Last news in Fakti

29 Юли, 2020 06:52 2 541 15

Официално: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 август

  • коронавирус-
  • извънредна обстановка-
  • правителство

Причината е значителното завишаване на броя на дневно регистрираните случаи на коронавирус в страната

Официално: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 август - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 август 2020 г. до 31 август 2020 г, съобщиха от информационната служба на Министерския съвет.

Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб, се казва в съобщението. По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, към 26.07.2020 г. в света са регистрирани 16 018 105 заболели от COVID-19, вкл. 644 832 починали. От тях 1 670 732 случая или 10,43% са заболелите на територията на Европейския съюз (ЕС)/Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали - 181 568 или 28,16% от всички докладвани смъртни случаи от новия коронавирус.

В България към 26.07.2020 г. са съобщени 10 312 заболели и 338 починали от COVID-19. От 09.06.2020 г. до момента се наблюдава значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи в страната.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, ще даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите, допълват от правителствената информационна служба.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    33 3 Отговор
    И какво като са я удължили! Гербавите главочи не разбраха ли, че докато достатъчен брой хора не преболедуват вируса оправяне няма да има.
  • 2 Alfata

    16 12 Отговор
    Ще е хубаво ако в тази тема се спестят коментарите вирус няма - ковид19 съществува, да не е толкова смъртоносен, но въпреки това е заразен и липсва сезонност както при грипа. За това моля колеги коментатори пазете се, спазвайте минимални мерки и бъдете здрави за да може да продължаваме дебатите за протеста и герб!
  • 3 Планът

    25 4 Отговор
    Нека да си припомним плана-Отпускане и затягане на мерките за периоди от 2 седмици до 1 месец и така до есента на 2021
  • 4 Бойко Еврата

    31 4 Отговор
    Ще напълня всичките си чекмеджета с пачки по 500 евра, спете спокойно евроовце!
  • 5 Ей лъжци

    37 1 Отговор
    Във всички европейски държави се съобщава брой починали С коронавирус, само в Мутроландия умрели ОТ ковида... в Италия на база направени над 14 000 аутопсии установиха, че починалите от короната са трима души и затова неслучайно целия им е щаб е на път към затвора, а вероятно ще ги последват и министри.

    Коментиран от #15

  • 6 Грейс

    21 1 Отговор
    Ако се правеха по толкова теста колкото се правят сега, март и април месец бройката на заразените щеше да е много по голяма и щяхме да сме постоянно в извънредно положение. Фармацевтичните колпании дано открият ваксина, та да забогатеят много, което им е целта, та да се престане с това стресиране. Вярвам, обаче, че няма да е задължителна както и грипната. Толкова ресурси за вирус, а за рака, който е много по страшен малко.
  • 7 Гонг 2

    7 11 Отговор
    Слушайте Бойко за да сте здрави
  • 8 оставка не обстановка

    4 3 Отговор
    А ефект и смисъл от тази епидемична '' обстановка '' въобще има ли ? Бацито разправя била му нужна единствено да ни раздава пари , ама той само на приказки ги раздава парите , та какъв е смисълът , па и Бацито най-добре да си върви . Ако конфискуваме нещо там от него , много накраде , некое и друго милиардче , поне ефект за бюджета да има.
  • 9 Лост

    7 1 Отговор
    Това новият Анани ли го предложи! Направо на 3 месеца го правете, да не ви споменаваме родата често 😉.
  • 10 Новини

    3 7 Отговор
    Италия е до октомври и там глоба без маски е 1000е и хората не реват като нас българите. Спазват си правилата. Българин вечно недоволен
  • 11 Стефан

    4 1 Отговор
    Стига са не лъгали. Грьзкия министър и той го потвърди, всички умрели под един. знаменател
  • 12 трясъ

    3 0 Отговор
    Айдее,отиде,та се не видя! Маски и каски до дупкаааааааа!
  • 13 ИСПАНИЯ

    4 0 Отговор
    ИСПАНСКИТЕ САТАНИСТИ ПОДГОТВЯТ ЗАКОН В КОЙТО ЩЕ ИМАТЕ САНИТАРНИ КАРТИ ВКОИТО ЩЕ Е ОТБЕЛЯЗАНО КОЙ Е ПРЕБОЛЕДУВАЛ КОЙ ИМА АНТИТЕЛА И С ТАЗИ КАРТА БОГОИЗБРАНИТЕ ЩЕ ИМАТ ДОСТЪП ДО КИНО ТЕАТЪР СПОРТИ ЗАЛИ И Т.Н. 10О ПЪТИ СА ПОВТОРИЛИ ЧЕ ТОВА НЕ БИЛО ДИСКРИМИНАЦИЯ А ИСКАЛИ ПРОСТО ДА НИ ЗАЩИТЯТ.СЛЕДВАЩА ФАЗА Е ВАКСИНИРАНИТЕ ЩЕ СА БОГОИЗБРАНИ КАРМЕН ДИАЗ Е ВНОСИТЕЛЯ НА ЗАКОНА КАЗВА ЧЕ ПЪРВО В ИСПАНИЯ И ПОСЛЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ СЪБУЖДАЙТЕ Е ИЗМИТАЙТЕ ВСИЧКИ САТАНИСТИ КОИТО ВИ ОБЛЪЧВАТ С КОРОНАВИРУС СЪБУЖДАЙТЕ СЕ ДОКАТО НЕ Е КЪСНО...
  • 14 ЛУДИЯ С БОТОКСА

    2 0 Отговор
    ИМА ЕДИН ЛУД С БОТОК НА ВЕЖДИТЕ ДИГНАЛ ГИ Е НА ФОНТАНЕЛАТА СИ ,ЧУВАЛИТЕ НЕ СТИГАЛИ ЛУДАИЯ СКЕТАНТ И САТАНИСТ ЩЕ ВИ ДЪРЖИ ЗАКЛЮЧЕНИ ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕ ВАКСИНКАТА ДА ТРЕПИ СЪБУЙЖДАЙ СЕ РОБЕ!
  • 15 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ей лъжци":

    Точно в десятката!