Last news in Fakti

1 Декември, 2021 07:14 3 284 83

Шефът на НАТО: Ситуацията около Украйна е непредвидима, няма яснота за намеренията на Русия

  • украйна-
  • нато-
  • русия-
  • йенс столтенберг

Правят се опити за организиране на среща между върховния представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров

Шефът на НАТО: Ситуацията около Украйна е непредвидима, няма яснота за намеренията на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ситуацията във и около Украйна остава непредвидима и няма увереност за намеренията на Русия, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след края на първия ден от заседанието на министрите на външните работи на Пакта в Рига.

Столтенберг припомни, че Русия е поискала да скъса дипломатическите си отношения с НАТО и призова страната да премисли решението си, както и отново да се включи в диалога с Пакта в името на мира и сигурността.

„Виждаме значителна и необичайна концентрация на сили, която не е оправдана и обоснована. Също така тя е придружена от подсилена реторика и дезинформация. И ние знаем, че Русия е използвала преди това сила срещу Украйна и други съседи“.

Според Столтенберг няма яснота около това какви са намеренията на Москва. Той повтори предупреждението, че Кремъл ще плати висока цена при нова агресия.

„Русия ще плати висока цена, ако отново използва сила срещу независима суверенна нация като Украйна. Ние показахме, че можем да налагаме икономически и политически санкции, а също така увеличихме и военното си присъствие в региона“, каза Столтенберг.

НАТО е готова да се противопостави в сътрудничество със съюзниците си от ЕС на хибридната кампания, предприета от режима в Беларус, каза още Столтенберг.

Според него „авторитарните режими обръщат гръб на основания на правила световен ред“.

„Те насърчават алтернативни модели на управление и подкопават чрез пропаганда и дезинформация обществата в демократичните държави, като използват зловредни кибермеханизми за намеса в изборите“, каза Столтенберг и уточни, че сред страните, които правят това са Русия и Китай.

Преди срещата държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен обяви като приоритет сътрудничеството с Русия, но също бе категоричен:

„Сътрудничеството е решаващо и остава такова в лицето на продължаващите действия на Русия в Украйна, все по-войнствената реторика, засилването на военното присъствие, необичайните военни маневри по украинската граница. Но нека да подчертая отново, че всякакви ескалиращи действия на Русия представляват голяма загриженост за Съединените щати, и всякакво подновяване на агресията ще предизвика сериозни последствия.“

Днес Столтенберг ще се срещне с външните министри на Украйна и Грузия. Те също участват в срещата като представители на страни партньори.

По-рано говорителят на европейската служба за външна дейност Петер Стано заяви, че се правят опити за организиране на среща между върховния представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

В отговор на въпрос за струпването на руски войски на границата с Украйна говорителят нарече всички информации в тази връзка „много обезпокояващи“.

Стано уточни, че службата е във връзка с трансатлантическите партньори, като са осъществени и контакти на различни дипломатически равнища. И припомни, че Борел ще проведе среща по-късно днес в Рига с премиера на Украйна Денис Шмихел.

През февруари върховният представител по външната политика бе на визита в Москва, която бе определена за него като „унизителна“ от европейските медии.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време таман за война

    30 3 Отговор
    Студено и облачно - запускайте термитните!

    Коментиран от #47

  • 2 Да, дааа

    70 7 Отговор
    Американската машина за преврати:
    унищожение на демокрация от 1953 г..........
    Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранни
    правителства правят света по-опасен и по-малко
    справедлив.
    Ноъм Чомски намира "за най-добра книга по темата" класическата разработка на Уилям Блум
    "Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна
    война" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II). "Убийството на
    надеждата" е историческият контекст на събитията в Украйна, които гледате по телевизията. Днес
    това заглавие е изключително подходящо, когато виждаме как надеждите на хората от всички
    региони на Украйна са жертвани заради същите онези цели, заради които пострадаха народите на
    Иран (1953 г.), Гватемала (1954), Тайланд (1957), Лаос (1958-1960), Конго (1960), Турция
    (1960, 1971, 1980), Еквадор (1961 и 1963), Южен Виетнам (1963), Бразилия (1964),
    Доминиканската република (1963), Аржентина (1963), Хондурас (1963 и 2009), Ирак (1963 и
    2003), Боливия (1964, 1971 и 1980), Индонезия (1965), Гана (1966), Гърция (1967), Панама
    (1968 и 1989), Камбоджа (1970), Чили (1973), Бангладеш (1975), Пакистан (1977), Гренада
    (1983), Мавритания (1984), Гвинея (1984), Буркина-Фасо (1987), Парагвай (1989), Хаити (1991
    и 2004), Русия (1993), Уганда (1996) и Либия (2011). Този списък не включва примерно същото
    количество неуспели преврати, а също преврати в Африка и на други места, където намесата на
    САЩ не е до

    Коментиран от #74

  • 3 ТИ ДА ВИДИШ

    77 8 Отговор
    РУСИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ! ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА 100 ГОДИШНА ВОЙНА.....
    В. Дърева....
    „Русия е агресор!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ Запад. Който за последните 50 години извърши над 170 преврата, интервенции, бомбардировки и политически убийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разбомби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни преврати, наречени „Цветни революции“. Справка: 2000 – Сърбия; 2003 – Грузия; 2004-2005 – Украйна; 2005 – Киргизстан; 2006 – Беларус (опит), 2008 – Армения (опит); 2009 – Молдова; 2010 – Киргизстан (втори път); 2011-2013 – Русия (провокации); 2013-2014 – Украйна (втори път); 2015- 2016 – Молдова (втори път); 2015 – Армения (втори път). Под егидата на USAID, Freedom House, институтите на Маккейн, Олбрайт и Джийн Шарп.
    И плач Йеремиев за Крим! Напомням: Според „Целевия план“ Украйна-НАТО (2008), до края на май 2014 г. на мястото на Руския Черноморски флот (създаден през 1783 г. от княз Потемкин-Таврически по заповед на Екатерина тт) трябваше да се насади НАТО. Затова е плачът Йеремиев. Не за демокрацията.
    …...
    Западът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, з

    Коментиран от #82

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    101 2 Отговор
    Когато САЩ разполага СВОИ войници и ядрено оръжие в над ОСЕМСТОТИН бази на ЧУЖДА територия - това не бива да буди безпокойство‼️ Когато Русия разполага СВОИ войски на СВОЯ територия- това вече е повод за Световно безпокойство ‼️
  • 5 Котис

    69 4 Отговор
    Глупости, руснаците си печелят от въглеводороди и нямат нужда от война. Запада подклажда напрежението!
  • 6 гадно

    68 4 Отговор
    Руснаците в прав текст заявиха, че няма да нападат никой. Какво по-ясно от това искат от НАТО и как ще защитят доставките на оръжие за укрите или пак ще пробутат опорката за руската заплаха?

    Коментиран от #10

  • 7 ...

    36 9 Отговор
    Сега чакаме Радев да каже, че Украйна е руска...

    Коментиран от #27, #64

  • 8 Станимир

    57 3 Отговор
    Измислици американски с цел аиериканците да доокупират Източна Европа чрез бази. Просто и ясно!
  • 9 Иван

    23 1 Отговор
    Ситуацията около хунтата.......
  • 10 ...

    4 77 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    На руските приказки изобщо не може да се вярва. Както говорят днес, че са света вода ненапита, така утре може да започнат война. Руската политика и държава са били винаги подли и подривни. Скоро имаше годишнина от нападението на Финландия от Русия по съвсем измислени и провокирани от руснаците причини. Така че всичко е възможно...

    Коментиран от #17, #39, #59

  • 11 Иван

    48 1 Отговор
    Масонския боклук Жозеп Борел какво се бута там?
  • 12 mi6osp

    55 1 Отговор
    С действията си НатО предизвика Русия да прекъсне всякакви връзки с НатО и сега НатО плаче, че нямали информация за руските действия. Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.
  • 13 БОЗА

    48 1 Отговор
    "Според Столтенберг няма яснота около това какви са намеренията на Москва."

    Важното в случая е,че Москва знае ВАШИТЕ намерения...и до момента ги неутрализира доста успешно...а вие от смешното нато си лайте месечината...;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 14 Иван

    41 0 Отговор
    Не Русия, а нацисткия Израел ще плати висока цена......желанията на сатанинските хазарски равини за създаването на нов Израел ще се изпарят
  • 15 Хаха

    52 0 Отговор
    Дрън, дрън, дрън. Нещо за суверенните Либия, Ирак, Афганистан, Сирия??? Дали ги е нападал някой и какво предприехте по въпроса?
  • 16 Госあ

    29 0 Отговор
    Западното простолюдие се занимават само с пропаганда и интриги. И какво от това ? М ? Постигат единствено собственото си оцеляване за още лапачка. В един момент всичко ще рухне като пясъчни кули, но трябва да внимават в блаженството си защото европееца в не малко случаи търси справедливост.
  • 17 БАЙ Х@Й‼

    33 0 Отговор

    До коментар #10 от "...":

    Ежедневно има годишнина от унищожаването на някое от местните племена в Северна Америка, ако не си чел как е ставало ‼️

    Коментиран от #44

  • 18 Иван

    34 0 Отговор
    Украйна не е нация, скандинавски долнопробен пиздар.
  • 19 Хейтър

    30 0 Отговор
    Тези на какви хапчета са ,каква пудели ,сьбиратсе и обещават на болонките ако нападнат мечката ще дойде голямото куче и ще победят мечока ,могат да питат грузия ,азьрбейджа ,арменците в сирия 2000войници видяхме обучените терорист какво им се случи
  • 20 Kcaniba

    22 0 Отговор
    Яснотата е ясна. нато вън!!! янки го хоме!!!!
    окраина е в гражданска война, до няколко седмици почват гладните бунтове в еиев, а рлигарсите им се борят за власт!!! Сега коломойски ще прави преврат, и за де не се лее вече руска кръв в гладната окраина, Русия ше се намвси
  • 21 БАЙ Х@Й‼

    35 0 Отговор
    От ДВАДЕСЕТ материала ТРИ са за Русия , която опасно си седи и неще да нападне Украйна ‼️
  • 22 Иван

    18 1 Отговор
    Значи Китай е повлиял на българите да изберат Румен Радев.
  • 23 Иван

    28 0 Отговор
    Хазарската сатанинска еврейска мерзост Антъни Блинкен е в постоянен контакт с коварната Синагога.
  • 24 селтак

    37 0 Отговор
    Вие не сте наясно със намеренията на руснаците ама те май са наясно с вашите!
  • 25 Истината

    32 0 Отговор
    Владимир Путин,е винаги две крачки пред всички останали,каквото и да се случва щом е дирижирано именно от него всичко е наред .
  • 26 някой си

    33 0 Отговор
    натото си прибира таралясниците, укрите спират обстрела срещу Донецк и Луганск и нещата ще станат предвидими.
  • 27 Трудовакъ

    32 2 Отговор

    До коментар #7 от "...":

    Ами Руска е, каква да е. Новорусия, Малорусия, а Лвов да си го вземат поляците. Какъвто проблем има с измислената македонска нация, македонска писменост и македонски език и въобще с теорията и практиката на македонизма, същият проблем е възникнал и с украинизацията от края на 19 и първите десетилетия на 20 век. Т.н. украинска идея е родена в подземията на Австро-Унгарския генерален щаб, като антируски идеологически инструмент против възстановилата се Руска империя след Кримската война (нулевая мировая). Юдоболшевиките след Октомврийската революция също подемат идеята на украинизацията, докато Сталин най-накрая се чатва до какво може да доведе това безумие. Самият Кръстьо Раковски, първи министър-председател на Украйна (1919 г. -1923 г.), който е полиглот, винаги е използвал руски или френски език (по-рядко английски) в работата си и е считал, че украинското наречие по тези земи е диалект на руския език, което е самата истина. Миналата седмица пък случайно разбрах, че в Македония албанците чествали ден на "албанската писменост"!!? Лудите на стадиона - имаше такава кинокомедия...

    Коментиран от #30, #83

  • 28 Мазньо

    32 1 Отговор
    На Русия Украйна не И трябва,а Крим беше присъединен когато американците започнаха да подготвят строежа на бази там.От известно време изглежда върви подготовка за нови бази,по крайбрежието.Добре е да си припомним,че не е глупав този,който греши,а този ,който повтаря грешките си!
  • 29 От Латвия, някой Реве, че имало на 300км

    33 1 Отговор
    От Границата с Украйна Руски войски!! А, къде да са,?? В Русия са, Руски са!! УКРИТЕ са замислили нещо и Реват Превантивно!! Гузен не гонен бяга!! Казва поговорката!! А тези от Литва от това преживяват, да Реват и Плюят срещу Русия!! Смешни и жалки управници в тези държави!! Пуделчета!!
  • 30 Иван

    20 1 Отговор

    До коментар #27 от "Трудовакъ":

    Полските курди нищо няма да вземат.
  • 31 7ми Украйна е била част от Ресия и от

    22 1 Отговор
    СССР!! Някога Киевска РУС!!
  • 32 Кремъл

    9 15 Отговор
    След Украйна следва България. НАТО няма да си мръдне пръста за нас, защото знаят, че сме русофили.

    Коментиран от #38, #65

  • 33 Активист на БКП

    29 1 Отговор
    А вие чий го търсите на границата с Русия!!!!????
  • 34 Руски трол

    3 35 Отговор
    Руските тролове живеещи в България яко са се активирали. Цели статии пускат във форума.
  • 35 Само да питам

    2 38 Отговор
    По силата на каква логика Русия се сърди на нормалния свят, че не е като нея, вм. да се стреми да стане част от него. Щом не искат да си затворят отвътре вратата на руската ко чина, че нещо много взе да смърди. Впиянчени, надути, високомерни, бедни и некадърни ско тове.

    Коментиран от #40, #42

  • 36 Б'ой по ушанките

    3 32 Отговор
    Руският Аскер е сбирщина от Алкохолизирани отрепки и пиндоси.

    Коментиран от #48, #50, #57

  • 37 МетаЛЛика

    16 0 Отговор
    Напротив ! Ситуацията си е много , ама много предвидима , като се има предвид , че на границата има РУСКА АРМИЯ ! Нали ?
  • 38 Иван

    7 5 Отговор

    До коментар #32 от "Кремъл":

    След Украйна следва Норвегия.
  • 39 Йеронимус БОШ

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "...":

    Това значи ли , че ТИ вярваш на АМЕРИКАНСКИТЕ приказки ?
  • 40 Трудовакъ

    26 0 Отговор

    До коментар #35 от "Само да питам":

    Кой нормален свят - този, поддържащ противоконституционната Истанбулска конвенция?! Та тези са луди за връзване! Боже, слез на земята и си прибери вересиите! Кой искрено вярващ християнин, че и с друга религия човек би одобрил такова безумие? Къде останаха добрите християнски ценности...
  • 41 mi6osp

    22 0 Отговор
    Русия много ясно каза, че няма да нападне, докато в Украйна няма американски крилати или балистични ракети . САЩ подготвят разполагане в НАТО Европа на ракети се среден радиус на действие тип Пършинг. През 2019 САЩ създадоха в Европа командване на такива ракетни части. Като отговор Русия изпрати подводници с ракети "на пет минути полет от Вашингтон и води преговори с Венецуела, Куба, Никарагуа , Перу за бази на тяхна територия.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 бял Х ляб

    15 1 Отговор
    Дали да не им пратим бат Бойко като посредник-умиротворител ? Че сега бил без работа ! Пък и толкова е известен на света , даже се е снимал , здрависвал и дори прегръщал с няколко световни лидери и папи ! Поне ще е сеир , ако не друго !
  • 44 БАЙ Х@Й‼

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ежедневно имам мe...c!!

    Коментиран от #76

  • 45 дядото

    14 1 Отговор
    каква яснота искате.путин и рф не желаят още ваднаж да бъдат атакувани от запада внезапно.и има ли яснота в деиствията на сащ и нато спрямо русия и света.
  • 46 коки

    17 0 Отговор
    Който не слуша Сергей Лавров, ще се моли на Сергей Шойгу
  • 47 vinety$

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Време таман за война":

    Как бе Йенс не са ясни намеренията? Украйна и Беларус субекти в РФ, Тайван околия на Пекин с околийски началник назначен от ККП. Ко не ти е ясно дженди? Единственото от което можеш да се притесняваш е да не те пропуснат кавказките танкисчета на път към Берлин след спадането на радиоактивната пепел, че ще си заминеш ненаеван.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 помнещ

    14 0 Отговор
    спомних си обещанието че няма ли го Варшавския договор ще изчезне и НАТО
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Искам

    7 0 Отговор
    У фащщщ да пазаруваме с рубли
  • 53 big

    10 2 Отговор
    Крайно време е Русия да сложи точка на този проблем! По-точно, да започне, а: Унгария, Румъния и Полша ще я завършат! Последните много бързо ще забравят и за ЕС и за НАТО, ще си вземат техните територии и райони с компактно техни съграждани! Тогава ще се спре с тази фашистка държава!

    Коментиран от #55

  • 54 Русофил плюс

    18 0 Отговор
    "...няма яснота за намеренията на Русия" - кофти а? - нямат яснота докога и докъде могат да продължават да провокират Русия без да получат шут изотзад.......
  • 55 Разумен

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "big":

    И как си го представяш това да се случи без нова световна война? Унгария, Австрия (че и България) имат да прибират територии от всичките си съседи. Същото, обаче си мислят Гърция, Турция и Сърбия - и така къде ще му излезе края? Така че, тук става въпрос и за други фашистки държави по твойте критерии.........
  • 56 ОСТАВКА ФАТМАК

    3 11 Отговор
    $ИТУАЦИЯТА ОКОЛО УКРАЙНА € КАТО $Ъ$ $ТАРО AUDI A6/A-П€Ш!:))

    УКРАИНЦИТЕ ЩЕ ДУХАТ "БОРША", АКО ИМАТ ГАЗ ЗА ПЕЧКА!
    циони$тит€ нато($ащ) НЕ МОГАТ ДА УПЛАШАТ РУСКАТА МЕЧКА!

    МНОГО ПО-ЗДРАВИ ОТ МЕН ЗА "родните" €вро-атлантици
    и нато-ФАТМАЦИ - КИБИЦИ!

    ОСТАВКА ЗА ФАТМАКА-р€зид€нт!
  • 57 Искам

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "Б'ой по ушанките":

    У фащщщ да пазаруваме с рубли

    Коментиран от #58

  • 58 БСПетко

    4 6 Отговор

    До коментар #57 от "Искам":

    няма да ти стигнат рублите пич
  • 59 Абе триточков

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "...":

    я иди ги питай Финландците защо не са в НАТО.
    И защо не се тъпат в гърдите как са победили СССР.
    Щото са тарикати.
    Дори и по времето на Студената война бяха приятели със СССР, дори и след тая прословута война.
    Щото си дават сметка че историята си е история и тре да се помни но и тре да се яде.
    И като резултат не са имали големи икономически кризи щото имаха през оградата социалистически пазар където да си продават стоките.
    Ама ти тритичков за тия неща сигурно не си се замислял, сигурно не можеш.
    А пропо и Швеция е така, неутрална. Интегрирана в НАТО, синхронизирана, обаче не е член.

    Коментиран от #61, #78

  • 60 В Крим е "заровено кучето"

    8 0 Отговор
    Примамлив "залък" без Руски Крим, Черно море, бащиния на САЩ. ЯДЕЦ.
  • 61 Що не се пишеш "анализатор"

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Абе триточков":

    Премести се другаде!
  • 62 ДазДраПерМа

    4 1 Отговор
    четем между редовете---Виждаме значителна и необичайна концентрация на украински военни сили около Донбас, която не е оправдана и обоснована според данни на наблюдателите от OSCE
  • 63 Павел пенев

    13 1 Отговор
    Този малоумник е решил да хвърли Европа в нова война. Русия никога няма да допусне Украйна в НАТО бе мухльо, защото там живеят 20 милиона руснаци.

    Коментиран от #77

  • 64 Много

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "...":

    Ще бъде прав тя е Руска
  • 65 Мисли

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Кремъл":

    Зач какво сме им да ни храна пак ли разбери ссср го няма ще работиш по 12 часа 6 дена в седмицата и ще получаваш само толкова колкото внасяш в банката претрябвал си на някой
  • 66 tomito

    10 0 Отговор
    Нато като не знаят какви са намеренията на Русия ,за какво нападение говорят . Не могат да преживеят ,че Северен поток е факт и Украйна вече не е фактор с който Путин да се съобразява.Нали живеем в условия на пазарна икономика.
  • 67 Олга

    11 1 Отговор
    Агресивна, недемократична държава, която присвоила право със сила на оръжието си да се нарича демократична заедно с васалите си с колониално миналото, присвоила правото да пише някакви си свои ПРАВИЛА на други държави, грубо се намесва навсякъде, упражнява не легитимни средства - негласно задкулисно бандитски екзекутира “опасни” за нея лица, извършва насилие: икономическо, информационно (лъжи), политическо, военно, организира по-слаби, подчинени на нея държави срещу други,които отказват подчинение.
    И тази “демократическата свръхдемократия” обвинява Русия в това, което не Русия, а самата тя извършва постоянно и системно.
  • 68 Четвърта власт

    6 1 Отговор
    То иНАТО в лицето на САЩ който го създаде и управлява няма работа там така че да до кажем истината кой бута дървата в огъня е ясно на целия свят .Просто се пише което е наредено от цензурата а уж... независима била четвърта власт. В момента цензурата на печата е по голяма от тази на комунизма преди 30 г и още по зле дори от тази на хитлеристка Германия пред около100 г.
  • 69 1100

    6 1 Отговор
    България,не трябва да отпява на откровени гейове-Столтенберг.Колкото да Русия, няма нужда да я съветват полово-неориентирани другари от Брюксел.Дали ,ще окупира собствените си територии, дали ще провежда учения на руска земя,това засяга Русия.Ние, пак слушайки престъпните сащ, противна Англия, престъпните масони-евреи,сами попадаме там ,където не ни е мястото.За евреите ,които стоят в основата на всяко престъпление,прочетете книгите на Никола Маринов Николов-от "Световната консирация през Протоколите,до последната книга написана от Парушев /г-н Никола М. Николов е ликвидиран в сащ от юдеите-масони/,прочетете книгата на Никола Иванов-"Масони, евреи, революции".С ужас ще разберете,престъпната порода на юдео-масонството.Отпор винаги са давали Православните народи/в света има 600 Милиона Православни/,мюсюлмани/основно в Арабските страни и част от Африка.За ,успокоение, евреите никога,няма да постигнат целите си -Нов Световен Ред.В тъпите сащ, без Вяра ,със 30 престъпни секти, Бог ще ги ликвидира,както е видно в сегашно време.Пророци,от преди Христа и след Него, а и нашата Пророчица Ванга, са предрекли,че Русия остава, Франция също, България също, но от сащ и индивидите в тях ,няма да има и помен.Всичко на този свят се плаща.Наказанието на евреи и индивидите от сащ ще бъде Свише.
  • 70 ШАХМАТИСТА

