24 Ноември, 2021 10:33 1 412 6

Нова Зеландия облекчава правилата за ваксинирани пътници

  • нова зеландия-
  • австралия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Напълно ваксинираните новозеландци в Австралия могат да пътуват до Нова Зеландия, без да се изисква от тях карантина от 16 януари

Нова Зеландия облекчава правилата за ваксинирани пътници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в Нова Зеландия съобщиха в сряда, че напълно ваксинирани чуждестранни пътници ще могат да влизат в страната от 30 април. По този начин се облекчават граничните ограничения, които бяха в сила от началото на пандемията през март миналата година, предаде "Ройтерс".

Напълно ваксинираните новозеландци в Австралия могат да пътуват до Нова Зеландия, без да се изисква от тях карантина от 16 януари, каза също така министърът за реагиране на COVID-19 Крис Хипкинс на пресконференция.

Напълно ваксинираните новозеландци и други отговарящи на условията пътници от всички други страни ще могат да пътуват до Нова Зеландия без карантина от 13 февруари, допълни той.

Припомняме, че властите вече ограничиха правата на неваксинираните. Всички фирми, работещи в страната, трябва да ваксинират напълно всички свои служители срещу COVID-19, за да могат да продължат да работят.

Тези, които не са ваксинирани могат да се събират само в групи до 10 човека и не могат да влизат в ресторанти, барове и фитнес зали.

Там също се проведоха многохилядни протести срещу мерките и задължителната ваксинация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНТИВАКСЪР

    15 2 Отговор
    АЗ ЗНАЯ,ЧЕ ВАКСИНАТА МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА СЪСИРЕЦИ,ВЪЗПАЛЕНИЕ НА СЪРЦЕТО,СТИРЕЛИТЕТ И РАННА СМЪРТ НО НЕ И ДА ПРЕДПАЗИ ОТ КОВИД 19.
  • 2 Памперс Панц

    11 1 Отговор
    днес си напълно ваксиниран с 3 дози, догодина с по-малко от 5 си никой. Какво нещо е животът...
  • 3 5ко

    9 1 Отговор
    Намерили за къде да пишат. Там и в Австралия е фашистски режим във всяка област на понятието фашизъм. Даже имат и изградени концлагери за изолация, в които си заплащаш престоя от скъпо, по - скъпо. Само без мозък би се запътил натам.
  • 4 На дървен

    2 1 Отговор
    Задължително е само да имат абокат за да могат да им влеят 11а и 12а ДОЗА.
  • 5 dad

    5 0 Отговор
    Скапаната Австралия стана по-гадно и от Северна Корея и Китай и бившите комунистически държави... Там поне никой не очаква да му вярваш, а само да се подчиняваш.
  • 6 Бравос

    1 0 Отговор
    Вече ще стрелят по тях само с гумени куршуми:)