Last news in Fakti

9 Януари, 2021 12:29 2 141 4

Италия отново е разделена на зони заради коронавируса

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

В допълнение на това 60 милиона италианци няма да имат право да пътуват между областите до 15 януари

Италия отново е разделена на зони заради коронавируса  - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското правителство отново разделя от идната седмица страната на зони заради коронавирусната пандемия, като правилата ще варират в зависимост от съответната зона, обяви италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца, предаде ДПА.

Северните области Ломбардия, Венето, Емилия Романя и южните Калабрия и Сицилия попадат в така наречената оранжева зона от понеделник. Там ще се прилагат по-строги правила за социална дистанция и изолация в сравнение с останалата част от страната, която е обозначена като жълта зона, уточнява БТА.

В оранжевите зони баровете и ресторантите остават затворени и ще продават само храна и напитки за вкъщи. Радиусът на придвижване се ограничава до общината, в която живеят хората.

В допълнение на това 60 милиона италианци няма да имат право да пътуват между областите до 15 януари.

Според властите числото на възпроизвеждане на вируса в много райони надвишава 1 в Италия, което налага новите ограничения. Вчера бяха регистрирани около 17 500 нови случая на зараза и около 600 починали от усложнения от заразата. Общо в Италия починалите от началото на пандемията са 78 000, а заразените са около 2,44 милиона. Към момента са ваксинирани срещу коронавируса около 413 000 души.

Испанските здравни власти регистрираха 25 456 нови случая на зараза за денонощие, което е най-високата бройка от октомври насам, предаде Ройтерс. От началото на пандемията починалите от COVID-19 в Испания са над 51 000, а заразените са общо над 2 милиона души в страната.

Дания затяга правилата за влизане в страната и препоръчва да се избягва пътуване зад граница, предадоха световните агенции. Правилото влиза в сила от днес. Целта е да се избегне внасяне на новите мутации на коронавируса, засечени във Великобритания и Южна Африка.

Влизането в Дания се ограничава само до хора с основателна причина и доказателство за отрицателен тест за коронавируса, направен до 24 часа преди влизането в страната. Ограниченията остават в сила до 17 януари. Изключения ще има за жителите на граничните райони с Швеция и Германия, както и за транспортирането на стоки и за транзитния трафик.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Социален експеримент

    4 1 Отговор
    В Италия вече не те питат кой ден е питат кой цвят е.
  • 2 Българин

    6 2 Отговор
    Италианците сами са си виновни че ги третират като г0веда.
  • 3 Д-р Менгеме

    4 1 Отговор
    Тия в западна Европа вече се нас*аха от страх..... Но поне едно нещо разбраха - Че животът не е вечен....
  • 4 222

    1 0 Отговор
    Отдавна се знае, че от италианците войници на стават. Вече се знае, че и мъже не стават. Ударили са го на джендърство. Ако гледате италианска телевизия, ще разберете мъжете какви плазмодии са станали. Страх ги е от жените им, от политиците им от арабите нахлули в страната им.
    Италия вече не е това, което беше.