3 Декември, 2021 07:03 19 987 38

Голяма новина по оста Русия-САЩ

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • среща-
  • русия-
  • сащ-
  • украйна

Лавров е поискал от западните си колеги гаранции за сигурността на Русия

Голяма новина по оста Русия-САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дългоочакваните преговори между президентите на Русия и на Съединените щати могат да се състоят в началото на следващата седмица, съобщи радио "Комерсант". За това са се договорили на вчерашната си среща в Стокхолм руският министър на външните работи Сергей Лавров и американският държавен секретар Антъни Блинкън, предаде БНР.

След срещата си с Блинкън Лавров даде пресконференция, на която заяви, че Съединените щати са изразили готовност да помогнат при изпълнението на Минските споразумения и добави: "Считаме, че могат да се използват техните възможности, отчитайки факта, че именно те оказват решаващо влияние на киевския режим."

Сергей Лавров е запознал Антъни Блинкън с руската позиция, че Москва е посредник, а не е участник в конфликта в Донбас и че кризата трябва да бъде решена чрез преки преговори между Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга. По време на контактите си в рамките на срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Лавров е поискал от западните си колеги гаранции за сигурността на Русия. "Поставената цел е да не се допусне по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане по западните ни граници на нови оръжейни системи, които да застрашават сигурността на Руската федерация."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 120 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Даммммм

    129 18 Отговор
    Върти сучи-руснаците винаги постигат целите си...Може да минат през ада-но целта винаги е постигната.
  • 5 Щукар

    31 24 Отговор
    Е,голяма новина...Няма що!

    Коментиран от #29

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХАХАХА

    62 9 Отговор
    САЩ търсят мераклии да хрантутят укрофашагите. ЕС и Китай не искат, остава Русия.
  • 8 Доцент Дрън

    27 13 Отговор
    САЩ и Мински Съглашения, развеселиха ме.
    Което ме връща към обичаният от много "българи" Уилсън, реч пазари-експанзии, и тежненията на 4старата госпожа%.
    Е ,мястото на България, като подчинена колония на САЩ-има ли почва, или не?
    Примери с други държави.
    49 щат, кой е авторът и защо сега сполим за 51 щат, кой е?!
    "Дейли" консервативто издание.
    А така възхваляваният Чърчил, полага покорна главица, хулен от Консерваторите.
    По-интересна е: Манчестър школа.
    И има ли тя Почва у нас.
    Кое е общото между Уилсън, Манч. школа и Балкани.
    САЩ и Минск?-откриваме 8 разлики..
    Хайде, лебеди мои, от Харварските клонове на бизнес клонинги.
    Сладурите, възхваляващи ПП-възпитаници в БГ, умните, красиви наши сънародници, просветлете ми.
    Понеже съм див Балканец, и двърдя, че от Българското по хубаво-няма.
    Е, бием си жените, според "лъжа и пак лъжа... статистика",
    но, и "това ще мине".
  • 9 Доцент Дрън

    4 16 Отговор
    поправки: просветлети ни, твърдя,възхвалявам, спорим,консервативно,ни,.
    ох, осени ме грамотността, възвиших се.
    Забравих си телескопа да пиша, зает от Омикрон.
  • 10 Йьйь

    22 1 Отговор
    Аз лично не разбирам заглавието на тази статия
  • 11 Анримилиционер

    9 39 Отговор
    Колко са кухи милиционерите. Поискали от врага гаранции....

    Коментиран от #17, #36

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мен

    33 14 Отговор
    Най вероятно ще се договарят за икономическите си интереси...как да разпределят баницата наречена Украйна.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тодор Живков

    34 2 Отговор

    До коментар #14 от "Стефан":

    Не съм много съгласен предвид нулевата социална политика бързото безконтролно забогатяване на шайка Мошеници наричащи се бизнесмени нещата не отиват на добре обикновения данъкоплатец носещ на плещите си целия товар на държавата и търтей като Бойко и Доган стават все по бедни а те по богати това го видя с очите си шкафа с парите пък то се и усеща като отидеш на зъболекар на лекар във магазина и да купуваш дрехи на децата така,че предпочитам недоносчето пред по точно казано Феодалния режим в България.

    Коментиран от #22

  • 16 big

    48 3 Отговор
    Може да има среща, но САЩ не са готови за нея, т.е. да правят отстъпки според настоящите дадености! Путин е доказал, че е шахматист в политиката и реално в тези срещи, печели основно Русия! За САЩ остава само да се "репчат", заплашват и т.н., като: кучетата си лаят, а кервана върви!
  • 17 Не не са

    39 4 Отговор

    До коментар #11 от "Анримилиционер":

    кухи, ти си такъв, защото четеш това, което тук ти поднасят, а не това което е в действителност. Лавров буквално се изсвя на тъпия кравар, както и предупреди, че Русия има отговор на евентуалното разширяване на НАТО в държави като Полша и Украйна, като подчерта, че се надява да не се стига до крайности.
  • 18 Гражданин

    29 2 Отговор

    До коментар #14 от "Стефан":

    То добре, че Западът няма кредити и въобще, ама въобще не печата пари без покритие. Самия факт, че в бюджетите се залага % за дефицит показва, че никой никога няма намерение да се разплаща, т.н. ЖИВОТ НА КРЕДИТ.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 IVAN

    30 2 Отговор
    ЗАЩО ООН Е САЩ И ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИТЕ ИМ.???? КОЙ ЩЕ ЗАЩИТАВА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ?????? СЗО СЪЩО, ЗАЩО?????
  • 21 МАРА

    29 1 Отговор
    ООН ТРЯБВА ДА Е В НЕУТРАЛНА ДЪРЖАВА И ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, А НЕ САМО В ИНТЕРЕС НА САЩ. ДА СЕ ИЗМЕСТИ СЕДАЛИЩЕТО
  • 22 Стефан

    22 4 Отговор

    До коментар #15 от "Тодор Живков":

    НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ, но съмнително забогателите са ВСЕ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА или ченгета, помниш ли Емил Кюлев, Валентин Моллов, ортодоксална банка Св. Никола, банка Славяни, Цветелина Бориславова, да не ги изброявам всичките, та школата на МВР в Симеоново изкара повече банкери от който и друг университет, но когато Радан Кънев каза че сме пленена държава си беше точно на място, това че има наркотици по улиците, че държавата не си събира данъците, че се строи безконтролно и незаконно е ВИНА НА ДЪРЖАВАТА, спора ни беше че онзи строй ФАЛИРА НАВСЯКЪДЕ, а хубавото беше че бяхме млади, бъди жив и здрав ние пак ще оцелеем, за децата ни не знам.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 барчо

    34 0 Отговор
    Владимир Путин не е нито Горби, нито Елци. Той ще постигне максимално изгодното за Русия при всички случаи и няма да се поколебае дори и на открити и пълноценни военни действия. Ясно е, че американците няма да подпишат никакъв документ за неразширение на НАТО и да няма нови военни бази близко до Русия, където е указал Путин. С интерес следа нестандартните действия на Путин. До края на годината сигурно ще има интересно движение и за съжаление нас ще ни засегне, дори и да не възпроизведем нито един изстрел. Достатъчно е само факта на коя страна сме.

    Коментиран от #25

  • 25 Пешо

    2 15 Отговор

    До коментар #24 от "барчо":

    Преди беше обратното, така че споко.
  • 26 барчо

    35 1 Отговор

    До коментар #14 от "Стефан":

    Никой не отрича, че нашия социализъм не е държавата Утопия, ако ме разбираш. Когато обаче говориш за Диктатура на пролетариата, то трябва да имаш в предвид, че този начин на управление е бил само няколко години. Аз мога да говоря за един друг термин, като Диктатура на капитала, който е много по-страшен. Диктатурата на капитала обслужва единствено крупния капиталист. Ще ти дам само един лек пример: Капитала за да не го е срам направи данъците плоски, което значи, че и бедния и богатия ще плащат един и същ процент данък. Няма необлагаем минимум. Демек и тоя дето получава пари под прага на оцеляването, ще трябва да плати данъка. Той не може да скрие и една стотинка, но големия капиталист може и го прави. При диктатурата на капитала двойното и тройното данъчно облагане на средната и бедната класа са закон. При диктатурата на капитала благоденстват тези, които му плащат. А кои имат пари да плащат??? Ми наркоманията, измамниците и всякакви престъпници от голям калибър. А най-големите престъпници са тези, които произвеждат храни-ментета, лекарства със съмнителни качества и действия. В момента тези храни и лекарства убиват повече хора отколкото във война. Диктатурата на капитала мисли само за капитала и за нищо друго. Хората за него са просто досадна подробност.

    Коментиран от #30

  • 27 Един

    3 20 Отговор
    Вълчо иска от овчаря гаранции за сигурност.
  • 28 ПЕНКО

    18 1 Отговор
    МАЛКИ РУСКИ ЛОКУМЧЕТА ЗА "УМНИ ЕВРЕЙЧЕТА " - БЛИНКЪНЧЕТА !!!!!!!! НЯМА МИЛОСТ -И С ДОЛАРИ ОТ ФАРМАЦЕВТИКАТА СИ - ДОЛАРЪТ УМИРА -САЩ ФАЛИРАТ И ИДВА --" ЦИКЛОН -Б " !!!!!!!
  • 29 Едуард Петров-Едо

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Щукар":

    Новината наистина е голяма, да не кажа съдбоносна! Някои Духовно прости обаче, нямат Духовен Капацитет, за да ВИДЯТ значимостта на Събитието! Техните проядени от злоба сърца, не искат да видят ДОБРОТО, нито могат! Неотдавна Руският Президент заяви, питайки реторично: КАКЪВ ЩЕ Е ТОЗИ СВЯТ БЕЗ РУСИЯ? АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ! Ако ти не уважаваш другия, той също ще те счита за нищо! ,,Мъдростта тича по улиците и вика по площадите, нахлу в домовете ни, но има ли кой да я чуе?!"
  • 30 Едуард Петров-Едо

    9 26 Отговор

    До коментар #26 от "барчо":

    Барчо, трябва да си млад човек, който не познава добре Диктатурата на пролетариата! Ние, по-възрастните, се родихме и живяхме в тази Диктатура! Убиха около 200000 най-видни интелектуалци, трудолюбиви стопани, заслужили военни, някои от които се отърваха само с уволнение, но много други застреляха, изпратиха в лагери на смъртта, много хиляди напуснаха завинаги България, фалшивите комунисти извършиха Светотатство спрямо Религията, като отмениха Вероучението в училище, ограбиха многомилиардните спестявания на българите в златни конвертируеми лева, унищожиха Селското ни стопанство, като създадоха ТКЗС И ДЗС, а през кампанията по беритбата на плодовете и зеленчуците викаха нас, учениците да работим на полето, викаха ни по един месец през лятото и като студенти, да работим в Консервните фабрики в Асеновград, Пловдив, Кричим, а през 1968 г. ние, студентите, правихме пътя Белово-Юндола без Една Стотинка заплата! И много други злини, за които няма да ми стигне мястото да разказвам!За 45 години унищожиха Вярата на хората в Доброто! Родиха се няколко безбожни поколения, чиито колосални кражби съсипват Родината ни до ден-днешен! А Земята Българска е много богата и много красива! Трябва на всяка цена да се освободим от Злото!

    Коментиран от #37

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ясновидка

    5 1 Отговор
    След поредната среща между Байдън и Путин ще има замразяване за известно време на конфликта между Украйна и Русия, за да могат САЩ и ЕС и Турция да вооръжат Украйна още по-добре, след което ще избухне с нова сила.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Защо не канят и Зеления,на срещата..??.Нещо ,тайно ,готвят ,което Той не трябва да знае.!Ще делят територията..Никога не вярвай на янките,!!.Това е отпадъка на Планетата
  • 35 войнолюбци

    2 0 Отговор
    Американците са замислили мащабна провокация в Украйна. В много медии, сега се подготвя общественото мнение. Целта е да се хвърли вината за един нов кофликт върху Русия!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дундьо

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Едуард Петров-Едо":

    След 89 поколенията са супер морални, вярващи, проспериращи във великата "демокрация" и справедливия капитализъм(банани, визи, простотии, престъпност, джендъри-деца?????, проституция, наркомани, кражби нагли на милярди - това ли е добре бе пу.. О)

    Коментиран от #38

  • 38 П... О

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дундьо":

    Всичко дето са крали всички преди е пак много по малко от малцината сега или простичко от един Бб каквото е крал