Last news in Fakti

21 Декември, 2020 16:28 2 222 7

Берлин призова за координиран отговор на новия щам на COVID-19

  • коронавирус-
  • ваксина

Над 15 европейски държави вече забранихa полетите от Обединеното кралство с оглед на новия щам на коронавируса на острова за който е доказано, че се разпространява по-бързо от други щамове на COVID-19

Берлин призова за координиран отговор на новия щам на COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Германският външен министър Хайко Маас заяви в понеделник, че Европейският съюз ще трябва да работи заедно, за да ограничи разпространението на новия щам на коронавируса, който се появи в Обединеното кралство.

"Ще координираме много тясно между страните членки на Европейския съюз относно следващите стъпки, по-специално за това как тези мерки ще бъдат проектирани след 31-ви декември", заяви външният министър на Германия.

По-рано днес френското правителство обяви, че единният блок трябва да създаде "здравен протокол", позволяващ възобновяване на транспорта от Обединеното кралство.

Над 15 европейски държави вече забранихa полетите от Обединеното кралство с оглед на новия щам на коронавируса на острова за който е доказано, че се разпространява по-бързо от други щамове на COVID-19.

"През следващите няколко часа на европейско ниво ще създадем солиден здравен протокол, за да гарантираме, че движението от Великобритания може да се възобнови. Нашият приоритет е да защитим нашите държави и нашите съграждани", заяви френският министър на транспорта Жан-Батист Джебари.

Във връзка с кризата с новия COVID щам Германия, която е ротационен председател на ЕС, свиква днес спешна среща на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Ама това е Ковид 20.
  • 2 Аз40

    15 2 Отговор
    Фашизъм! Ще ни затварят в газови камери догодина, за да ни спасят от новите щамове.
  • 3 ТОДОР СТОЯНОВ

    7 1 Отговор
    ТВА Е БРЕКЗИТ-ИМИДИЪТЛИ!
  • 4 Нашмурлан Нашмурлаев

    9 2 Отговор
    Всички Евро-управници са за Психиатър!!! Очевидно са изпаднали в Паника, тресе ги параноичен страх..... Това е път за никъде....
  • 5 Фаро

    3 0 Отговор
    Англиканите по принцип са фрости парчета а техните учени в кома от времето на великите открития
  • 6 COVIT

    4 0 Отговор
    Ами той новия Щам , не бил съвсем нов а го имало от септември. И също в Дания , Холандия и Италия....а сигурно вече и в много други европейски страни...Май е по- скоро политика...
    Подлудиха ни Тези Политици. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ.
  • 7 Голям Смех

    0 0 Отговор
    Берлин призова за координиран отговор на новия щам на COVID-19 ,нали видяхте Жълтурко как се справя - коли и беси на кладата с малко газ и черни въглища а тука в Европа ако почнем то континентът вече ще е при Атлантида - Решение на умника Европейци ще има ако се юрнем и изгоним Жълтурко от обетованата Комунистическа страна и сменим резбата