Last news in Fakti

5 Декември, 2013 12:10 750 0

20-тина убити при атентат в Сана

  • сана-
  • йемен

Миналата седмица двама военни съветника от Беларус бяха обстреляни при излизането си от хотел в Сана

20-тина убити при атентат в Сана - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 20 души бяха убити, а други 37 бяха ранени при атентат в йеменската столица Сана, предаде арабската редакция на Би Би Си.

Силна експлозия на входа на старинния пазар събуди тази сутрин града. Малко след това се чула стрелба от автоматично оръжие. До момента нито една групировка не е поела отговорност за атентата. Специалисти по тероризъм смятат, че нападението е организирано от „Ал Кайда“ за Арабския полуостров.

След взривяването на колата-бомба в началото на работния ден. Край мястото на атентата преминала друга кола, от която била открита стрелба. Очевидци съобщават, че цел на нападението е била сградата на министерството на отбраната, която се намира в Стария град на столицата. В района е разположена и централната банка на Йемен. Властите потвърдиха, че нападението е станало малко след началото на работния ден, когато служителите на министерството са отивали на работа.

Анализатори припомнят, че атаката е поредната от серията нападения срещу военни в страната.

Миналата седмица двама военни съветника от Беларус бяха обстреляни при излизането си от хотел в Сана. При атаката единият от тях беше убит, а другият ранен.

Междувременно клонът на Ал Кайда в Йемен призова своите членове да използват мотоциклети вместо коли, за да избегнат опасността от атаки от американски безпилотни самолети.

Мотоциклетите са популярно и евтино средство за транспорт в Йемен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА