30 Ноември, 2021 17:41 2 600 45

Наследникът на Меркел подкрепя задължителната ваксинация срещу COVID-19

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • олаф шолц

Междувременно Германия регистрира 45 753 нови коронавирус инфекции във вторник и 388 смъртни случая, според здравната агенция на института "Роберт Кох"

Наследникът на Меркел подкрепя задължителната ваксинация срещу COVID-19  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя въвеждането на задължителна ваксинация срещу Covid-19, съобщи във вторник Франс прес, позовавайки се на свои партийни източници.

Шолц, който води кризисни разговори с регионалните лидери, е казал, че е "наясно, че има междупартийни дебати" сред законодателите относно превръщането на Covid ваксината в задължителна, посочи пред АФП източник на срещата.

"Шолц изрази своята симпатия към подобен регламент", добави източникът, който е от лявоцентристката Социалдемократическа партия на Шолц.

Предложеният за заместник-канцлер на Германия Роберт Хабек призова във вторник за по-строги ограничения за забавяне на разпространението на болестта.

"Това, което трябва да се случи, е абсолютно ясно: контактите трябва да бъдат намалени“, каза съпредседателят на Зелената партия, като също така призова за неваксинираните да бъдат забранени "всички обществени заведения", освен магазините от първа необходимост.

През уикенда германският рентгенолог и председател на Световната медицинска асоциация (WMA) Франк Улрих Монтгомъри пък предупреди, че може да са необходими ежегодни бустерни дози, за да се предотвратят нови вълни на коронавируса.

"Бустерната ваксинация засилва имунния отговор. Но не знаем точно колко дълго този имунен отговор ще продължи. Може би трябва да я повтаряме всяка година", изтъкна той в интервю за Funke Media Group. Германският рентгенолог също така отбеляза, че поради тази причина сертификатите за ваксини трябва да имат определен период на валидност.

Евентуално въвеждането на задължителна ваксинация обаче трябва да бъде одобрено от парламента на страната.

Франс прес напомня, че консервативният блок на напускащата канцлерския пост Ангела Меркел, който няма да бъде част от новата управляваща коалиция на Шолц, също се обяви в полза на изискването на гражданите да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

Във вторник Шолц, Меркел и ръководителите на 16-те германски региони обсъждат по-строги ограничения, за да се противопоставят на рекордно високия процент на заразяване и бързото запълване на леглата за интензивно лечение.

Сред обсъжданите мерки са затварянето на барове и клубове и ограничаването на големи събития.

Няколко силно засегнати германски региона вече отмениха коледните базари и забраниха на неваксинираните обществени места като фитнес зали и съоръжения за отдих.

Но критиците казват, че смесицата от правила е объркваща, като спешните разговори във вторник са насочени към изготвяне на по-единни правила за цялата страна.

Според германските медии Шолц е казал на участниците в преговорите, че е за забрана на неваксинираните да участват в голяма част от обществения живот.

Обмислянето на по-строги мерки идва само часове, след като Конституционният съд на Германия постанови, че са били законни широките ограничения, наложени по-рано по време на пандемията с цел ограничаване на коронавирусната инфекция, включително въвеждането на вечерен час, затварянето на училища и ограничения за контакти.

Междувременно Германия регистрира 45 753 нови Covid инфекции във вторник и 388 смъртни случая, според здравната агенция на института "Роберт Кох".

Седемдневното осреднено ниво на заболеваемост в страната пък възлиза на 452,2 на 100 000 души, като не успя да достигне нов рекорд за първи път от десет дни насам.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    128 3 Отговор
    Задължителната ваксинация е фашизъм

    Коментиран от #4

  • 2 др Гей Билтс

    80 5 Отговор
    Немците масово бягат в бившата колония Танзания. По пътя много ще се заселят и у нас.
  • 3 Майна

    77 3 Отговор
    По света правителствата продължават да засилват войната срещу собственото си население под прикритието на спешна здравна ситуация и не знаете ли, точно както хората се изправят срещу здравните си пропуски на правителството и задължителните инокулации, нов вариант наречен „ Омикрон “ (15,16) се появи в Ботсвана и след това в Южна Африка, за да затвори обществото и потенциално да ни заключи, прекратявайки протестите, като същевременно прикрива масовите смъртни случаи, приписвани на изстрелите от COVID.
  • 4 6969

    62 4 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Немците са си фашисти по природа. На тях им трябва Хитлер да ги управлява.
  • 5 Сивата чапла

    66 4 Отговор
    Зависими ли са или са тъпи?
    В каква международна секта участват тия?

