18 Март, 2020 16:13 12 542 9

Китайски учен даде важна информация за коронавируса

  • китай-
  • учен-
  • коронавирус-
  • стаден имунитет-
  • имунитет-
  • болест-
  • чонг наншан-
  • ваксина

Светът трябва да се насочи към създаването на ефективно лечение

Китайски учен даде важна информация за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма доказателства, че т.нар. "стаден имунитет" (общностен или колективен имунитет) може да продължи цял живот след заразяване с коронавирус. Това каза китайският специалист по респиратори заболявания Чонг Наншан - ръководител на специалната комисия за борба с разпространението на болестта на Държавния комитет по здравеопазване на Китай.

Следователно светът трябва да се насочи към създаването на ефективно лечение на Covid-19 като най-добрата възможност за овладяване на инфекцията, предупреди той, предаде БНР.

"Колективният имунитет не е надежден при превенция на болестта и контрола на Covid-19, тъй като няма съществуващи доказателства, че имунитетът срещу новия коронавирус продължава цял живот. Така че най-възпиращата задача в момента е изследването и разработването на ваксините", посочи Чонг Наншан.

Повод за неговите коментари беше предложението преди време на управляващите във Великобритания за по-меки ограничителни мерки за разпространението на коронавируса, за да се създаде този общностен имунитет срещу заразата. Междувременно общият брой на заразените с коронавирус по света надхвърли 200 000, след като Германия съобщи за нови 510 случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бидон

    16 7 Отговор
    Корона вирусът е мутирал от обикновен грип, причината е 5G мрежата

    Коментиран от #5

  • 2 Гостенин

    14 11 Отговор
    Коронавирус или просто една информационна война , според мен започната от Китай, за да излезе от нея още по-богат. От началото на януари до началото на март 2020 год. в света са: § Умрели 50 000 жени при раждания. § 80 000 човека са се отровили с алкохол. § 160 000 човека са се отровили с негодна вода. § 1 500 000 човека са умрели от рак. § 1 800 000 човека са умрели от спин. В същият този период от коронавирус са умрели има-няма 3 000 човека и то само в Китай, представете си .....
  • 3 Гост

    12 3 Отговор
    Аман от учени и от статии.... Всички учени да се събират да грабват Менделеевата таблица и да проучат кой елемент потиска и унищожава химическото оръжие което ни пуснаха ..... Ако трябва да почистят въздуха.... Не може да няма антивирус.... На всяко действие има и противодействие..... Американците да се връщат в САЩ.... На ви ес на ви нато..... На ходите ли се из чужбините.... Радостта е кратка когато е изкуствено създадена.... Баба Ванга какво ви каза..... Всички българи ще се върнат и да се върнат до 2023 година....... Нито четете нито вярвате.....
    Озона е заразен.... И дъжд да вали и сняг все тая...

    Коментиран от #7

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 2 Отговор
    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 5 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бидон":

    добре си се кръстил :)
  • 6 одъртял комсомолец

    1 1 Отговор
    Китайците се хвалят, че са спрели разпространението, но прекрасно разбират, че ако държавата разхлаби хватката и ограниченията отпаднат, всичко се повтаря при това с по- голяма сила. Полиомелита, вариолата и тем подобни отдавна са доказали, че без ваксина при това тотално на цялото население, всичко друго е безсмислено. Прогнозите са, че ваксина ще има най- рано средата на 21-година. Е, при тия мерки, до тогава поне половината българи ще са измрели от глад.
  • 7 за кво

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    да се връщат да рантутят власта и цигунорите ли
  • 8 1122

    0 0 Отговор
    Към гостенин №2.Абсолютно си прав!Вярно,има я тая болест,НО:като се замислиш малко,тя идва точно на време,и почти за няколко държави е необходима!ЗАЩО? Ами някои се страхуват от демонстрации против правителството,други от финансов крах и по този начин ще се оправдаят,трети няма да си връщат дълговете,и четвърто и пето и....всички които са си позволили да злоупотребяват с нещо,така за всичко ще е виновен корона вируса,както измислиха ,че терористи са гръмнали кулите в САЩ,така и тоя вирус без да знае го набедиха за много неща които ще излязат след години на яве.Лек ден на всички,и не очаквайте чудеса,помолете се на Господа и това да отмине!
  • 9 Реалист

    0 0 Отговор
    Може би ваксина едва ли ще е особено ефективна ако вируса често мутира в днешния свят изпълнен с мутагени и постоянно пътуващо човечество. Може би много по-успешно биха се използвали лекарства