Last news in Fakti

11 Май, 2020 09:21 3 129 19

Проф. Начев предупреди: Нищо не е отминало

  • генчо начев-
  • коронавирус-
  • мерки

Трябва да се следи контролът как се поставят защитните облекла и как се свалят

Проф. Начев предупреди: Нищо не е отминало - 1
Снимка: бТВ

Важно е персоналът на лечебните заведения да бъде обучен как се борави с предпазните облекла. Тази позиция изрази пред БНТ професор Генчо Начев.

По думите му обучението е едната страна в процеса. Трябва да се следи контролът как се поставят защитните облекла и как се свалят.

Медиците не трябва да забравят мерките за сигурност, категоричен бе Начев. Никой не е застрахован, подчерта той. Лекарите не могат да отказват да работят в среда на коронавируса, според него. Ежеседмично хирурзите оперират пациенти със СПИН, хепатит.

За Начев трябва да се отнемат правата на лекари, които без причина отказват да работят в условия на Covid-19. Трудно се работи със защитното облекло. Чувстваш се като в скафандър, подчерта Начев.

По думите му лекарите се чувстват като изцедени след приключване на смяната им. Системата ще издържи, смята той. Нищо не е отминало, предупреди професор Генчо Начев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикме

    25 6 Отговор
    Поредния всезнаещ тип, който търси популярност. На мен лично ми писна това дрънкане ежедневно.
  • 2 тренировъчен ден

    12 5 Отговор
    Така е, тренировки трябват. В САЩ още внасят в болниците пластмасовите манекени и на хладилните камиони не им работят двигателите.
  • 3 Asdfg

    26 3 Отговор
    “Важно е персоналът на лечебните заведения да бъде обучен как се борави с предпазните облекла.”
    Сериозно?!? Сега тепърва ще се обучават...

    Коментиран от #17

  • 4 Чобан

    15 2 Отговор
    Нищо не е отминало,затворите се пълнят а вируса си пие ракията с бога и дядо коледа! За милиони няма закони за кокошка няма прошка.Този балон ще гръмне скоро!
  • 5 Ivan

    19 2 Отговор
    Най големите светила на медицината са с костюми за хиляди левове и от телевизора само командорят вместо да сложат бялата престилка и да помагат!Измамници долни.
  • 6 Рошко

    19 2 Отговор
    Още една филмова звезда, па дано и не отмине, аз вече почвам да се учудвам, колко професори и доценти сме имали,, вай вай толкоз учени глави пък ква бедна държава
  • 7 Марио

    13 6 Отговор
    Циркът свърши.Стига сте плашили хората.Пускайте всичко да работи.
  • 8 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    11 4 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ТАНЗАНИЯ ПОКАЗА , ЧЕ КОРОНА ПАНИКАТА Е ИЗЛИШНА И ТЕСТОВЕТЕ СА ФАЛШИВИ !!!!!!!!!!!!! ВСИЧКО Е ФЕЙК, ФАЛШ, ИЗМАМА !!!!!! Ютюб видео
  • 9 Да се чудиш

    9 3 Отговор
    В коя държава може да си началник щом си в пенсионна възраст?
  • 10 Много са на клона.

    13 1 Отговор
    Как за нула време си плюха в устите и запяха в един хор. А президента на Танзания ги разплака, като изпрати проби за Корона от двигателно масло, папая, хлебно дърво, овца, коза и т.н. И резултатите от лабораторията на СЗО са подигравка и унижение на човечеството. Категорично е установено, че @резултатите" се пишат произволно, в интересе на вируса. Папаята и хлебното дърво дали "положителен резултат" за Короната??????!!!!!!! Световна измама!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Кардиохирург

    8 1 Отговор
    Нека този умник, отиде в Ямбол да лекува в болницата. Професоре, дай личен пример, много колеги ще те последват, аз ще съм първи.

    Коментиран от #13

  • 12 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Много са на клона.":

    Какво ли съдържат тестовете ?????? Кой произвежда сертифицираните тестове ??? ГЕРБ подписали ли са договор за финансиране разработката на ваксини и ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ???
  • 13 Точно тоя

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кардиохирург":

    в Ямбол няма да иде. Най-много да изпрати специализанти на по 1000 лева заплата.
  • 14 перде

    6 2 Отговор
    Този пък милионер какво се обажда
  • 15 Трябваше

    3 0 Отговор
    Цитат: "Публикувано във факти.бг: Важно е персоналът на лечебните заведения да бъде обучен как се борави с предпазните облекла."

    Професор Начев от небето ли пада? Или беше зает да си брои милионите?

    Защо лекарите не бяха своевременно обучени още през месеците януари и февруари 2020 г.? - Ами защото МЗ е безхаберно министерство, ръководено от безхаберен министър-счетоводител, зам. министър счетоводителка, зам. министър лобист за далаверите на частните болници и бивш директор на частна верига болници СофияМед; защото главният здравен държавен инспектор, доцент и т.н. Кунчев спа през януари и февруари и не осигури своевременно нито облекла нито защитни маски от висок клас за лекари, сестри, санитари, шофьори на линейки; защото професорът, който се изказва на принципа "След дъжд - качулка" си мълча през януари, февруари, март, април...

    Как ще се отнемат лекарски права, след като такива като Начев експлоатират прогнилата здравна система за пълнене на ненаситните им гуши и основана на порочния принцип БОЛНИЦА=ТЪРГОВИЯ, чрез регистриране на всички болници като търговски дружества?
  • 16 Винету

    2 1 Отговор
    Бай Генчо голям гъ з си.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.