    Коментиран от #7

  • 6 гадно

    63 2 Отговор
    Типична немска каска каквото е заповядано това ще е, а че новата мутация заобикаля ваксините няма значение.
  • 7 6969

    42 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сивата чапла":

    Баварски орден на илюминатите!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 позор

    62 2 Отговор
    Наследникът на Меркел скоро ще изтича в САЩ уж за среща с демента Байдън, а всъщност за да сложи подпис под канцлеракт и да встъпи в длъжност канцлер на окупирана Германия.
  • 10 Майна

    72 2 Отговор
    Три от шестте ядрени електроцентрали ще бъдат изведени от експлоатация до края на годината , при положение , че се видя , че ,,зелената енергия,, изобщо не е алтернативен източник....ГЕРМАНИЯ СКОРОСТНО СЕ УНИЩОЖАВА ОТ ТАЗИ ГЛОБАЛИСТИЧНА ИЗМЕТ....
  • 11 Уса

    57 3 Отговор
    Един фашист ще бъде подменен с по-голем фашист и нов щам на ковид.Тези неща вървят заедно,но само в САЩ все още има истинска съдебна система и дано издържи на ударите от фарма корпорациите.Вече 11 щата спечелиха делата срещу демократичния фашизъм и задължителните ваксини,защото по конституция властта няма право да бъде над хората
  • 12 КОКО

    87 1 Отговор
    ХОРА, ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ НЕЗАБАВНО!!!!!!
    ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ПРАВА, ИЗВОЮВАНИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ, С ЦЕНАТА НА МНОГО ЖИВОТИ СА ПОТЪПКАНИ ЗА МИГ ОТ ФАШИЗОИДНИТЕ СВЕТОВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ!
    ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА ВЕДНАГА И ДА СИ ВЪРНЕМ СВОБОДАТА!
  • 13 Наблюдател

    48 3 Отговор
    Ами хайде де, откога чакам да я направят задължителна. Тъкмо ще има материал за наблюдение. Досега при 65% ваксинирани нищо не се получава, не знам защо си мислят, че при 100% нещо съществено ще се промени. И интерес ще ги наблюдавам германците.
  • 14 Hoho Boho

    56 2 Отговор
    Наследникът на Меркел ще бъде съден...
  • 15 Тия що искат

    39 1 Отговор
    Ограничения за неваксинирани- всъщност разбрах- да не ги заразят факсинираните. И за неработещата факсина не разбрах що трябва да се слага- до сто дни ще сготвят по актуална. Да им купим един грамофон и подарим една изтъркана плоча- да се чуят как звучат. Айде сгъвайте катуна.
  • 16 Кики

    53 1 Отговор
    Хитлер само може да завижда на сегашните управници на Германия, по негово време е имало повече свободи
  • 17 а ла Бисмарк

    39 1 Отговор
    IQ-то на днешните политици,е като на лакей,плебей и мижитурка,взети заедно!
  • 18 Майна

    50 1 Отговор
    В допълнение към лудостта при спиране на базовото захранване, германският министър на здравеопазването Йенс Шпан каза, че подкрепя едногодишно пълно блокиране на НЕИНЖЕКТИРАНИТЕ германци. Определено има нещо във водата на някого.
  • 19 .....

    44 2 Отговор
    Немците имат нещо генерално сбъркано. Такава безропотна подкрепа за психопат като хитлер, е възможна само там. Тези откачалки бият по лошотия и човеконенависност дори другарите около сталин.

    Коментиран от #39

  • 20 Майна

    53 1 Отговор
    Тези извратеняци , подвизаващи се като ПРАВИТЕЛСТВА в момента по света РАБОТЯТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВИТЕ СИ И ГРАЖДАНИТЕ ....КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАЩИТИМ...ИНАЧЕ ТЕ ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ
  • 21 ЕВРО НЮЗ

    37 1 Отговор
    Първо нека да организират лекуването на досега осакатените и инвалидизирани от ваксата и после да мислят за останалите
  • 22 Ами

    21 1 Отговор
    Ако това са извънземни,които искат да ни мутират или затрият?Толкова ли са глупави извънземните,че да играят по сценария на някоя от холивудските небивалици,където се стреляме с тях и побеждаваме с голяма хитрост, хахаха.Нито сме толкова хитри нито толкова въоръжени нито разполагаме със всичкото време на тоя свят да превърнем една такава война в дълъг сериал.Напротив,тия ще ни затрият с нашия си акъл

    Коментиран от #25, #28

  • 23 Рошко

    25 2 Отговор
    Аз пък очаквам и народен германски гняв
  • 24 е х о

    30 1 Отговор
    Най-после ЯГА слезе от подиума . Но спектакълът ще продължи с този мисионер ..................... германците са лъгани , лъжат ги и ще продължат да ги лъжат . КАКТО В БЪЛГАРИЯ така и в Германия ИСТИНАТА се прикрива под фалшива хуманност и грижа за човека . Лошото е , че навсякъде в Белия свят , истината се крие зад фалшива реалност .
  • 25 ПРИНЦЕСА ЛЕА Е ГАДЖЕ НА TPИПИO 🤖

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ами":

    ТОЧНО „ОМИКРОН ”СА ИЗВЪН ЗЕМНИТЕ С ЦЕЛ ДА ЗАВЗЕМАТ ЗЕМЯТА ДА ЗАБРЕМЕНЕЯТ ЖЕНИТЕ И ДА ВЗЕМАТ МЪЖЕТЕ ЗА СЕKC РОБИ😱😱😱А БЪЛГАРИЯ ДА НАПРАВЯТ ЦЕНТЪР НА ПЛАНЕТАТА🎆
  • 26 Германистан на три минарета

    21 3 Отговор
    От Германия никога не е произлязло нищо добро! Фашагите са си фашаги! Дано пак си го получат!

    Коментиран от #40

  • 27 Госあ

    21 1 Отговор
    Много повече са смъртните случаи от 400 на ден (вижда се по средната смъртност) у Германия. При 80% ваксинирани. И продължават да мелят за ваксини.
  • 28 др Уотсън

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ами":

    Извън земните са власт имащите и ние не се борим с тях в реална битка както в Холивудски сценарии , ние се борим за оцеляване на самите нас . Именно в това е фабулата - борейки се за лично оцеляване - ежедневно , ние не виждаме как власт имащите обсебват всяка част от живота ни . Насадиха ни КО19 и продължават да ни замаляват с разни мутации на този вирус . Всички , които са запознати с медицината , знаят , че мутациите на вирус , не може да стане за няколко месеца , ОСВЕН ако не е лабораторно създаден .Именно там е разковничето , но , НО медиците мълчат , защото имат полза от тази схема . Ползата се изразява в парични знаци .
  • 29 Боц

    16 1 Отговор
    Малей. Много парички са му шарнали Пфайзър на тоз козел. Лошото е че и на наште ще шарнат. А овците блеят истерично с изпраните мозъци.
  • 30 Пипи Чорапчето

    9 1 Отговор
    Тъй, тъй... и сигурно е само от едната грижа за германците...
    И да не си помислите, че онези 2% ръст на БВП само от производството на П/Б за една година има някакво отношение към това?!;)
  • 31 Мартин

    30 1 Отговор
    Аз сьм в Германия. Бодьт са немците и не им пука и като видят някой ненабоден го гледат като че е терорист. На тея правителството като им каже скачай питат само колко високо
  • 32 123

    15 1 Отговор
    Наследника на Меркел е поредното подставено лице на Сатанистите.
  • 33 Чичето

    14 1 Отговор
    Добре де, ще набодат 100% от овцете. След което ще трябва някакси да обяснят защо въпреки 2,3 и повече игли заболелите се увеличават? Малиии, колко са кухи теа!
  • 34 Вакси

    14 1 Отговор
    Дано новите "Народни представители" се усетят навреме и ИЗВЕДАТ БЪЛГАРИЯ от фашисткия ЕС
  • 35 Ами ...

    11 1 Отговор
    "Германският рентгенолог също така отбеляза, " Какво разбира РЕНТГЕНОЛОГ от инфекциозни заболявания и пандемии?! Тези там наистина ги взеха за канарчетата. Какво още трябва да стане, за да разберат германците, че ваксините НЕ РАБОТЯТ.
  • 36 Костова

    12 1 Отговор
    Като чели в края на статията има някакво разочарование, че в Германия тази седмица не е достигнат рекорд на смъртност.
  • 37 sss

    2 1 Отговор
    Мхм, а същите щяха да носят доживотен имунитет и да върнат свободата. Само народен съд ще ни оправи.
  • 38 Испански

    1 1 Отговор
    Абе в този сайт само пропаганда за ваксини има, е кой го чете?
  • 39 Гого

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от ".....":

    Ти и твоите 34 плюса прочетете малко истинска история.
  • 40 Гого

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Германистан на три минарета":

    Глупости си написал.Германия е дала много на света.Може би най много от всички.СЕГАШНАТА Германия не струва.Повечето достижения и блага дето сега ползваш са тяхна заслуга.Не отъждествявай меркел с германския гений
  • 41 МАФИОЗОИТАЛИЯ

    8 1 Отговор
    Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer

    Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция.

    Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.

    Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи.

    „Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок.

    Коментиран от #44

  • 42 МАЛЕ МАЙЧИЦЕ

    4 1 Отговор
    „Делото за консултантите“, както бе наречено в Германия, беше потулено на фона на номинацията на съюзничката на Ангела Меркел за поста председател на Европейската комисия.

    И начело на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не забрави своите навици. На 20 май 2021 г. тя подписва трети договор с фармацевтичните компании BionTech и Pfizer за закупуване на допълнителните 1,8 млрд. дози РНК ваксини от Pfizer за периода 2021-2023. Цената на една доза беше €19,5, което е с €4 по-висока в сравнение с първия договор на ЕС с Pfizer.

    В тази връзка своето недоволство изрази българският премиер Бойко Борисов, който дълго време трябваше да бъде убеждаван да закупи скъпата ваксина.

    Този огромен договор предизвика общото недоумение, пише румънският вестник Active News: „Първо, броят на ваксините е 3 пъти по-голям от сегашното население на ЕС. Второ, краят на 2023 г., когато договорът изтича, съвпада с края на периода за тестване на ваксините, който бе решено да се извърши спешно. Трето, откъде фон дер Лайен знае, че пандемията ще продължи до 2023 г. и че в Европа ще има ненужни ваксини на стойност десетки милиарди евро?"

    И тук идва най-интересното. Съпругът на Урсула, медицинският директор на Orgenesis Хайко фон дер Лайен и вицепрезидентът на Orgenesis Винсент Вандам, преди това са работили заедно в британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline (GSK) в продължение на 11 години. Преди да се присъедини към GSK, Вандам е служил 8 години като директор по к
  • 43 И НАКРАЯТ ПИШЕ

    4 1 Отговор
    ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРИ ИСТИНАТА - Преди да се присъедини към GSK, Вандам е служил 8 години като директор по качеството в ... Pfizer, съобщава Active News. Много други служители на Orgenesis също са работили преди това за Pfizer.

    През август 2019 г. GSK и Pfizer обявиха завършването на сделката по сливането на редица техни бизнеси в съвместното предприятие GSK Consumer Healthcare, а 7 месеца по-късно светът беше информиран за "пандемията".

    Orgenesis, където работи съпругът на ръководителя на Европейската комисия, както и GSK, активно участват в разработването на ваксината на Pfizer, а сега разработват програмата BioChield, заявявайки за намерението си да ваксинират цялото човечество със суперваксината, която все още се тества върху мишки.
    Интересно е колко милиарда евро ще похарчи госпожа фон дер Лайен за закупуването на най-новата суперваксина, която нейният съпруг ще създаде?
  • 44 Сивата чапла

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "МАФИОЗОИТАЛИЯ":

    Излиза,
    че изборът и не е случаен на този пост,
    предварително е подредено.

    А на нас говорят за корупция, а там лобист до лобист.
  • 45 Иван

    1 0 Отговор
    Не разбирам докога "Факти" ще толеритат тази антиваксерска мафия на Възраждане.
    99% от всички изказвания тук за за бан, дори бих казал за прокурора !
Новини по държави: