Last news in Fakti

15 Април, 2021 11:49 2 054 7

Задължителни COVID тестове за работещите в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Все още не е ясно дали здравните власти в южната ни съседка ще разрешат пътуване на гърците извън областта за Великден

Задължителни COVID тестове за работещите в Гърция - 1
Снимка: shutterstock

В Гърция въведоха задължителен тест за коронавирус на работещите в основните сектори. Работодатели, които не тестват служителите, ще плащат високи глоби.

Все още са високи нивата на заразени в няколко области, което запазва и ограничителните мерки.

Всички работещи в търговията, заведения, транспорт, държавни учреждения и частни фирми задължително ще се тестват за коронавирус по един път на седмица, нареди гръцкото министерство на здравеопазването.

Предвиждат се високи глоби за работодатели, пренебрегнали наредбата.

Днес също учениците и учителите от гимназиите влязоха в клас с отрицателен тест, който е задължителен два пъти на седмица.

Собствениците на туристически агенции в Гърция са доволни от принципното съгласие на страните от Европейския съюз за издаване на „зелен цифров сертификат“. Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис, който е на посещение в Москва, призова руснаците да почиват това лято на гръцките острови, а влизането в Гърция за ваксинирани с руската ваксина се облекчава.

Все още не е ясно дали здравните власти в Гърция ще разрешат пътуване на гърците извън областта за Великден.

Очаква се от понеделник властите да премахнат задължителната седемдневна карантина за пристигащите от европейските страни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Погазват безогледно правата и рекетират

    26 0 Отговор
    Медицински фашизъм и тероризъм....
  • 2 ddааааа

    14 2 Отговор
    Това не бива да се допуска в България! Това е медицинска репресия.

    Надявам се новите управници, различни от ГЕРБ - дали служебен кабинет, дали коалиция, да съобразят това. Вероятността е голяма. Най-търпеливата и стара държава в Европа сме!

    Коментиран от #4

  • 3 gogo

    7 1 Отговор
    стюпид гриик пиипъл хаха
  • 4 За съжаление, точно

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ddааааа":

    Новите като ДБ идват точно с цел да ни “наваксинират” до дупка!

    Коментиран от #6

  • 5 Мухаа,хаа!

    7 0 Отговор
    Още миналата година,прозорливи и трезвомислещи хора,ни посочиха,че при появата на ваксини,тяхното масово приложение,ще се постигне през работодател.Властите навсякъде казват- Доброволно и без принуда! Нямат право на друг вариант.Но работодател може,и ще ви принуди " Доброзорно".Къде ще ходиш ,без доходи,при негово категорично пррдложение: Донеси документ,че си ваксиниран.Аз искам да запазя колектива си,от заразяване.Искам да запазя и бизнеса си от " Затваряй- отваряй".Имаш пълно право да откажеш,и си свободен да търсиш друг работодател." Който задължително ще ти постави същото условие.А вие си говорете за медицински фашизъм, Демокрация и права на личността до премаляване.Плана е проигран и измислен от мозъчни центрове,много по отдавна.
  • 6 Те предлагат

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "За съжаление, точно":

    ДОБРОВОЛНО ! Отвори си тълковния речник ! Иначе не е кой знае какво. В седмицата два пъти ходя на тест, вторник и петък. Който иска да работи ще прави или тест или ваксина. Не съм против !
  • 7 и кво

    1 1 Отговор
    Какво пък ще им стане да си правят тест... Може би ще трябва да спазят закона и да се карантинират ако са заразени. Ами, че това е задължение на всеки съвестен гражданин. не виждам проблем да се тестваш, ако е безплатно. Виж ако ме накарат да се ваксинирам е по-друго, защото, ваксината може да има странични действия.