1 Декември, 2021 12:40 1 995 20

Австрия удължи с 10 дни локдауна заради COVID

  • австрия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Мнозина австрийци се отнасят скептично към ваксините - възглед, който се подкрепя и от крайнодясната Австрийска партия на свободата, която е третата сила в австрийския парламент

Австрия удължи с 10 дни локдауна заради COVID - 1
Снимка: shutterstock

Австрийска парламентарна комисия очаквано одобри решение за удължаване на коронавирусния локдаун с 10 дни, като така общата му продължителност стана 20 дни, предадоха Ройтерс и БТА.

По-рано австрийското правителство бе заявило, че локдаунът ще продължи максимум 20 дни.

На фона на увеличаването на дневния брой на заразените с коронавирус, правителството въведе нов локдаун, който започна в понеделник миналата седмица. По този начин Австрия се превърна в първата западноевропейска страна, която въвежда локдаун тази есен.

Около 67% от австрийците са напълно ваксинирани срещу коронавируса, което е малък брой за Западна Европа. Мнозина австрийци се отнасят скептично към ваксините - възглед, който се подкрепя и от крайнодясната Австрийска партия на свободата, която е третата сила в австрийския парламент.

Локдаунът в Австрия се очаква да продължи до 11 декември.

Общият брой на починалите от COVID-19 в Австрия е 12 492.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ggggggg

    34 5 Отговор
    Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция. Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС. Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи. „Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок. Трябва да се каже, че корупционните скандали и обвиненията в непотизъм съпътстват кариерата на главата на изпълнителната власт на ЕС през цялата й политическа кариера.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    30 6 Отговор
    70% напълно ваксинирани ! А колко са частично ваксиниран, а колко са преболедували 🤔🤔🤔 и ако общо са над 100% това какво означава 🤔🤔🤔

    Коментиран от #14, #17

  • 3 смок

    3 36 Отговор
    Австрия удължи с 10 дни локдауна,а Кацата не ще да наложи локдаун в България. Щото българите били по-яки от австрийците. Макар,че 6-те милиона всекидневно се топят. С буйна скорост.

    Коментиран от #4, #5, #13, #15

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    20 6 Отговор

    До коментар #3 от "смок":

    Като ни сложиха маски, КПП, ваксини, вечерен час , зелен сертификат .... И КАКВО ‼️‼️‼️

    Коментиран от #18

  • 5 Пловдив

    24 6 Отговор

    До коментар #3 от "смок":

    Стой в мазето като те е страх и дишай през улука, всеки сам си избира ...Локдаун, ама кой ще плаща масрафа тука , ако имаш 200 - 300 милиона, дай ги и да сме в Локдаун...

    Коментиран от #7

  • 6 Fen

    21 5 Отговор
    Очаква се локдауна да приключи на 11 декември, но най-вероятно няма да приключи тогава а ще бъде удължен. Както извънредната епидемиологична обстановка - за по три месеца вече втора година. Март започваме третата!
  • 7 asd

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пловдив":

    Тиквопитекът как се прави на смел... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХА
    Напълнил гащите и квичи като за последно.
    Седи си във външната тоалетна гьон такъв и обсъждай какви "бунаци" били всички останали.

    Коментиран от #19

  • 8 майтап

    22 0 Отговор
    Локдаун, задължителна ваксинация, заплахи, глоби... а около тях 10 дътржави си живеят почти без да обръшщат внимание на пандемията.
    Май у Австрия някой не си е пил хапченцата ....
  • 9 Доволен

    27 0 Отговор
    Изключително съм доволен, че не живея в Австрия.
  • 10 Наблюдател

    20 0 Отговор
    Това, което ще стане е че накрая ще успеят да ваксинират 90, 100% и пак ще се наложи локдаун. Ако се поогледат малко наоколо ще разберат, че вървят по стъпките на доста по-напреднали държави във ваксинацията, а там в момента отново въвеждат ограничения и мерки. Който не вярва може да го провери в офицалните източници.
  • 11 Коне с капаци

    18 0 Отговор
    67% напълно ваксинирани не е никак малко и въвеждането на локдаун при това положение красноречиво говори за степента на ефективност на ваксините. Всеки може да си направи изводи.
    Сигурно им е доста гадно, когато правителството им въвежда локдаун и го удължава, при положение, че други държави вече излизат от вълната без локдаунт, при това и с по-нисък процент на ваксинация.
    В крайна сметка ще лъжат, докато има кой да вярва.
  • 12 Скептицизъм?

    16 0 Отговор
    Като им обяснят какво е новото условие за " напълно ваксиниран" ( и бустер), като почнат да им правят пср(на"ваксинираните")- като в Португалия, а пък и "макарона" нали се пренася по самолети(от"ваксинирани")- ще имат голям Оптимизъм!
  • 13 Инфлация

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "смок":

    Тази зима ще имаме възможността да се насладим на новите цени на тока, парното и всичко останало. Дойде времето за плащане на сметките и това е цената на локдаунтите и ограниченията. Който все още не го разбира това, значи му е малко и още му трябва за да му се изясни ситуацията.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "смок":

    Такива като тебе си носете тестовете в джобовете преди и след голяма нужда да си правите
  • 16 Бил

    4 0 Отговор
    Първо БЕЗПЛАТНО ще ви боцнем с едни отрови които да уредят репродуктивните ви органи, после БЕЗПЛАТНО ще ви направим инвитро с подходящ генетичен материал, след това ще водим на отчет тези клонинги за да може да ги ползваме като потрябват. Влизаме в училището, тестваме за вирус децата и прибираме за лечение биологичната единица която ни трябва, загуби борбата с вируса липсва му само черния дроб и сурцето.
  • 17 Йох

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Означава, че ще ме хванат за Йох-а. Нема да се набода!
  • 18 Маскиран

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ми нали знаеш че маските пазят от вируси колкото панталоните от миризмата като тръцнеш през тях.
  • 19 Викинг

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "asd":

    Остър си като антична брадва. Даже и никът ти такъв. Не можа да измислиш нещо по умно от три последователни бутона, както са умни и постовете ти тук.
  • 20 Walkirie

    2 0 Отговор
    Е как мнозина са скептични, нали там малцина са неваксинирани? Абе вие се оплетохте в лъжите си вече.
Новини по държави: