Last news in Fakti

10 Януари, 2021 11:28 3 376 16

Китай с голямо увеличение на броя на новозаразените

  • китай-
  • коронавирус-
  • хъбей

В провинция Хъбей, която се бори с ново огнище на заразата, вече бяха въведени сериозни ограничителни мерки

Китай с голямо увеличение на броя на новозаразените - 1
Снимка: Shutterstock

Китай отбеляза 69 нови случая на заразяване с COVID-19, повечето от които са в провинция Хъбей, предаде Ройтерс, като цитира информация на националните здравни власти.

Според Националната здравна комисия 21 от новите случаи са внесени от чужбина. 46 от останалите 48 са в провинция Хъбей, намираща се около столицата Пекин, предаде БТА.

В провинцията, която се бори с ново огнище на заразата, вече бяха въведени сериозни ограничителни мерки.

Освен това днес бяха открити 27 асимптоматични случая, което е спад спрямо 38 предишния ден. Китай не определя асимптоматичните случаи като потвърдени случаи на заразяване, припомня Ройтерс.

В континентален Китай са регистрирани общо 87 433 случая на заразяване, довели до смъртта на 4634 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един и същи журналист

    13 1 Отговор
    пише веднъж за провинция ХУбей, а друг път за провинция ХЪбей?! Уточнете се, как ще го пишете - например по общоприетия начин с У, иначе се получават недоразумения - за една и съща провинция и грешно изписване ли става въпрос, или за две различни провинции?!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Сапунката

    13 5 Отговор
    продължава.
  • 3 Абе ,

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Един и същи журналист":

    За Ху@вей става въпрос ..
  • 4 Различни са. Хъбей

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един и същи журналист":

    граничи със столичната провинция, където е Пекин. А Хубей е по-на юг. В Хубей се намира град Ухан, където първо беше открит ковид-19.Този град беше под пълна блокада 2 месеца през зимата на 2020.Сега новооткритите заразени са в другата провинция Хъбей.

    Коментиран от #7

  • 5 Хахаха

    8 4 Отговор
    Китай загива. 21 заразени , от които 2 кашлят а един е и с температура

    Коментиран от #11, #15

  • 6 Хахаха

    5 3 Отговор
    Къде ни изчезна грипчето ?

    Коментиран от #13

  • 7 Благодаря за информацията.

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Различни са. Хъбей":

    Добре е такива неща да се споменават в статията (за хора като мен, които не са толкова запознати с провинциите в Китай). Видях, че, освен двете провинции Hubei и Hebei, има и още две други, чиито имена си приличат много - Henan и Hunan. 🙂 Следващият път ще знам.

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян

    3 5 Отговор
    Китайските кумуняги пуснаха вируса и сега дано си го приберат пак при тях-там има народ къде да върлува

    Коментиран от #12

  • 11 Нямаш идея колко бързо от

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    20 могат да станат 80 000 ако не тестват и изолират. И да им се наложи да строят много болници и в други градове както беше в Ухан преди година. Ако не знаеш в Китай и ваксинират с техни ваксини,които още са експериментални, защото не са минали 4 фаза на изпитания, а някои и трета. Китайската икономика се възстанови много бързо и правят всичко възможно, за да не допуснат разпространение на ковид-19.Всеки кораб, който преди по - малко от 14 дни е бил в чуждо пристанище няма право да влиза в Китайско, а изчаква на котва, колкото е нужно. Всички кацащи в Китай се тестват още на летището и се изолират в карантинни хотели за тяхна сметка докато излезе резултатът и чак след втори отрицателен след 8 дни могат да напуснат евентуално хотела, а в някои провинции това става след 14 дни чак.
  • 12 Въобще не се знае кой го е пуснал.

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    А какъв ти е интересът да се разпространява и там?Какво те топли теб това? Да не произвеждаш конкурентни на китайските стоки?Докато има ковид, където и да е по света няма да се живее по същия начин като през 2019.Май не го осъзнавате това...
  • 13 Никъде не е изчезнало.

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Но мерките тушират до голяма степен разпространението и на грипните вируси. А и ковид-19 и грипните са в "конкуренция" и явно надделява коронавируса, а не грипа А и грип B. Ама ако много държиш да се заразиш с грип непременно ти го пожелавам. При някои хора протича по-тежко отколкото ковид инфекцията за сведение. А нищо не пречи по принцип да си заразен едновременно и с двете.
  • 14 Груйо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Благодаря за информацията.":

    В този ред на мисли, обърнете внимание че има и други две различни провинции с идентични имена, едната е Шанкши (Shanxi), а другата Шаанкши (Shaanxi)
  • 15 Даааа

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    От почти 1млрд и половина си е страшна цифра😂😂😂
  • 16 Пародия

    0 0 Отговор
    На близо два милиарда има 68 активни случая! Направо е страшно 🤣🤣🤣🤣