Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 16:04 2 156 28

84% от италианците са ваксинирани

  • sir-
  • ваксини-
  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Поставени са над 92 милиона дози

84% от италианците са ваксинирани - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Италия по последни данни са извършени 92 137 033 ваксинации срещу коронавирус, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на данни на здравните власти в страната.

От данните става ясно, че 45 436 416 души са завършили цикъла на ваксинация, необходим за имунизация, което се равнява на 84,13% от италианското население над 12 години. Общо 47 340 105 ваксини са били поставени на жени, докато 44 796 928 ваксини са били поставени на мъже.

Италия е един от първенците в Европа по ваксинации. Това оказва сериозно влияние и по отношение на малкия брой смъртни случаи в страната. Средно по 30-40 души умират на ден в Италия от коронавирус. Президентът Серджо Матарела заяви, че италианските граждани са показали чувство на отговорност към себе си и към другите, с което са помогнали Италия да реагира по толкова добър начин към предизвикателствата на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    10 33 Отговор
    Пфффффффф... Слаба работа.

    Ей сега одрищяните до ушите ган-щайни ще започнат да какнижат и да се изкарват по-умни и от "талианците".
    По-умни бяха от швейцарците и норвежците, че какво остава за някакви си талианчета. Нямат шансове срещу Ганьо ИнтеУекта!

    Коментиран от #9

  • 2 Колю

    30 8 Отговор
    А новите италианци ваксинирани ли са?

    Коментиран от #28

  • 3 ЪРП

    39 7 Отговор
    ........И РЕЗУЛТАТНОСТ "0"..........КРЪГЛА "0" !!!!!!!!!!

    КОГА ПСЕВДОДжУРНАЛЯТА ЩЕ ИЗВАДЯТ ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДОСТАВЕНА ИМ ОТ НЕЗАВИСИМИ МЕДИЦИ.......,КОЛКО АДЖЕБА УМРЯКА КАТО ЕДНОТО НИЩО САМО ОТ ТЕЗИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ВАКСИНИ?????????????????????
  • 4 Въпрос

    9 20 Отговор
    Коцет Копейкин каза че вирус няма и никой не умира.Само не обяснява как майка му имала антитела срещу вирус който не съществува.Дали не са се ваксинирали тайно?
  • 5 изроди

    43 7 Отговор
    и имат огромен брой новозаразени , както и в Англия
    защо ?
    защото това не е ваксина а отровен препарат !
    виждаме на практика ЗАЩО НЕ ТРЯБВА да се инжектираме с тези препарати !
  • 6 Активист на БКП

    11 11 Отговор
    30-40 ама умират , нали???
  • 7 е и

    32 6 Отговор
    И с какво им е помогнало това?

    Коментиран от #13

  • 8 волен сидеров

    29 8 Отговор
    НАБЛЮДАВАЙТЕ СЕГА КВО ЩЕ СТАВА,КОЙТО СЕ ВАКСИНИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КАРАНТИНА ПОНЕ 10 ДЕНА.НЕ РАЗБРАХТЕ ,ЧЕ ВСЕКИ ВАКСИНИРАН ЗАРАЗЯВА ПОСЛЕ
  • 9 ЪРП

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    ЕЙЙЙ ОТВОРКООО......ТИ НАЙ-ДОБРЕ ПО ЕДНА ДОЗИЧКА СИ НАЦЕПВАЙ СУТРИН, ОБЕД И ВЕЧЕР ОТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ПРЕПАРАТИ!!!!!.......,ЧЕ ДА НЕ ПРЕСЪХНЕШ НЕЩО...И ДА СИ СПОКОЕН, ЧЕ СИ НАЙ-ГОуЕМИЯТ ИНТЕуЕКТуууАуЕЦ ОТ ВСИЧКИ "ГАНЬОВЦИ"!!!!!!

    АМА, НАЛИ ЗНАЕШ.....ПРЕДИ ТОВА ..."ПОДПИСЧЕТО ТИ", ЧЕ ГАЙЛЕТО И ГАЙДАТА СА СИ ЗА ТВОЯ СМЕТКА!!!!!!
  • 10 ГОСТ

    27 2 Отговор
    МЪДРИТЕ КИТАЙЦИ СА КАЗАЛИ СЛЕДНОТО: ВЯРВАЙ САМО НАПОЛОВИНА НА ТОВА, КОЕТО ВИЖДАШ И НА НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО ЧУВАШ! НА ХОРА, КОИТО ЛЪГОТЯТ ОТ СТОЛЕТИЯ НАРОДИТЕ СИ, ДОВЕРИЕ НУЛА! ДАННИТЕ ЗА "ЗАРАЗЕНИ" И "ПОЧИНАЛИ" СЕ СПУСКАТ ОТ ХАРВАРД, ОТ ИНСТИТУТА "ДЖОН ХОПКИНС"!!! А КАК ТОЙ ГИ СЪБИРА И ОБРАБОТВА Е ТАЙНА!

    Коментиран от #11

  • 11 ЪРП

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "ГОСТ":

    КАТО КАЗА ОТ КЪДЕ "СПУСКАТ" ДАННИТЕ......ТА ЗАМИСЛЯЛИ ЛИ СТЕ СЕ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ,ОТ САМОТО ОБЯВЯВАНЕ НА ЕПИДЕМИЯТА......НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СА ДАЛИ СТАТИСТИКА НА ПОЧИНАЛИ ПАЦИЕНТИ, ПОСОЧЕНИ ПО ГРАДОВЕ И КОНКРЕТНИ БОЛНИЦИ ???!!!.......НИТО ВЕДНЪЖ!!!!!!......НИТО ЗА ДНЕВНА БАЗА, НИТО ЗА СЕДМИЧНА, НИТО МЕСЕЧНА...........НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ ПОСОЧИХА ПОЧИНАЛИ ПАЦИЕНТИ, КАТО КОНКРЕТИЗИРАНЕ ПО ГРАДОВЕ И КОНКРЕТНИ БОЛНИЦИ С КОВИД ОТДЕЛЕНИЯ ,КАТО СТАТИСТИКА!!!!!!!!!

    САМО СЕ ЧУВА ПО НОВИНИТЕ......ДНЕСКА 268 УМРЕЛИ.....УТРЕ 684... И ТЕ ТАКА............
    СЛУЧАЙНОСТ , МОЖЕ БИ?
  • 12 Джаф - Джаф

    14 2 Отговор
    Защо е този шум? 1. По менение на ЕКСПЕРТИ от Европа, коронавируса остава за постоянно с нас. 2. Щом той остава, остават и мерките и ваксинацийте? 3. Въпросът не е ли обществата да се подчинят мирно без много шум,до изготвянето на новите законови рамки? Много цензура... Много НЛП... Много пропаганда по сфери на влияние и всичкото това само за пари и власт ли? ...
  • 13 mi6osp

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "е и":

    Ето какво им е помогнало: За последната седмица Италия има около 56800+ заразени и 375 починали. България има 20 800+ заразени и 1147 починали от ковид.Още по-нагледно личи какво им е помогнало сравнението на хода на графиките за заразените и жертвите в двете държави от началото на епидемията до в и след това.

    Коментиран от #15, #17, #19

  • 14 Последният самурай

    12 1 Отговор
    Италиянците не важат.. ние българите сме по сериозни борци за свобода, доказали сме се със вековете.

    Коментиран от #16

  • 15 mi6osp

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "mi6osp":

    ...от началото на епидемията до ваксинирането и след това...
  • 16 Свобода

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последният самурай":

    ... или смърт - това е въпросът.
  • 17 ГОСТ

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "mi6osp":

    А забрави ли 2020та , те мряха като мухи , то не остана човек със слаб имунитет как да мрът сега . А чакай да мине вълната и през тях тези две седмици и пак ще си говорим
  • 18 84% факсани

    9 1 Отговор
    и продължават да бият рекорди по смъртност...
  • 19 Доктора

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "mi6osp":

    От тези умрели едва ли има и един умрял от ковид , рак, инфаркт, всичко се пише ковид, а има случаи и на починали при катастрофи пак е ковид.

    Коментиран от #21

  • 20 Рошко

    7 1 Отговор
    Тц, не вервам, тубата друго казва ама и там трият клиповете с протести на rewolucioni
  • 21 Ъхъ ъхъ

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Доктора":

    Хората умират само от ... смърт.
  • 22 Анонимен

    7 1 Отговор
    Учудващо е, че при тоя фашизъм, който се вихри там, все още има 16% оцелели.

    Коментиран от #23

  • 23 Националсоц

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Ами той фашизмът си е италианско изобретение. Вива ла Дуче!
  • 24 Жабка

    6 1 Отговор
    Не е вярно че ваксините са помогнали на страната да овладее пандемията. Аз познавам хора които са зле след иглите , сред тях и една 19 годишна. А колко си траят от срам не можем да знаем. А колко млади хора умряха , вече не се интересувам да следя черните канали. Имунизационният сертификат се подновява само със следващи боцкания и това разочарова и най - послушните и ще има интересни последствия в страната.
  • 25 1100

    9 1 Отговор
    Колко са умрелите,след ваксинацията?Това напишете.Защото истината е грозна.Умират ,повече от ваксинираните и по-малко от неваксинираните.Нещастници!Мислите,че с лъжи ще принудите българите ,да се ваксинират.Ако ,забраните ,заведенията да приемат,неваксинирани,бизнесат им умира.Той и сега,е умрял при глупавите разпоредби на НОЩ,НИЦ,.Той д-р Кунчев,затова закъса-три пъти се ваксинира,а сега 2 месеца е ни жив ,ни умрял.Желая ,му от сърце да оживее,но ,не мога да пренебрегна ,като лекар ,че ще има последици от тези три ваксини.
  • 26 ЕВРО НЮЗ

    6 1 Отговор
    АГЕНТ ДЖАМБА., преди дни имаше среща в Торино на професори от всички сфери.... От тези които са на лечение 75 % са с две дози.. В Алто Адидже имаше среща с немски лекари, които разказват какво откриват в починалите ваксани.. Има страница www.comitatoascoltami.it където пострадали със снимки и имената си споделят за пораженията които са получили.. Балоните ви се спукаха всички, преди време сутрин на бара където минавам за кафе, всички бяха въодушевени и се надпреварата да се хвалят кога са се ваксали, да си показват телефоните, да се консултират как да си свалят апликацията..От известно време е пълна тишина. Никой не говори за ваксиниране и сертификати. Влизат с увиснали носове, пият кафе и тъжни излизат... ЗАЩО ЛИ..???
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Желяз каменноff

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Колю":

    Кои нови италянци бебетата ли
Новини по държави: