Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 21:10 1 792 4

Експлозии разтърсиха столицата на Уганда

  • атентат-
  • уганда-
  • убити-
  • тероризъм-
  • атака-
  • кампала

Атентат близо до главното управление на полицията

Експлозии разтърсиха столицата на Уганда - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трима атентатори самоубийци се взривиха в сърцето на угандийската столица Кампала, единият - близо до сградата на парламента на Уганда, а другите - близо до главното управление на полицията. Най-малко шест души загинаха, 33 са ранени, съобщи полицията, цитирана от ДПА, предаде БТА.

Броят на загиналите включва и атентаторите, за които се предполага, че са бунтовници от Съюзническите демократични сили (АДФ), ислямистка екстремистка организация, каза говорител на полицията. През март правителството на САЩ обяви АДФ за терористична организация и я определи като разклонение на групировката "Ислямска държава". Твърди се, че АДФ извършва нападения срещу обекти в Уганда, действайки от територията на съседната Демократична република Конго.

Първият от днешните взривове избухна в 10:03 ч. сутринта близо до централното управление на полицията в Кампала. Кадри от охранителни камери показват как мъж с раница задейства бомбата, която носи. Три минути по-късно двама други атентатори, преоблечени като куриери на мотоциклет, детонират още експлозиви, този път близо до парламента. Арестуван е заподозрян, който отвел полицията до още едно взривно устройство, което било обезвредено. В социалните мрежи бяха споделени видеокадри с горящи автомобили и издигащ се пушек. Заседанията на парламента са преустановени до второ нареждане, а много от улиците в града са отцепени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отдел " Убииства"

    7 0 Отговор
    Определено исляма е в голяма криза. Има и познавам прекрасни мюсюлмани от толкова много страни, но тези крайни мюсюлмански течения са отвратителни. А и да ви напиша, че всички нормални и мирни мюсюлмани не харесват и не одобряват суадитците.
  • 2 Марвел

    0 0 Отговор
    Черната пантера не беше ли от Уганда ?

    Коментиран от #3

  • 3 Оня с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Марвел":

    Питай ги в Уганда, дали са чували за черната пантера, госин Марвел
  • 4 Ффхйн

    0 0 Отговор
    Айде сега пак бежанци и давай към Европа