Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 16:46 2 697 24

Меркел нямаше нужда да разговаря с Лукашенко

  • матеуш моравецки-
  • полша-
  • лукашенко-
  • ангела меркел

Мнението е на полския премиер Моравецки

Полският премиер Матеуш Моравецки разкритикува напускащия германския канцлер Ангела Меркел за провеждането на телефонни разговори с белоруския президент Александър Лукашенко относно миграцията през ноември. Такова изказване той направи в интервю, което публикува в неделя агенция ДПА.

"ЕС трябва да участва в намирането на дипломатическо решение. Въпреки това, когато канцлерът Меркел се обади на г-н Лукашенко, тя допринесе за неговата легитимация", каза той. "Лукашенко също използва разговора с Ангела Меркел в своя полза. Транспортиране на 2000 мигранти по коридор към Германия и други европейски страни. Но това не е така."Правителството на ФРГ заяви по-рано, че тези преговори са необходими, за да се намали напрежението на границата и да се помогне на хората, заседнали там. Не се говори за някаква легитимация, каза говорителят на правителството Щефен Зайберт.

Моравецки каза още, че страната му е готова "да сътрудничи за финансирането на изпращането на мигранти в Ирак и други страни, ако Лукашенко прояви добра воля". Той не даде подробности за този резултат. Миграционната криза на границата на Беларус с Латвия, Литва и Полша, където мигрантите се втурнаха от началото на годината, рязко ескалира на 8 ноември. Няколко хиляди души дойдоха от беларуската страна до полската граница и не напуснаха граничната зона, някои от тях се опитаха да влязат на територията на Полша, рушейки оградата с бодлива тел.

Страните от ЕС обвиняват Минск в умишлено ескалация на кризата и призовават за налагане на санкции. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че самите западни страни са виновни за тази ситуация, заради чиито действия хората бягат от войната.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    23 4 Отговор
    Да си погледнат на картата, къде е Калининград и да се сетят Защо!

    Коментиран от #7

  • 2 цербер

    16 1 Отговор
    Полският премиер Матеуш Моравецки разкритикува напускащата германска канцлерка Ангела Меркел
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Навалний

    17 3 Отговор
    Това беше преди седмица, а днес беше на посещение в Берлин и на пресконференцията говореше съвършено други неща!
  • 5 наблюдател

    29 5 Отговор
    господин пшекът изпуска от внимание, че докато зад батька стои голямата северна мечка, зад него не стои никой. да, той си мисли, че не е така, но е добре да погледне назад. към 1939-та, примерно.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Навалний

    8 29 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Защото имаше двама убийци единия немския другият руски по-точно първия т австрийски, а вторият грузински, които докараха смъртта на стотина милиона!

    Коментиран от #8, #21

  • 8 наблюдател

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "Навалний":

    гледам, разпенил си се. споко, да не си докараш някоя болест. мачът от 45-та няма да се преиграва, колкото и да ви се иска на някои. а и ако се стигне до преиграване, финалът ще бъде в лисабон.

    Коментиран от #12

  • 9 На всяко гърне мерудия

    20 3 Отговор
    са тия ляхи,раздават акъл на килограм,безплатно и на всички.А Германия тихо очаква момента си,когато ще запусне СП-2 и ще командва енергийният газов влак на Европа.Германия си знае интереса и силата и н и к о г а не е взимала ясновелможните насериозно.Проше пана..

    Коментиран от #13

  • 10 нннн

    12 0 Отговор
    Айде поспрете се и вижте какво става между Франция и Англия! Срещу кого ще са санкциите там?
  • 11 полскиотвъпрос

    6 1 Отговор
    Мукавецки да те светнем за това,което ке доде при шляхтата!Това триморие дето ви се е затикнало изозаде с триморието КЕ ДОВЕДЕ СКОРО ДО РЕШАВАНЕ НА ПОЛСКИОТ ВЪПРОС-НАЧАЛОТО Е КОРИДОРА ДАНЦИНГ И ПОСЛЕ...МАЛГОЖАТИТЕ ДА СЕ СТЕГАТ ЗА АМСТЕРДАМ И ФЕНЕРИТЕ
  • 12 Копейкин

    4 13 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Възраждане:
    Аз съм дългата ръка на Путин в България!
    Аз съм новата Атака!
  • 13 Асен ПП

    1 15 Отговор

    До коментар #9 от "На всяко гърне мерудия":

    Стига руско енергийно робство!
    Веднага ще се прекара тръбопровод до Гърция
    за азерски и втечнен американски газ!

    Коментиран от #19, #22

  • 14 Поляка казал, че нямало нужда и полза,

    7 1 Отговор
    Меркел да говорила с Лукашенко?? Поляка казал!! Чепати чавеци!!! Тия все с Рогата напред????
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Реалист 2

    4 0 Отговор
    На Полша не и пука нито за Лукашеко, нито за Германия. Целта ѝ е още малко да просъществува украинското трасе, по което Полша е звено . Това, че радва краварите с плюнки по Беларус вероятно ще и донесе одобрително пляскане от Вашингтон.

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист 2":

    И Русия ще има обща граница с Германия ама ляха още не знае

    Коментиран от #24

  • 18 Не може да им се угоди на тези поляци

    2 0 Отговор
    Да пускат емигрантите в своята страна не искат, нарушавайки им свещенните човешки права. Да разговарят немците с Лукашенко не позволяват. Че как да се реши кризата? С Абра Кадабра ли? Ами поляците да се обадят на Тихановская и тя, като легитимен президент да се справи със ситуацията.
  • 19 Втечнения газ

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Асен ПП":

    не пътува по газопроводи, а се вози на танкери. А американците нито имат нужните количества втечнен газ за Европа, нито танкери за транспортиране. А повечето втечнен газ в Европа идва от Русия с американски етикет по споразумения на компаниите, занимаващи се с този бизнес. Иначе Байден като еколог с главна буква намали добивите на втечнен газ.
  • 20 Kcaniba

    1 1 Отговор
    Някой да го е питал,!?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ще си

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Асен ПП":

    останеш с чакането и за азерски и за америскатски газ.Азербайджан въобще не сме им на дневен ред а и газопровд от там няма,американците купуват от руснаците лепят етикета американски и го продават на Китай и оня регион,че плащат яко по 2000 долара, ине им дреме за тъпанарите в Европа,теса им вързани на синджир за гушата и няма мърдане,ще го душат както и когато си искат.Заради това Шмъркел се моли на САЩ да не им слагат санкций за СП2,защото ще изгинат от студ и ще фалират.
  • 23 Ами те си

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист 2":

    ги пляскат от над 30 години и мъжки и женски всите са под ножа. А газопровода през Украйна яма да съществува дълго,по простата причина,че с тези изявления за война срещу Русия или последната ще им спре газа и ще гризнат дървото и ще пукнат от студ или понеже е стар ще избуши отнякъде и пак газ няма да има и за украинци и нататък по веригата.А,цар студ приближава с пълна сила и на никого не прощава.
  • 24 То ако се

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Така е":

    стигне до там Русия границата ще и е Атлантическия океан,и никакви от тези европейски пукали няма да съществуват.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания