Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 08:06 2 777 5

Криза! Президентът свика предсрочни избори

  • португалия-
  • марселу ребелу де соуза

54% от участниците в допитване са на мнение, че произвеждането на извънреден вот няма да е добре за Португалия, а 68 на сто смятат, че нито една партия няма да получи мнозинство

Криза! Президентът свика предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза свика предсрочни парламентарни избори на 30 януари. Причината е, че миналата седмица парламентът отхвърли предложения от социалистическото правителство на малцинството бюджет за догодина, предаде Ройтерс.

Комунистите и Левият блок, заедно с всички десни партии, се обявиха против бюджета. Според Ребелу де Соуза това е оставило управляващите сами, а народът иска законът за финансирането на държавата да бъде приет в този момент, когато страната се възстановява от епидемията.

В същото време проучване показва, че повечето португалци смятат, че предсрочните избори само ще влошат политическата криза.

54% от участниците в допитването са на мнение, че произвеждането на извънреден вот няма да е добре за страната, а 68 на сто смятат, че нито една партия няма да получи мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Механик

    3 2 Отговор
    Президента на ПОРТУГАЛИЯ. Е това ми е основната грижа на мен.
    Нали България граничи отвсички страни с Португалия?! Няма какда не съм загрижен за случващото се там.
    п.п.
    Нещо за кралицата няма ли да пуснете? Щото това ми е следващата огромна грижа.
  • 3 Факти??

    5 0 Отговор
    ФАКТИ спрете с подвеждащите заглавия. Пишете за кой президент става дума още в заглавието. Какви журналисти сте? Липсва ви основата май.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 поредното

    4 0 Отговор
    кликбайтче. Да не обеснявам надълго и нашироко , има си учебници по Български за 5ти клас, за справка - там. Когато напишеш ПрезиденТЪТ и не уточниш на коя държава, то по подразбиране е този на България. Та, въпросЪТ е: умишлено ли е написано така, от неграмотмост или просто от алчност за няколкото клика повече?
Новини по държави: