Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 22:19 12 756 34

Ето къде е започнал пожарът в изгорелия автобус на "Струма"

  • автобус-
  • струма-
  • багажно отделение-
  • багаж-
  • пожар-
  • катастрофа-
  • северна македония-
  • вилма русковска-
  • прокурор-
  • беса транс

Автобусите на "Беса Транс" не са пътували в конвой

Ето къде е започнал пожарът в изгорелия автобус на "Струма" - 1
Снимка: БГНЕС

Според македонския прокурор Вилма Русковска пожарът в автобуса, изгорял на автомагистрала „Струма“, е започнал от багажното отделение, намиращо се над резервоара, цитира думите ѝ скопския телевизионен канал “Телма“, предаде агенция "Фокус".

Беким Хаджиу, собственик на фирмата превозвач „Беса Транс“, е бил в един от автобусите, които са се връщали от съдбоносната екскурзия от Истанбул. Децата му са били в четвъртия автобус. Но четирите автобуса не се движеха в колона, а са се разделили и затова от другите автобуси не са разбрали за трагичния инцидент . Автобусът, в който е станал страшният пожар, е бил на практика зад останалите. Тази информация за „Телма“ каза в интервю прокурорът Вилма Русковска, която е разпитала шофьорите на останалите автобуси.

„Не е имало конвой, защото автобусите са тръгнали от различни места от Истанбул на връщане към Скопие. В зависимост от желанието на пътниците, някои са искали да отидат до един мол, други до друг, например два автобуса, включително изгорелият, са напуснали паркинга, защото тези пътници не са искали да ходят по магазините и затова автобусите не са пътували като конвой.. “ – казва Русковска. Хаджиу всъщност е бил втори шофьор на един от автобусите. Той твърди, че в автобусите не са превозвани запалими вещества. „Той беше видимо разстроен и разтърсен. Попитах го дали са карали съдове с резервно гориво. Той казва, че няма начин това да се случи. Това беше неформален разговор, на мястото на инцидента. „Може би случайно някой пътник е купил пиротехника, тъй като Нова година наближава, но той беше категоричен, че отговорът е не,“ допълва Русковска.

Прокурор Русковска, по информация на българския прокурор и главен следовател, определи като неточни спекулациите на българските таблоиди, че в автобуса е имало и материали за приготвяне на хероин, които изгарят бързо. Запитана как е възможно автобусът да изгори толкова бързо, прокурор Вилма Русковска, началник на отдела за организирана престъпност и корупция, каза, че според информация на български следователи за някои експертизи е необходимо повече време. „Иначе го видях точно, просто снимах частта, от която всъщност е започнал пожарът, а това е багажното отделение, което се намира над резервоара на автобуса. Защото в автобусите резервоарите са отпред,“ казва Русковска пред интервюто. Тя е предоставила всички становища и документи на българските си колеги, които ръководят разследването на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Край

    131 3 Отговор
    Причината за смъртта на хората е пожара, не катастрофата. Защо автобуса изгоря за 5 минути. Така не гори само автобус има нещо друго.

    Коментиран от #9

  • 3 Соросоид

    76 5 Отговор
    Пак се замотава причината за пожара. Не е възможно автобус да изгори за 5 мин ако не е превозвал нещо силно запалимо (поне така ни казват по медиите).
    Разбра се, че собственика на фирмата също е екскурзиант и бил втори шофьор. Къде се чуло и видяло чорбаджията да върти волана? Не е ли пътувал за да контролира лично нещата, и да се договаря по границите?
  • 4 Иван

    82 0 Отговор
    Албанци и контрабанда???

    Коментиран от #13

  • 5 Незначителен

    58 0 Отговор
    Истината е винати само една, въпросът е дали хората, от които зависи тя да излезе наяве, имат свободата и смелостта да направят това?
    Политизирането на проблема, пречи на неговото решаване и е гавра с паметта на всички починали и опечалени!!!
  • 6 Hoho Boho

    22 16 Отговор
    Ако пожарът е започнал от багажното отделение, намиращо се над резервоара,
    КАК СЕДМИНАТА ПЪТНИЦИ ОТЗАД СА УСПЕЛИ ДА НАПУСНАТ АВТОБУСА ПРЕЗ ЗАДНИЯ ПРОЗОРЕЦ,
    А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ИЗГОРЕЛИ?
    Къде се намира този резервоар - по средата, под шофьорската кабина?

    Коментиран от #7, #29

  • 7 Иван

    26 1 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    Написано е-отпред.

    Коментиран от #15

  • 8 Ivan

    27 1 Отговор
    това е багажното отделение, което се намира над резервоара на автобуса. Защото в автобусите резервоарите са отпред,“ казва Русковска пред интервюто.
  • 9 Ей всезнайкоо

    66 18 Отговор

    До коментар #2 от "Край":

    цитат: Защо автобуса изгоря за 5 минути...
    Питам ти там ли беше, че знаеш за колко минути е изгорял ? Първичната причина за да се запали автобуса е мантинелата , няма маркировки и днес минавах от там валеше дъжд маркировката не се вижда нощно време особенно при дъжд и мъгла , "котешките очи" на мантнелите не светят понеже са ефтини и няма кой да ги изчисти от калта, в АПИ хрантутници колкото щеш по 3 ма в кола на ТОЛ такси поне им дайте по един парцал да бършат котешките очи, В гърция това е работа на пътната служба и чистят не си играят с телефоние по цял ден в колата и да получават 2000 лв заплата. Пародия на държава сме....

    Коментиран от #19, #21, #25, #34

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай-Ставри!

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Борисов и кражби ...?!?!?!

    Коментиран от #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Hoho Boho

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Извинявай, забравил съм си очилата.
    Къде отпред?
    Поясни, моля!

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЯШУА

    4 8 Отговор
    Аз съм контактьор ...на въпроса причината ? отговор КОРУПЦИЯ !Пренасяни са наркотици за Турция ....(колко нередности са открити като преминаването през митницата без да бъдат проверени !..шофьора който не е работил за тази фирма) .. Автобуса е бил заслепен умишлено и от там шофьора губи контрол .... по натам се знае...

    Коментиран от #24

  • 19 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ей всезнайкоо":

    Тия ,,котешки очи" ако бяха от СКЪПИТЕ, нямаше ли да се изкалят? Или скъпите се самопочистват?
  • 20 Фаро

    23 2 Отговор
    За 5 мин може да изгори само космическа ракета или метеорит в земната атмосфера.Ще стигнете до истината по трудния начин колкото и да не искате това са фактите
  • 21 Display

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ей всезнайкоо":

    Стига и ти ся, за Ко им е пишкир, че и да работят с него, трябва им четвърти за карти......ейййй, ама хич не се сещаш........😜😜😜😜🤪
  • 22 Джaмбaз

    9 1 Отговор
    А евродепутатският главен пираткаджия и бомбаджия на Републиката нещо се е снишил по Татовски под войводската кьорсофра-гиляи и нито мърка, нито шава, дори и пиян не кара джипка! Вече 3-та седмица не може да си извади пищова "Макаров" от peкталния си кобур! Що не го извикат за експерт?!
  • 23 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Hoho Boho":

    Най отпред под номера:)
  • 24 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЯШУА":

    Обурка май посоката на пътя на наркотиците.
  • 25 Алфа херинга

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ей всезнайкоо":

    Как точно причината за да се запали автобуса е мантинелата? Освен това, един от оцелелите каза, че в началото пожарът е бил отпред и докато успеят да разбият стъклото и да се измъкнат, вече е обхванал целия автобус. Така че е възможно да изгори за около 5 минути.
  • 26 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай-Ставри!":

    Той е банкер.
  • 27 гост

    14 1 Отговор
    Когато има слон в стаята, а всеки ти казва, че няма слон, тогава всеки е корумпиран и лъже. На всеки е ясно, че дизел не се пали, няма други случаи на изгорели дизели без значение дали им е разпорен резервара и тече, нито има запалими изпрения, нищо. Причината е пътя и мантинелата, ясно е това. Въпросът е, че автобусът е цял и няма една жертва в резултат от удара, хората са изгоряли живи и не са могли да излязат навреме, което значи, че пламъците са го обхванали за не повече от минута. Какво е имало там, това е въпросът и който повтаря, че това е дизел, направо да го уволняват за корупция.
  • 28 АМОН

    13 1 Отговор
    ЗАЩО БОКОВИТЕ МИСИРКИ ПОДМИНАВАТ ЕДИН МНОГО ВАЖЕН ВЪПРОС:

    Коя застрахователна компания носи риска и ИЗОБЩО ИМА ЛИ ЗАСТРАХОВКА АВТОБУСЪТ?!! Кой ще плаща за смъртта на опечалените близки на загиналите?!!
    Нещо го въртят за проблеми с пътя , а не за отговорност на водача.

