Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 11:00 6 372 45

Как Милена стана секс робиня в Германия

  • дрезден-
  • ямбол-
  • проституция

Много от жертвите в рамките на процеса в Дрезден идват от Ямбол и околностите му, но официалните числа са ниски

Как Милена стана секс робиня в Германия - 1
Снимка: DW

Милена е само едно от многото български момичета, станали жертва на жестоки сводници в Германия. Подлъгват я с красиви обещания, но после следва една до болка позната история: побоища, заробване, насилствена проституция.

Сутеньорът Христофор М. явно е изкарвал добри пари от бизнеса си със сексуални услуги в Дрезден, след като е успял да си построи прекрасна къща с голям плувен басейн в Доминиканската република. Христофор междувременно е покойник, а пред съда в Дрезден е изправена съпругата му Габриела П. - съдържателка на публичен дом, където български момичета са били принуждавани да вършат сексуални услуги.

По следите на дрезденските сводници

Екип на германската обществена медия MDR следи юридическото разчистване на тази мръсна история вече почти цяла година. В своя обширен репортаж, който ги отвежда и в България, журналистите разказват за ямболското момиче Милена (името е променено). Както в много други сходни случаи, Милена е подлъгана с обещания за любов, брак и добър живот в Германия, но изкусителят, мъж на име Божидар, се оказва просто сводник, който си има друга жена. Милена е принудена да спи с клиенти, а Божидар я бие брутално и заедно с Христофор и Габриела ѝ взима парите. До болка позната история, която непрекъснато се повтаря. Както обясняват пред репортерите социални работници в Ямбол: в Германия едно ромско момиче от България очаква да печели много повече, отколкото в родния си град. Тъкмо поради това такива момичета - обикновено зле образовани, от трудни семейства, с история на домашно насилие - взимат за чиста монета обещания на хора като Божидар и Христофор. Добрата новина е, че след два месеца секс робство Милена успява да се измъкне и да се върне в България.

В рамките на ЕС България е сред държавите с най-много жертви на търговията с хора. Особено много роми се намират в толкова трудна житейска ситуация, че са готови да използват всеки предложил им се изход, казва пред германските журналисти социалният работник от Ямбол Асен Стоянов.

Те посещават и един дом за подслоняване на жертви на търговия с хора, чието местонахождение не искат да разкрият, тъй като укрилите се там жени се боят за сигурността си. Социалната работничка Ана Николова разказва, че момичетата и жените, които се укриват тук, обикновено идват от трудни семейства или са израснали без родителски грижи. „Романтична любов и брак, живот в чужбина: за това мечтаят много от момичетата тук“, обобщава Ана Николова. Голяма част от тези момичета са били сексуално експлоатирани тъкмо в Германия - като Милена от Ямбол.

И като Сара, която също попада в мрежата на дрезденските търговци с плът от България. Сара е подлъгана от своя приятелка и уж заминава като сезонна работничка. Добре, че баба ѝ в България се усъмнява в историята и отива в полицията. Тъкмо така започва да се разплита мръсната история в Дрезден.

"Не знаят как да потърсят помощ"

Много от жертвите в рамките на процеса в Дрезден идват от Ямбол и околностите му, но официалните числа са ниски - поне според ямболския прокурор Милен Божидаров, с когото разговарят германските журналисти. Той обяснява, че тези ниски официални числа вероятно се дължат на условията на живот на тези хора, които често са необразовани и затова не знаят как да потърсят помощ.

Процесът в Дрезден тече вече близо година, а подсъдимите ги очакват тежки наказания, твърдят журналистите от MDR. Те припомнят, че наказанието за търговия с хора може да достигне до 10 години лишаване от свобода, а към това обвинение в случая се добавят още сводничество и принуждаване към проституция.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома Биков

    39 6 Отговор
    Както аз станах в България .
  • 2 Милена

    26 4 Отговор
    С мерак!
  • 3 Православ

    37 8 Отговор
    Западни ценности, сър!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пърдослав

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Православ":

    това ви у ористта !
  • 6 и сичките

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сали Ага":

    индигови кат тебе 😁
  • 7 Повечето българки които отиват сами

    23 5 Отговор
    Отиват като плющялки там.

    Коментиран от #14

  • 8 Мимч

    39 3 Отговор
    Тези циганета много добре знаят къде отиват и какво ще работят,ако проституцията им се смята за работа.Така че никой не ги е вързал от България с въжето за врата и закарал в Германия.Просто лакомията им...
  • 9 Мдааа....

    28 3 Отговор
    Специално за пазара на бели робини никога няма да има правосъдие.Защото във всеки един канал на сутеньор бива покровителстван от някой високо стоящт политик.Лапат и те парички от човешкото нещастие и болка.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 KJLKLKL

    14 4 Отговор
    Ако статията е въпроса, отговора е много лесен , махнете гетата. В гетото да си намериш някоя коато да те издържа си е традиция.

    Коментиран от #31

  • 12 съвет

    30 2 Отговор
    Гладал съм документалки по темата. Явно това е класическият случай - някой с каола и пари и прилична визия ги зарибява. Те се лепват за него и после потъват.
    Ще им се да се уредят с принца, пък стават подметки на отр.епките.
    Колко ли свестни момчета са отхвърлили, докато попаднат на съответният лъскав мошеник, играещ ролята на сиренцето в капана за мишки?

    От лакомия и похот най-много боли глава. Гледайте кой ви харесва и наистина цени, а не кой има най-лъскавата таратайка.
  • 13 Рошко

    20 2 Отговор
    Лесно, срещу 100 Евро за едно изцеждане коя ли не би станала, хеле пък ако е от мургавите
  • 14 абе

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Повечето българки които отиват сами":

    Първо в статията става дума за ромка, не за българка.

    Второ, няма ни една моя позната, която да е отишла в чужбина и да е станала "плющялка". По-малко разюздани са от тия дето си останаха в родината даже.

    От една страна имаш мръсно съзнание. От друга явно вирееш сред тинята.

    Коментиран от #15, #23

  • 15 Цццц

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "абе":

    За съжеление имаш грешно сведение, много българки са така, о още нещо, измамниците също са българки
  • 16 Барба Ганьос

    10 2 Отговор
    На всички им е обещана къща в Барселона и магазинче за килоти.

    Коментиран от #30

  • 17 Давид

    8 0 Отговор
    Факти и вие сте в бизнеса. Нали не забравяте какво рекламирате в коментарите вечерно време.
  • 18 Перо

    4 0 Отговор
    Още един пример,че простотията и алчността на българина стои преди първосигналното чувство за самосъхранение!

    Коментиран от #25

  • 19 тиква

    4 0 Отговор
    Друго е да се мислиш за жертва, не че не си го искала!
  • 20 Раданч Татлъту

    6 1 Отговор
    Милена е дете индиго,не ли?🐵👧🐵
  • 21 ЕС е света на САТАНАТА

    12 2 Отговор
    Окрадаха достоянието на Народа 1989та година ! И го оставиха уж СВОБОДЕН ! В Същност Държавата се ОСВОБОДИ да се ГРИЖИ за НАРОДА ! Днес сме като Кучетата бездомни по улиците за които администрацията търси начин да ни РЕДУЦИРА ! Жалкото е че МРЕМ усилено но като малоумни гледаме Шоуто на МАГИ и ФЕРМАТА дорде ни ТРЪШНАТ !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 да да

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "абе":

    Те всички твои познати отиват като барманки, сервитьорки и домашни прислужници, знаем 😂😂😂
  • 24 Нас ни ЛИКВИДИРАТ защото Запада

    5 2 Отговор
    ЗАЦИКЛИ ! НЯМА Западни СТАНДАРТИ има ЗАКОН на ДЖУНГЛАТА ! Ти как мислиш - кому си НУЖЕН ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Никой

    8 1 Отговор
    Пълни глупости пишат тия , имаше такивА насилствени принуди към момичета до отваряне на европейските граници за България , след това нещата започнаха бърза промяна и днес няма момиче което да е започнало против волята си да работи като проститутка ... Това са измислени герои на ДВ в момента . Единственото нещо което се случва сега между "сутеньор" и момиче е проблем за пари , каква е ролята на сутеньорите в момента ли - влагат първоначално пари за желаещите момичета като , пътни до държавата , дрехи , храна , жилище и когато момичето почне да работи се издължава , помагат и с езика учат я на всичко и след време тя отказва да дава процент и ги писка на куките , тях ги арестуват а , тя си работи като проститутка след това още дълги години . Някои да знае какво работят тия момичета след като накиснат сутеньорите ? Да точно така , ПРОСТИТУТКИ
  • 27 МАГИ и Динко от Ямбол ще са новите

    4 0 Отговор
    Народни " ПАСТИРИ " на Овчата Маса у нас ! СЛАФИ - изгърмя а народа окончателно ЗАТЪПЯ !
  • 28 Стадото винаги търси ПАСТИР !

    3 0 Отговор
    И ще го има ! Но И без КАСАПИ неминава !
  • 29 Щом има ОВЦИ

    3 0 Отговор
    И КАСАПИТЕ са там !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 другарят

    9 1 Отговор
    Още по-страшното е че немските власти си затварят умишлено очите за тези неща! Проституцията е узаконена и носи добри доходи в хазната. Това че страдат някакви български и други момичета немските фашизоиди не се трогват от това! Германия се е превърнала в публичният дом на Европа! Проституцият и продажбата на наркотици вече се отчитат в БВП на тези лицемери и от това идва "растежа" на икономиката им, която всъщност е в рецесия от няколко години вече!
  • 33 Народа умишлено е ЗАБЛУЖДАВАН !

    5 0 Отговор
    ИСТИНАТА никога не се Разкрива пред ПАПЛАЧТА ! ПРОПАГАНДАТА е основен ПРИНЦИП на политиката у нас ! НЕВЕЖЕСТВОТО сред МАСАТА днес е на ПЪРВО Място и основна Цел ! Затова всички СМИ са ЧАСТНИ и контролират ДЕМАГОГИЯТА ! Маги днес замества СЛАВИ ! ШОУТО за Овцете ПРОДЪЛЖАВА !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ЗАЩО народа е ЗАМРЯЛ ?

    3 1 Отговор
    Защото няма своя ЛИДЕР защитаващ Базовите Национални Ценности и ИСТОРИЯ ! Без такъв ЛИДЕР нас ще ни МАЧКАТ криминалните Партийни ГРУПИРОВКИ !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 НАРОДА чака своя ЛИДЕР !

    2 1 Отговор
    И когато той се ПОЯВИ - НАРОДА е по-страшен и от разярен ВУЛКАН ! Затова народа е смирен и търпелив ! Но времето ще роди народният ЛИДЕР и тогаз ще стане Друг СВЯТ !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Няма по-мощна СИЛА

    2 0 Отговор
    От ЕДИННАТА НАРОДНА СИЛА - която СМИТА всичко под краката си което и се ПРОТИВОПОСТАВЯ !
  • 40 Запомни БРАТ ! ИЗБОРИ - НЯМА !

    5 0 Отговор
    Горе се организира поредната РОКАДА ! А ние учудващо и наивно вярваме че за нас ги избираме !
  • 41 10 години

    3 1 Отговор
    За отвличане и тормоз, аууу... ъо много бре, за либерална Педерландия. Ако бяха САЩ. За тези измекяри щеше да има само,,, death
  • 42 От страни

    3 1 Отговор
    Тая Германия е за бомба...или две.. а може и повече. Добре че го нямаме още у нас. Това си е престъпление срещу жената и семейството наличието на публични домове. Май ще свърши работата като в Содом и Гомора.
  • 43 От страни

    7 0 Отговор
    Такива като тая много. Моя позната отиде в Германия, работи близо 3 седмици и си дойде с едно Ауди, каза че е брала нещо там...веднага разбрах кво е брала и я избазиках че е брала краставици. От тогава не приказва с мен. Ивче, извинявай, мацо.
  • 44 Watchdog

    8 1 Отговор
    Германия няма нищо против евтините източно европейки. Дори напротив, те са част от "свободите" на "съюза". Свободно придвижване на стоки... Нали... След още едно поколение и вашите внучки всички ще бъдат ползвани по бордеите на Амстердам и Берлин... Затова е важно да учат "чужди езици". И после на Терминал 2 да изкарват пари и да ви ги изпращат за да ходите да купувате германски простотии от Кауфланд Метро и Лидл. Кръговрат на пари по европейски....
  • 45 ганю

    0 1 Отговор
    Гнил капитализъм
    човешки права
    демокрация
    Fucking world
Новини по държави: