27 Май, 2021 11:01 1 831 2

Архитектът на Брекзит обвини правителството: Провалихме се с пандемията!

  • доминик къмингс-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • коронавирус

Доминик Къмингс лично се извини за допуснатите грешки и на всички, които са загубили близки и роднини

Архитектът на Брекзит обвини правителството: Провалихме се с пандемията! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания Доминик Къмингс, бившият първи съветник на премиера Борис Джонсън заяви, че правителството се е провалило в опитите си да се справи с пандемията от коронавируса, когато тя избухна през пролетта миналата година.

"Премиерът и аз бяхме на коренно противоположни позиции за Covid-19", изтъкна Къмингс.

В продължение на повече от пет часа Къмингс бе разпитан от парламентарната комисия за здраве и наука, където заяви, че в средата на март миналата година е призовал Борис Джонсън да наложи локдаун, но правителството е нямало подобни планове.

Той заяви пред депутатите от комисията, която разследва действията на правителството, че висши министри, висши държавни служители и висши съветници като него не са оправдали очакванията на хората да реагират на криза като тази с Covid-19.

Къмингс лично се извини за допуснатите грешки и на всички, които са загубили близки и роднини.

Той бе особено критичен към министъра на здравеопазването Мат Ханкок, за който каза, че има поне 15-20 неща, за които е трябвало да бъде уволнен. Къмингс каза, че Ханкок е некадърен за неговата работа и че безочливо е лъгал на срещи на кабинета.

Бившият първи съветник на премиера допълни още, че е имало „хиляди и хиляди по-добри хора във Великобритания да ръководят страната вместо Борис Джонсън или лейбъриста Джеръми Корбин при избухването на кризата“.

Къмингс каза, че въпреки становището на учените, в правителството е битувало погрешното убеждение, че населението ще отхвърли налагането на локдаун.

По време на показанията на Къмингс пред комисията, Борис Джонсън отговаряше на редовните въпроси към премиера в Камарата на общините. Запитан дали подобно на Къмингс ще се извини за неадекватната политика на правителството, Джонсън отговори, че министрите винаги са правели всичко възможно по най-бърз начин да спасяват живота на хората.

Повече от 127 000 британци, диагностицирани с Covid-19, са починали от началото на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    7 2 Отговор
    Не им пука, от мен да го знаете. Гледат да уморят, колкото се може повече, същото, както през ВСВ онази пияна свиня Чърчил изпращаше голобрадите англеда за курбан по нидерландските плажове.
  • 2 Получих едно сори

    0 0 Отговор
    за десет месеца мизерия и глад. А това, че са привилегировани некъдърни връзкари, продукт на паблик скуулс с чувство за всепозволеност си го знаех.