    Да не се окаже, че пак някаква МЕНТЕ застрахователна компания се е появила за пореден път на българския пазар.

    ЗАЩО НА БЪЛГАРСКИЯ ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ПАЗАР??

    Ами защото фирмата превозвач „Беса Транс“ Е РЕГИСТРИРАНА в България и съгласно нашето законодателство лицето Беким Хаджиу, носи пълна отговорност пред нашите закони , ако и да е гражданин на Македония.

    Към момента към него не са предявени никакви обвинения за нередовност на документи и разрешителни за превоз на хора.

    ЗАЩО МИСИРКИТЕ ПРОПУСКАТ ТЕЗИ ФАКТИ?!
    Вероятно защото плащащите им ЧИЧКОВЦИ от ДС така са им наредили!!
  • 29 АМОН

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    Не искам да те вкарвам в конспирации, но тези останали живи 7 човека са просто НЕВРЕДИМИ за разлика от останалите 44-45 човека които са тотално ИЗГОРЕЛИ.

    ПОНЕ ДА ИМАХА НЯКАКВИ ЧАСТИЧНИ ИЗГАРЯНИЯ , А ТЕ ЦЕЛЕНИЧКИ ЦЕЛИЧКИ , ЖИВИ И ЗДРАВИ.

    ЗНАЕШ ЛИ КАК СЕ ЧУПИ ЗАДНО СТЪКЛО НА АВТОБУС???
    Ако мислиш, че става с обикновен чук се лъжеш.

    ТЕ ПОЛЗВАЛИ СПЕЦИАЛНИЯ ЧУК , А ИЗГОРЕЛИТЕ НЯМАЛИ ТАКЪВ?!!

    Мисля, че този автобус е карал по скоро някакъв товар , а не 44 -45 пътника.
    ЧЕНГЕТАТА И ТЯХНАТА СИСТЕМА ОТ МИСИРКИ НИ ГЪБАРЯТ ОТ ВСЯКЪДЕ.

    ВЕРОЯТНО РЕГИСТРИРАНАТА В БЪЛГАРИЯ ФИРМА НА ШИПТЪРА Е РАБОТИЛА С НАШИ "ДРУГАРИ" И Е ПРЕВОЗВАЛА ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ, КОИТО В РЕЗУЛТАТ ОТ КАТАСТРОФАТА СА ПЛАМНАЛИ КАТО ФАКЕЛ.
  • 30 Линейката

    15 0 Отговор
    На видеото от линейката, която пристига на мястото се вижда ясна, огнена следа от мантинелата, в която е първия удар почти до горящия автобус. Ясно е, че се прекарвали нещо. Нещо лесно запалимо и бързо горящо.
  • 31 хохо

    10 1 Отговор
    Тоя автобус каква марка е. Производителят сигурно може да каже нещо по въпроса. Едва ли е конструктивен дефект. А балканците тука може да кажат, че мълния е взривила возилото. Много се шикалкави по въпроса в момента.
  • 32 Ето затуй имам китайски телефон

    1 1 Отговор
    Батериите им не гърмят !
  • 33 Участник в движ

    4 0 Отговор
    Никой няма да каже истината пред масовата публика -както и не казаха истината за стрелеца от Лясковец и други.А може да бъде направен следствен експеримент,може да бъде купена спътникова снимка от руснаците/нищо че е било през ноща/ - ама туй няма да върне животите на хората- въпросът е защо трябва една трагедия да ни отваря очите за отвратителната пътна обстановка -нима не я виждаме навсякъде -защо не протетираме и да имаме претенции-къде отиват парите от винетки и бюджет - ние сме заспало общество ако изобщо има общество
  • 34 жалко ми е за теб

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ей всезнайкоо":

    толкова много думи си изхабил за да напишеш че си нямаш представа за какво говориш но пък за сметка натова коментираш… няма еина маркировката вина има шофьора (ако се е ударил в мантинелата преди пожара) и прекурсорите за производството на хероин !!! в цял свят са известни албанците с това че са най-големите контрабандисти на хероин и кокаин !!! защо мислите че са били в турция на екскурзия 4 автобуса ? колко пъти сте виждали 4 автобуса от една държава да ходят на почивка ??? това може да се случи само ако са ученици или пенсионери (организирана екскурзия за всички ) а не както ни обясняват тия че се събрали случайно 200 албанци които искат по едно и също време да посетят турция…
Новини по държави: