4 Юни, 2020 18:58 1 219 1

БФС с призив към родните клубове

  • бфс-
  • призив-
  • спазване-
  • норми-
  • мерки-
  • публика-
  • отбори-
  • efbet лига-
  • държава-
  • коронавирус-
  • фенове

Българският футболен съюз подкани професионалните ни клубове към максимална отговорност в спазването на всички мерки и разпоредби на държавните власти относно коронавируса

БФС с призив към родните клубове - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка със заповеди №РД-01-289/02.06.2020 г. на министъра на здравеопазването и №РД-09-562/02.06.2020 г. на министъра на младежта и спорта, разрешаващи провеждането на първенството от ППЛ пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки, Българският футболен съюз призовава професионалните ни клубове към максимална отговорност в спазването на всички мерки и разпоредби на държавните власти и следване на препоръките в разработената от БФС и утвърдена от ММС концепция за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. В секторите без седалки е необходимо да се спазва 1,5 метра отстояние между зрителите.

Задължават се офицерите по сигурността, хигиената и връзката с привърженици на клубовете-домакини на мачове от Първа лига и турнира Купа България да установят и поддържат постоянен тесен контакт с местните структури на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи, както и с Регионалните здравни инспекции, за да бъде ограничен рискът от разпространяването на COVID-19 сред публика, длъжностни лица и участници във футболните двубои.

С тази цел приканваме представителите на клубовете да разработват детайлни планове за методите на скрийнинг, допускане и настаняване на зрители на трибуните, които да бъдат представяни на дежурните делегати на БФС на техническите конференции преди съответния мач. Отговорността за контрола по изпълнение на тези мерки се възлага на изпълнителните директори, служителите по сигурността и служителите за връзка с привърженици на съответните футболни клубове.

Предвид въвеждането на горепосочените временни противоепидемични мерки, Българският футболен съюз отменя ограниченията за присъствие на представители на медиите на футболните двубои от ППЛ и турнира Купа България, като призовава прес директорите на клубовете към стриктно съблюдаване на спазването на задължителните правила за хигиена и физическа дистанция в обособените Зона 1 и Зона 2 на стадиона, и по-конкретно – позиционирането на фоторепортерите зад вратите и пред трибуната, срещуположна на тунела и скамейките на футболистите. Забранява се провеждането на пресконференции и други медийни активности в Зона 1 и Зона 2 на стадионите предвид опасността от струпване на хора на ограничено пространство.

БФС напомня, че при нарушаване на изискванията нарушителите подлежат на санкции от съответните оправомощени държавни органи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БФС МАФИЯ

    2 0 Отговор
    УЕФА: Историята на ЦСКА в нашия сайт зависи изцяло от компетенцията на БФС. От БФС били поискали ситуацията около "червените" да остане неизяснена, докато не се изплати цялата сума за придобиването на активите и емблемата на ЦСКА. УЕФА споменава в писмото си, "че оттам са сигурни, че БФС знае адресите за кореспонденция на централата и очакват информацията да постъпи"