    5 1 Отговор
    ВСИЧКО Е ЯСНО СЪЩИСАНИ!!!! ВСИЧКО Е СЛОЖЕНО НА ДЪСКАТА И Е ЯСНО, САМО ТРЯБВА ДА СИ МАХНЕТЕ СЛЪЧЕВИТЕ ОЧИЛА!!!!
    ШАХ МАТА ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА. АТОМ В ПОЛША, СЛЕДВА АТОМ В БЕЛАРУС. ПОСЛЕ 40000 ВОЙНИЦИ НА НАТО В ЛАТВИЯ, СЛЕДВА 100000 ВОЙНИЦИ РУСКИ ДО ЛАТВИЯ,ЛИТВА,ПОЛША, ОКРАИНА. ИГРАТА НА ШАХ ВЪРВИ. ДА ВИДИМ КОИ ЕВРОПЕЙЦИ ЩЕ МРАТ ЯКО ЗАРАДИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ НА ЯНКИТЕ???????? РАКЕТИ В РУМЪНИЯ НА САЩ, СЛЕДВА РАКЕТИ СРЕЩУ РУМЪНИЯ НА КРИМ. РУСКИТЕ РАКЕТИ ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО СОФИЯ! ПАСИ ДОКАТО СИ СЪБУЕ ПИЖАМАТА ЩЕ БЪДЕ КАЛИБРИРАН. НЯМА ДА МОЖЕМ ДА ОТИДЕМ ДО АТОМНИТЕ БОМБОУБЕЖИЩА!!! И ДО МАЗАТА НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СЛЕЗЕМ. ВАНГА Е КАЗАЛА ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ ПУСТИНЯ, ДА ВИДИМ САЩ КАКВО ЩЕ СТАНЕ????? ШАХА ПРОДЪЛЖАВА ТЪРСИ СЕ ПУШЕЧНО МЕСО В ЕВРОПА!!!!!!!! AКO ИМAМ ДOМ БЛИЗO ДO AТЛAНТИК КAТO ПACИ, ВEДНAГA ПРOДAВAМ, ЩOТO ЩE CЪМ В OБCEГA НA КAЛИБРИТE. ТИЯ ХAТЛAНТИЦИ ЩE БЪДAТ ПЪРВИТE КAЛИБРИРAНИ!!!!

    Коментиран от #72

  • 71 Минаващ

    4 1 Отговор
    България е с Украйна и с Русия. Всички знаем защо.
  • 72 разкрит си

    0 4 Отговор

    До коментар #70 от "ШАХМАТИСТА":

    Волене тили си ва
  • 73 Мнение

    1 1 Отговор
    България е с Русия и с Украйна. Всички знаем защо.
  • 74 стоян

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Да, дааа":

    До 2 ком -другарю -изкривил си историята -тия страни дето си изброил първо там са правили опити за революции и преврати кумунягите от се се се рето -американците са влизали да помогнат на демократично избраните правителства да не ги свалят кумунистите спонсорирани от Москва
  • 75 Ситуацията в Украйна е повече от

    5 1 Отговор
    предвидима.След като Украйна / разбирай кой стои зад нея/ струпва войски на границата с Донбас е ясно , че искат да превземат и източната част на страната с най- големите каменовъглени находища.Жалко за 15000 жертви в Източна Украйна, между които цивилни, жени и деца.
  • 76 БАЙ Х@Й‼

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "БАЙ Х@Й‼":

    Радвай се , че не са те забременили ‼️
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор
    Искам да постъпя в украинската армия да ми разбият ан уса.
  • 80 евев

    2 6 Отговор
    Никой няма да позволи на руските боклуци да превеземат Донбас, ще ядат големия.
  • 81 САТЪРА НА ХАНА

    4 0 Отговор
    УКРАЙНА Е ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА , ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ХАН КУБРАТ
    .......
    А РУСИЯ Е 5-ТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА , ТАТАРСТАН, ЧУВАШИЯ СА 4-ТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА - ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ
  • 82 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    За едно нещо съм съгласен с В.Дърева - Русия прябва да умре!
  • 83 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Трудовакъ":

    А кой измисли Македония и македонски етнос бе другарю?
Новини по държави: