Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 08:25 1 265 4

Българите в Австрия ще гласуват на балотажа в условия на строги ограничения

  • австрия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

По информация на посолството ни във Виена участието в избори е сред изключенията, които австрийските власти допускат

Българите в Австрия ще гласуват на балотажа в условия на строги ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на България ще се проведе в Австрия без ограничения, въпреки че там от вчера до 24 ноември е в сила частичен локдаун - за неваксинираните и непреболедувалите Covid-19.

По информация на посолството ни във Виена участието в избори е сред изключенията, които австрийските власти допускат.

„Естествено, когато има нови мерки, има хора, които са засегнати от тях пряко и има недоволство от тези мерки. Но като цяло в страната се проявява разбиране и общата нагласа е, че мерките са нещо положително.“ Това каза пред БНР сънародникът ни Иван Пеев, който живее в Австрия.

„Имаше големи притеснения дали ще се искат сертификати, ще се показват QR кодове. Но не, всеки си спазваше изискванията. Всичко мина безпроблемно от тази гледна точка. Хората носеха маски и гласуваха“, отбеляза в предаването „Преди всички“ Иван Пеев, който е председател на секционна комисия за изборите.

Пеев не очаква проблем с доставките на машини за балотажа в неделя.

Относно паралелното броене на хартиените разписки от гласуването Иван Пеев коментира:

„Това беше ръчно подписване на машинен вот, което за мен беше абсолютно безсмислено. Имаше трудности при броенето, това ни забави с предаването на протоколите. Това беше изцяло политическо решение. Беше наистина безумно.“


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сивата чапла

    12 1 Отговор
    Значи в Австрия затварят неваксинираните,
    за да не ги заразят ваксинираните?

    Коментиран от #4

  • 2 Адолф Ковид

    7 1 Отговор
    "като цяло в страната се проявява разбиране и общата нагласа е, че мерките са нещо положително.“ Такова беше и настроението преди 80 г., когато затваряха едни хора в лагери за тяхно добро и после ги пращаха на "баня"!
  • 3 Бай Манчо

    4 1 Отговор
    ... и да не забравят да отидат да си ударят 4-тата бустер доза , че може да дадат фира , а не ваксинираните е наистина по-добре да се пазят от ваксинираните .
  • 4 Лудост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сивата чапла":

    Лудост! В наказателното право все още е валиден принципът "Невинен до доказване на противното", в лабораторната практика е валидно правилото, че резултатите от измерванията/изследванията следва да отговарят на стандарти за достоверност, а при съмнение да се сравняват с еталони, но въпреки това медицинската практика предлага други правила в разрез с науката на доказателствата, всички сме заразени до доказване на противното, а при един положителен резултат от направени 5 теста за верен се счита положителния - пълни абсурди. По тази логика ако 1 човек обвини в геноцид Ковидарите, то колкото и защитници да обвинените следва да се вземе за истина мнението на обвинителя.
Новини по държави: