3 Април, 2021 18:00 1 833 11

Париж засили контрола на мерките в навечерието на католическия Великден

  • париж-
  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия

По последни данни на здравните власти от началото на пандемията във Франция са регистрирани над 4,6 милиона случаи на зараза с коронавирус, починалите са повече от 95 000 души

Париж засили контрола на мерките в навечерието на католическия Великден - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полицейската префектура във френската столица мобилизира 6,6 хиляди полицаи и жандармеристи, които да следят за спазване на коронавирусните ограничения през почивните дни преди католическия Великден утре.

На фона на влошаващата се здравна обстановка президентът въведе засилени мерки за спиране на епидемията на територията на цялата страна. 6600 полицаи и жандармеристи ще контролират спазването на здравните изисквания в столичния регион Ил дьо Франс, се казва в съобщението на префектурата, цитирано от ТАСС.

Властите напомнят, че е забранено събирането на повече от шестима души и отдалечаването без уважителна причина на повече от 10 километра от постоянния адрес.

От утре сутринта е забранена продажбата на алкохол за вкъщи в ресторанти и барове. Целта е да се предотвратят масови празненства и употребата на алкохол на обществени места, допълни БТА.

Консумация на алкохол е забранена в паркове, по крайбрежните алеи и на популярни сред младежите места.

Полицаите и жандармеристите ще следят и за носенето на маски, както и за организирането на масови събирания и незаконни партита в частни домове и в обществени заведения. Нарушителите ще бъдат глобявани по 135 евро.

Заради рязкото влошаване на здравната ситуация във Франция в сряда вечерта президентът Еманюел Макрон обяви в телевизионно обръщение разширяване от днес на карантинните мерки във всички департаменти на страната.

В момента в режим на самоизолация са 19 департамента. Макрон нареди и затваряне на всички учебни заведения за 3 седмици.

Запазва се вечерният час от 19 ч. до 6 ч. сутрин. От следващата седмица се забраняват всички пътувания между регионите. Ще работят само магазините за хранителни стоки и аптеките.

По последни данни на здравните власти от началото на пандемията във Франция са регистрирани над 4,6 милиона случаи на зараза с коронавирус, починали са повече от 95 000 души. В момента в реанимация са 5000 болни от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То там в Пари има ли вече християни?

    3 2 Отговор
    Питам за един от Бали мали,че мислеше да ходи там на почивка....

    Коментиран от #8

  • 2 Амии,

    7 3 Отговор
    Юдейте предпочитат мюслита пред християни,затова са решили да унищожат Европа или да я ислямизират
  • 3 rusnak

    3 4 Отговор
    Метрото им е много смешно и примитивно, като на инглизите.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 Хо хо хо

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "rusnak":

    Хаха глпак когато през 98-ма в Париж имаше влакове без машинист и прегради на перона в Бантускостстан още се возехте на Икарус

    Коментиран от #5

  • 5 А ма

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хо хо хо":

    Ти къде живееш кукло, че толкова се лигавш?
  • 6 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "rusnak":

    ти явно си прекалил със пиенето нещо 😂😁или се бъркаш за Русия ,ако пошеш за блатото прав си.Във кочината още сте с рейс Чавдар и Лада,Москвич 🤣🤣🥴🙄как е възможно да правиш сравнение .В поемата "Москва – Петушки" съветският писател Венедикт Ерофеев дори иронично препоръчва да се прокара граница между Русия и Европа по признака за употреба на алкохол: "От едната страна на границата говорят руски и пият повече, а от другата – пият по-малко и говорят на неруски …"

    Коментиран от #10

  • 7 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "rusnak":

    В поемата "Москва – Петушки" съветският писател Венедикт Ерофеев дори иронично препоръчва да се прокара граница между Русия и Европа по признака за употреба на алкохол: "От едната страна на границата говорят руски и пият повече, а от другата – пият по-малко и говорят на неруски …"😉😁

    Коментиран от #11

  • 8 Това е най-мюсюлманската

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "То там в Пари има ли вече християни?":

    страна в Европа-Според руската пропаганда в Европа трябва да се боим от 3,8% мюсюлмани от населението. А знаете ли в коя европейска страна днес живеят 16 млн. мюсюлмани при 140 млн. население? Не, не е във Франция с нейните пет милиона или в Германия с нейните четири милиона и не във Великобритания с нейните три милиона мюсюлмани.Знаете ли в коя европейска държава има осем хиляди джамии? Ако предположите, че това е Русия, сте познали.

    А градът с най-многобройно мюсюлманско население в Европа е Москва. Наистина, ако не смятаме Истанбул за европейски град, а Турция - за европейска страна.

    На този фон руснаците да плашат, как ислямът ще погълне Европа и завинаги ще унищожи националните ценности на европейците, е абсурдно.😂😭Лека нощ русофили 🤢

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.