Last news in Fakti

21 Юли, 2013 14:29 2 230 0

Съдебна битка за бъдещето на Детройт

  • детройт-
  • банкрут

Съдбата на сърцето на американската автомобилна индустрия – Детройт остава неясна след като съд разпореди оттегляне на молбата за обявяването на банкрут на Детройт, предаде АП.

Съдията Розмари Акилина ясно даде да се разбере, че обявяване на несъстоятелност би било застрашило пенсионните фондове и в нарушение на законите на щата.

Експерти коментират, че има малка вероятност за огромен спасителен план от правителството, подобен на този от началото на кризата.

Кевин Ор, който спасяваше от фалит автомобилния концерн Chrysler, бе назначен за управител на Детройт в средата на март. Планът му за спасяване включва изваждане изпод контрола на града на компаниите, които обслужват ВиК мрежата; съкращаване на разходите за здравеопазване и пенсии, така и продажата на гаражи и градски паркове.

Кевин Ор заяви, че властите няма да спрат работа и ще предоставят услуги.

Детройт заплашва да се превърне в най-голямата банкрутирала община в САЩ с дълг от $18 млрд., припомня Блумбърг. Кризата в автомобилната индустрия сериозно разклати градските финанси. В същото време Белият дом даде ясни сигнали, че градът не може да разчита на подобна програма, от която се възползва автомобилната индустрия в началото на кризата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА