Last news in Fakti

14 Юни, 2021 11:11 2 800 2

Бум от сделки на този пазар

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • вили-
  • сделки

Дубай достигна 4-годишен връх в сделките с имоти

Бум от сделки на този пазар - 1
Публикувано във факти.бг: Снимка: Shutterstock

През месец май на текущата година продажбата на имоти в Дубай достигна 4-годишен връх. Със сключени сделки на обща стойност 3.02 млрд. USD и то в момент, когато икономиката все още продължава да се възстановява от негативните последици от коронавируса. „Едно от доказателствата за това, че пазарът продължава да се възстановява е, че средната цена на един имот се е увеличила със 16.77% за вилите и таунхаусите и със 17.18% за жилищата в рамките на една година”, казва директорът на изследователския отдел на Property Finder Линет Сакето.

Пазарът на недвижими имоти в Обединените арабски емирства демонстрира признаци на възстановяване, тъй като хората, принудени да си седят вкъщи, искат да имат повече пространство, след като ще трябва да работят и учат от домовете си. В същото време супербогатите хора бягат от карантината в Дубай.

Пазарът се поддържа и от програмата „Златна виза”, която е със срок за 10 години и обхваща пенсионери и хора, които работят дистанционно.

През месец май общият брой на сделките с недвижими имоти се е увеличил с 205% спрямо същия месец на миналата година, достигайки до 4429 броя, а продажбите са скочили с 324%. По данни на Property Finder, жилищата от вторичния пазар са 62% (2755 броя) от всички сделки реализирани през месец май 2021 г., а тези в етап на строеж са 38%, или 1674 броя.

Най-популярните за купувачите райони за придобиване на вила или таунхаус са Dubai Hills Estate, Arabian Ranches, The Palm Jumeirah, Damac Hills и Mohammed bin Rashid City. Апартаменти се търсят предимно в Dubai Marina, Downtown Dubai, The Palm, Business Bay и Jumeirah Village Circle.

Най-големият инвеститор в Дубай –Emaar Propertie, заяви по-рано през юни, че продажбите му са се увеличили с 250%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отново

    6 1 Отговор
    абсурдниъе уж статии на Факти. бг. Смях изсмуканинот пръстите уж новини
  • 2 Българин

    4 1 Отговор
    Кво ма интересува Дубаи аз от село не мога да си купя къща