисля че комунизма е по човеколюбив 😁

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Груйо

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Сигурен съм че спориш заради спорта. Режим, който е избил 80 милиона от собственото си население в рамките на няколко десетилетия. Който продължава да преследва част от населението поради религиозни, етнически или идеологически причини (Фалун Гонг, уйгури, тибетци, християни, активисти за човешки права). Който извършва геноцид и физически и културен (Уйгири, тибетци, Фалун Гонг). Който е наложил social credit system, за тотален контрол като в книга на Оруел, не може да бъде човеколюбив, това е оксиморон.

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Груйо":

    Не одобрявам режима на простолюдието на мао, много добре знам как са наричали интелектуалците ловците на врабчета и че голяма част от интелигенцията на Китай бяга именно тогава. Но мисля, че сега са наистина на прав път ! Одобрявам рейтинговата система, какво по справедливо от това ? Това е и първата крачка към обявената планова икономика и разпределение на ресурсите. Разбира се, рейтинга на всеки ще зависи повече от неговия принос, а не само дали пресича на червено или паркира неправилно. Относно религиите и общностите - също одобрявам ! Християнството и Исляма са дори по жестоки от това, което се предприема там. Относно Тибет,това е една от мечтите ми - да се отида в тази част на Хималаите и се надявам да се осъществи ако всичко е наред и отида в Китай, но съм бил в Непал и съм разговарял и с непалски и с тибетски шерпи. Всъщност Китай запази автентичността на Тибет,Лхаса и Хималаите и предотврати превръщането им в туристическа клоака. Освен това, към будистките монаси няма абсолютно никакви репресии.
  • 25 Ерец

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Колкото и да презираш и мразиш Америка , древните китайци са били прозорливи. Наричат я МЕЙГУъА 美国 ー 
    КРАСИВА СТРАНА . Какъв парадокс само , а ? И за какъв по-голям брат пишеш !? Избий си тая илюзия от главата . Миналата седмица когато японците изстреляха успешно ракета с техния GPS , що злоба и жлъч се изля в интернет пространството от страна на поданиците на поднебесната …

    Коментиран от #26

  • 26 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ерец":

    Съгласен съм че Америка е красива страна ! Самият аз бях омагьосан преди години от това, което съм гледал за нея. Проблема е, че е била населена от проститутки и разбойници. Днес бих отишъл в Канада, ако имам възможност. Някак по нормални ми се струват. Все пак и френско влияние има...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания