4 Април, 2021 09:23 1 596 7

Папа Франциск изрази надежда времената на пандемия да приключат

  • ватикан-
  • папа франциск-
  • коронавирус

На Великден папата ще изнесе традиционното обръщение "Urbi et Orbi" - "Kъм града и към света"

Папа Франциск изрази надежда времената на пандемия да приключат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск изрази надежда тъмните времена на пандемията да приключат и хората да преоткрият благодатта на ежедневието, по време на служба в навечерието на католическия Великден.

В базиликата "Свети Петър" присъстваха само около 200 души заради пандемията от Covid-19.

Литургията започна два часа по-рано от обикновено, за да може участниците да се приберат у дома преди 22 часа - вечерния час Италия, където са наложени строги ограничения по време на празниците.

В проповедта си папата припомни, че в мрачните месеци на пандемията хората трябва да се вслушат в посланието, носено от Исус, който ги приканва никога да не губят надежда. Папа Франциск призова хората да се грижат за най-нуждаещи се.

На Великден папата ще изнесе традиционното обръщение "Urbi et Orbi" - "Kъм града и към света".

Италия посреща празника при строга карантина в опит да овладее третата вълна на пандемията. Забранено е движението без основателна причина, допуска се гостуване за празниците само на двама души. Храмовете са отворени, но хората са призовани да посещават само най-близките.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 1 Отговор
    Главния Педо пак ви желае доброто.
  • 2 †††

    9 1 Отговор
    Този психопат-Сатанист управлява света.
  • 3 Диверсант

    6 0 Отговор
    Главата на Римокатолическата църква е Бенедетто 16. Това лице е окупирало престола след като преди 8 години глобалистите бяха блокирали банковите сметки на църквата по цял свят и принудиха папата да се оттегли в противоречие на всички църковни правила. Сложиха го за да разруши една от последните колони на обществото ни.
  • 4 ЧИТАТЕЛ

    6 0 Отговор
    ТОВА Е АНТИХРИСТА,ГОВОРЕЩ ЗА ВЗАИМОПОМОЩ МЕЖДУ ХОРАТА А УПРАВЛЯВАЩ ВСИЧКИ ПРОЦЕСИ В СВЕТА ЧРЕЗ ЙЕЗУИТСТВОТО И МАСОНСТВОТО ВОДЕЩИ ДО МОМЕНТА, В КОЍТО ТОЙ ПАК ЩЕ ДИКТУВА СВЕТСКИТЕ ЗАКОНИ СЕДНАЛ НА ТРОНА НА КЙТО СА СЕДЕЛИ ЦЕЗАРИТЕ.
  • 5 Деф

    5 0 Отговор
    Те също са християни, а вие ги плюете. Не виждате ли че християнството се заличава. Забраняват богослуженията. За Байрама всичко ще е разрешено. Отворете си очите.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЧИТАТЕЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Деф":

    АЗ НЕ ГОВОРЯ СРЕЩУ ХРИСТИЯНИТЕ, А СРЕЩУ ПАПСТВОТО.В РИМОКАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА ИМА МНОГО ЧИТАВИ ХОРА,КОИТО КАТО РАЗБЕРАТ ОПАСНОСТТА ЩЕ НАПУСНАТ РЕДИЦИТЕ И,И ТОЗИ ЍЕЗУИТ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГИ ЗАДЪРЖИ ДОРИ С ЛАСКАТЕЛНИТЕ СИ ДУМИ.