Last news in Fakti

30 Април, 2021 14:37 2 007 19

ЕК отделя по 1 млн. EUR на всяка държава членка

  • ес-
  • ек-
  • система-
  • пандемия-
  • коронавирус

Парите са за създаване на база данни за удостоверения, издавани на ваксинираните

ЕК отделя по 1 млн. EUR на всяка държава членка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) е готова да осигури по 1 млн. EUR на всяка държава-членка на Европейския Съюз за създаване на база данни за удостоверенията, издавани на ваксинираните и преболедувалите коронавирус. България е сред първите държави, които ще се включат в пробите на новата европейска система в началото на месец май. Предвижда се общата система да заработи от юни, а до 1 юли към нея да са включени всички държави от ЕС.

Електронните удостоверения за ваксинираните, преболедувалите и изследваните ще могат да работят в различни приложения под операционните системи за мобилните устройства Apple и Android. Удостоверенията ще се вписват в разработените досега национални приложения, свързани с пандемията, но ще може и да се добавят в т. нар. електронни портфейли в мобилните устройства.

ЕП настоява притежателите на удостоверение да не бъдат подлагани на изследвания и карантина, но срещу това са някои държави в Съвета на ЕС. Спорен е също въпросът за това кой да плаща изследванията, като евродепутатите настояват разходите да бъдат покривани от бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    9 4 Отговор
    Правилно,цифров концлагер.Който няма ваксина да няма и работа,право на пътуване и да стои затворен докато го инжектират с баровската РНК буламач на Пфайзер.
  • 2 Майна

    13 1 Отговор
    ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ...
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    9 1 Отговор
    В "Дилъри на време" изписваха на всеки на китката колко време живот му остава ‼
  • 4 ЕС е тъпа

    8 1 Отговор
    и вредна организация.
  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    8 0 Отговор
    Абе колко е ЕДИН МЕЛЕОН* бе 😀 Дончев опапа ДВА МЕЛЕАРДА* за е-управление , без да има нищо налице‼

    Коментиран от #7

  • 6 dfu

    8 0 Отговор
    Тез боклуци продължават с техните си планове за ново нормално. Не се съмнявам, че играта им е планирана и изпипана с години от експерти по човешките върпоси. Дано крайната им цел е нещо хубаво, защото и самите те и близките им ще страдат от последиците на това, което забъркват.
  • 7 Сатана

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼":

    БГ е дадена под аренда на ОПГ Тиква.То трябва да отчисли от Европейските фондове поне 50% и да ги върне на “Началниците” (по Боко).С останалите 50% трябва да създадат щогоде прилични условия за овцете—биороботи и да ги държат в кошарата.Но ОПГ Тиква е алчно и иска всичко да открадне.И овцете почват да блеят залудо.
  • 8 GnG

    0 0 Отговор
    Ами, ЕЦБ може да ПЕЧАТА, колкото си иска евро !

    Сега, като се отказахме от ЛЕВа, навярно г-н Борисов ще контролира националната валута, златните запаси и ценните книжа на държавата !

    И, все още има наглеци, да говорят, че България е СУВЕРЕННА държава !
  • 9 А аз ПРЕДЛАГАМ както на Кравите да ни

    1 0 Отговор
    Начукат на ушите табелки с ЕГН и данни за видовете имунизации ! Както и кога да Яде, Спи, Излиза от дома, Кога да се крие у дама, кога и колко пари може да притежава, какво да купува, кога и къде може да пътува ! Мазохизъм , Концентрейшън Кемп или ГЛОБАЛИЗЪМ за ускоряване на Човека ?
  • 10 А аз ПРЕДЛАГАМ както на Кравите да ни

    3 0 Отговор
    Концентрейшън Кемп за УСКОТЯВАНЕТО на Човека ! И стане добитък .
  • 11 Нас ни превръщат в животни

    3 0 Отговор
    А ние се радваме ? ПРЕСститутките от екрана като пастири ни водят на заколение !
  • 12 Събуди се братко !

    1 0 Отговор
    Бъдещето ни , не ще е никак Сладко ! Нас ни вкарват в Кошарата на КАСАПИТЕ !
  • 13 Евросъюза СМЪДИ от сган и паплач и за

    1 0 Отговор
    Да се освободят от нея - ще ни КОНЦЕНТРИРАТ с трик " Биг - Так !" С благородна цел . Дахау- Освиенцим но съ право да издъхнеш на улицата или у дома - Free ! Колко мило и прекрасно ! А на наш Ганьо още не му е ясно , че е планиран да е ЮТИЛИЗИРАН !
  • 14 САТАНАТА се крие зад ШЕНГЕН !

    1 0 Отговор
    И никога Ганчо Ганев за там не ще е УДОСТОЕН ! Защо ли ? Та той е ДРИПЛЬО съгласно Плана на САТАНАТА ! Ганев трябва да се изрине от Земята !
  • 15 На държавници ни им е позволено ВСИЧКО !

    2 0 Отговор
    От ЗАПАДА - При едно условие , да РАЗОРЯТ и ЗАТРИЯТ народа и страната! Няма Съдилища в Страсбург, нито в Брюксел, има целенасочено безжалостно ИЗТРЕБЛЕНИЕ на нашето НАСЕЛЕНИЕ ! СЪБУДИ се българино , без значение на вероизповедание , всички сме под ножа редом !
  • 16 НАРОД и Политици не се

    1 0 Отговор
    ЕДНОРОДНИ съсловия ! Политиците имат за цел за успешното провеждане на Бавното ни ЗАДУШАВАНЕ и УМЪРТВЯВАНЕ !
  • 17 Знамето на Евросъюза е в цвят СИНЬО !

    1 0 Отговор
    А той е цвета - На Благородниците , на Богопомазаните, на Знатната каста , на Богоизбраните ! СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО че си затрием не само нас но и децата ! ДИДЖИТАЛИЗАЦИЯТА е " кошара" за изтребване не недостойните да живеят - според БОГОПОМАЗАНИТЕ Сатани на Запад ! Събуди се ! На Запад Господ и Бог НЯМА !
  • 18 Любомира Бенатова ни представи Диджиталн

    1 0 Отговор
    Политика у нас с УСМИВКА , в " Алтернативата " от 24. 04. 2021 и тя бе щастлива ! Ние не слушаме и не чуваме как ни го лъзгат без да го осъзнаем и осмислим същността на този процес за наш. Народа приема Бенатова доверително и сляпо вярва , че тя е честен журналист , НО ТЯ ПРЕМЪЛЧА и не разкри от екрана как действа КАПАНА ! ТЯ ПРЕМЪЛЧА ! Тя работи за ЗАГОВОРА между Запада и Правителството ни , за ИЗТРЕБВАНЕТО на НАРОДА !
  • 19 Без значение е каква Вяра носи в сърцето

    1 0 Отговор
    Нас са ни ОСЪДИЛИ и ОБРЕКЛИ на Запад чрез Заговор на Бавно и Сигурно УНИЩОЖАВАНЕ ! Сега ни тикат на вътрешни дразги за да се самоликвидираме ! А ние не се усещаме ! Какво стана с нас, а нявга колкото и да бе лошо е по- добро от днешното ЗЛО !