12 Юли, 2021 12:43 2 372 2

Домакинът на Олимпиадата въведе извънредно положение

  • токио-
  • коронавирус-
  • извънредно положение-
  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • заразеи-
  • зрители

Присъствието на зрители от чужбина бе забранено още преди месеци

Домакинът на Олимпиадата въведе извънредно положение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Градът домакин на Олимпийските игри - Токио, въведе ново извънредно положение, по-малко от две седмици преди началото на Олимпиадата на фона на опасения дали тези мерки ще могат на помогнат за овладяването на ръста на случаите на COVID-19, предаде Ройтерс.

Миналата седмица организаторите обявиха, че на почти всички спортни прояви няма да бъдат допускани зрители, което попари надеждите, че Олимпиадата ще се превърне в масов спектакъл. Присъствието на зрители от чужбина бе забранено още преди месеци, а сега правителствени представители молят жителите на страната да гледат Олимпиадата по телевизията, съобщи Dariknews.bg.

"Ще помолим хората да подкрепят състезателите от дома си", каза вчера по телевизията главният секретар на кабинета Кацунобо Като. Олимпийските игри, отложени миналата година заради пандемията, ще се проведат от 23 юли до 8 август, а извънредното положение, което е четвъртото за Токио, ще продължи до 22 август, малко преди започването на Параолимпийските игри. Властите и организаторите отдавна виждат в Олимпиадата възможност да демонстрират възстановяването на страната от разрушителното земетресение през 2011 г. и ядрената авария.

Преди дни губернаторът на префектура Фукушима, където стана ядрената авария, каза, че зрители няма да се допускат също на футболни и баскетболни мачове там, променяйки предишното си решение. Някои от големите имена в спорта, като Рафаел Надал, Серина Уилямс, Стан Вавринка, Доминик Тийм и Симона Халеп, вече обявиха, че няма да участват в олимпиадата, а тенисист номер едно в света Новак Джокович каза, че все още не е решил окончателно дали да вземе участие в игрите. Япония избегна преживените от други страни масови вълни на пандемията, като досега е регистрирала общо 815 440 случая на COVID-19 и близо 15 000 починали от заразата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 101010

    10 0 Отговор
    Слави Трифонов прочете списъкът на новото правителство което ще предложи и който списък любезно му беше предоставен от госпожа Херо

    Коментиран от #2

  • 2 Механик

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "101010":

    Ти само гледай като дойдат тия от разните му "лицеи" на сорос, какви каши ще забъркат! Тук ще навлезе с голяма сила глобализма. Ще приемем всякаки конвенции, вкл. и истанбулската.
    Знам, че сега въодушевените шилета ще ме напляскат минусите, ам ми помнете думите. Сетете се за тях, когато усетите, че ви пари много!