Last news in Fakti

12 Юли, 2021 21:30 6 628 7

Личните бюра в офиса отиват в историята

  • deutsche bank-
  • офиси-
  • банки-
  • европа-
  • америка

Банките поведоха крак при съкращаване на офис площите

Личните бюра в офиса отиват в историята - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията доведе не само до работа от къщи, но и до съществено преструктуриране на задачите. Най-ярък пример за това са банките. В Германия – най-голямата европейска икономика част от тях предприеха съществени съкращения в офис пространствата.

Dеutѕсhе Ваnk ocвoбoждaвa няĸoлĸo eтaжa oт cгpaдa, в ĸoятo paбoтят близо 1000 дyши; НЅВС Gеrmаnу зaмeня 6 oтдeлни oфиca зa 1, чиятo плoщ e колкото половината от общо взетите стари. ВNР Раrіbа cъщo нaмaлявa пpocтpaнcтвoтo, a бpoят нa бюpaтa спада c oĸoлo 40%.

Вече няма да има лични бюра. Тези, които решат да работят от офиса, ще ползват свободните към момента бюра. Радикалната промяна е валидна за момента само за Европа. Америка още изчаква и не прибягва до такива радикални мерки.

Причините за европейските банки да прибягват до подобна драстична реформа е, че в действителност пандемията им направи услуга. Финансовите институции на Стария континент предоставят през последните години ниски лихви, което намалява печалбата им. Офисите са второто по големина перо при разходите след заплатите и разходите за IT-та и е нормално да се възползват от пандемията, която огранича работата от офис.

Напускането на офисите банките няма как да се случи веднага. Обикновено договорите, които се подписват са за срок от 5 години, а неустойките са доста високи. В същото време има рестрикция за преотдаване на трети компании на наетите площи. Банките могат да използват този период за преструктуриране на работата на своите служители и да оптимизират дейностите така, че да се работи повече дистанционно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 банкера

    19 1 Отговор
    Предлагам да заменят бюрата с тезгях , кафе автоматите да се заменят с бидони за кисело зеле - така поне зимата и мезенце 😂
  • 2 Пловдив

    32 7 Отговор
    Така наречената "пандемия" доведе единствено до безпрецедентно увеличаване на тъпотията на хората като цяло!
  • 3 БРЦК

    13 0 Отговор
    Глупака п силен от атомна бомба
  • 4 Ленко Петканин

    14 2 Отговор
    Да му мислят притежателите на офис сгради,които усилено купуваха последните години.Пандемията предостави уникална възможност на голяма част от фирмите свързани с информационните технологии,аутсорсинг и т.н.Служителите им вече работят основно от вкъщи и това освобождава фирмите от наеми за офиси,ток,вода,пари за храна,превоз,обезщетения при трудова злополука и т.н.
  • 5 БанкиЛихви

    10 0 Отговор
    Е сега с изплащаните 30 години лихви ще купят и останалите ненужни и евтини вече пространства.
  • 6 Димов

    5 2 Отговор
    Скоро обслужването в банка ще е като в Макдоналдс - зад тезгях.
  • 7 Боже

    3 0 Отговор
    Лека полека,”елита” се скрива напълно от полезрението на “стадото”,което все повече и повече,бива третирано като такова,