Last news in Fakti

9 Януари, 2021 15:20 1 830 3

Ограниченията в Гърция остават поне до 18 януари

  • гърция-
  • пандемия-
  • коронавирус

Всички ключови сектори като търговия и услуги остават затворени поне още седмица, което предизвика остра реакция от страна на търговците

Ограниченията в Гърция остават поне до 18 януари  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въведените в Гърция ограничения заради COVID-19 ще продължат до 18 януари. Страната удължи от 3 на 7 дни задължителната карантина при влизане на нейна територия.

Висок е броят на пациентите в интензивните отделения, както и ежедневните жертви на коронавируса, обосновават властите удължаването на карантината.

Всички лица, пристигащи в Гърция от чужбина подлежат на 7 дни карантина, като разпореждането вече е в сила. Необходимо е също влизащите в Гърция да представят на граничните власти отрицателен тест за коронавирус и адресен код за регистрация. Тестват се и с бърз тест на граничните пунктове и летища.

Гърция е в локдаун от началото на ноември, като карантината се удължава до 18 януари засега. Властите се страхуват от бързо разпространение на заразата при премахване дори на част от мерките. При много строги мерки и правила отварят в понеделник само детските градини и началните училища, като преподавателите задължително се тестват за COVID-19.

Вече са ваксинирани 35 000 медици, съобщават от министерството на здравеопазването, а от днес започва имунизация на възрастните над 85 години.

Всички ключови сектори като търговия и услуги остават затворени поне още седмица, което предизвика остра реакция от страна на търговците. Обвиняват правителството, че действа в интерес само на мощните търговски вериги.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40

    4 0 Отговор
    Тоя на снимката така се е ококорил все едно му влиза нещо друго, не игла 💲💲💲

    Коментиран от #2

  • 2 Да те светна

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40":

    .ако не знаеш- Тоя на снимката, пич, е възпитаник на Станфорд, а не е крал джанки из Банкя и учил милиционерското в Симеоново. А пък ти сигурно зорлем си изкарал някое СПТУ , най-много някой строителен техникум, профил зидаро-близач..мухахахаха.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.