Last news in Fakti

21 Юли, 2021 16:10 4 021 34

След масовата ваксинация! Нови правила в Израел за събирания на закрито

  • израел-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

От 1 юни в страната са свалени всички карантинни ограничения, с изключение на изискването да се носи маска на закрито

След масовата ваксинация! Нови правила в Израел за събирания на закрито - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Израел влязоха в сила новите правила за провеждането на мероприятия и тържества с участието на повече от 100 човека на закрито. В заведенията на основание на така наречения стандарт за развлечения ще бъдат допускани само ваксинирани, преболедували или лица с отрицателен тест за коронавирус, съобщиха от пресслужбата на здравния министър, цитирани от ТАСС.

„Стандартът за развлечения” влиза в сила от днес, 21 юли, и се отнася за събития на закрито с участието на 100 и повече човека. Регламентът засяга работата на зали за банкети, клубове, ресторанти и хотели с пансион. Мероприятията, които се провеждат частично на закрито и частично навън, се разглеждат сега като провеждани на закрито, уточняват от министерството.

Ведомството въведе „задължение, приложимо за всякакви обществени и бизнес места: забранено е да се допускат и обслужват лица, които не носят защитна маска." „В помещенията, където е инсталирана системата за оповестяване, уведомяването за задължителното носене на маски трябва да се извършва редовно“, се казва в документа.

От 1 юни в Израел са свалени всички карантинни ограничения, с изключение на изискването да се носи маска на закрито. Това изискване бе отменено на 15 юни и няколко дни по-късно бе въведено обратно заради ръста на броя на заразените с коронавирус. По данни на радио „Кан” през юни в Израел са регистрирани 2,4 хиляди случая на коронавирус, от които почти 40% са били ваксинирани срещу Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    68 3 Отговор
    Значи след масовата ваксинация ги поотпуснаха и станаха като нас:) С тази разлика, че в България вече почти никой не носи маски, нищо че е уж е задължително и не сме длъжни да носим проследяващи гривни, както се казва - честито на ваксинираните:)

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    43 0 Отговор
    И ква стана тя?
  • 4 На днешния ден

    9 51 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Литва, Латвия и Естония

    На днешния 21 юли 1940 г.
    Терористичният СССР окупира трите прибалтийски държави –
    Литва, Латвия и Естония!
    След окупацията, дори ни бе проведен фалшив референдум,
    какъвто бе проведен в окупираният Крим!
    Насилствено балтийците ги обявяват
    за социалистически републики в състава на СССР.


    Днес миниатюрните Литва, Латвия и Естония са за пример в ЕС и са под закрилата
    на непробиваемият чл.5 на НАТО!

    Затова терористът Путин дори не смее да си помисля
    да ги докосне с пръст!

    Коментиран от #16

  • 5 Иванчо

    5 51 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Ше те питам пак, като те стигне вирусът ;)

    Коментиран от #11

  • 6 Българин

    72 0 Отговор
    А Кантара викаше, че боцнатите били защитени доживот: По данни на радио „Кан” през юни в Израел са регистрирани 2,4 хиляди случая на коронавирус, от които почти 40% са били ваксинирани срещу Covid-19...истината лъсва лека полека

    Коментиран от #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мислещ

    55 1 Отговор
    При 40% ваксъри сред болните, това прави 10% ефективност на ваксината (А то и това число е абсолютна лъжа). И това ако не взимаме предвид заболяваемост и смъртност от самата "ваксина". КАто теглим чертата, "ефективността" е с отрицателен знак...не ви ли казвахме от самото начало, а?

    Коментиран от #22

  • 10 Бай Манчо

    37 2 Отговор
    ....."през юни в Израел са регистрирани 2,4 хиляди случая на коронавирус, от които почти 40% са били ваксинирани срещу Covid-19." 2,4 хиляди (24000) за 1 месец от които близо половината за били ваксинирани - това си е направо страшно , а като се има предвид че евреите винаги лъжат може да се предположи че ваксинираните заболели са много повече - прави ще се окажат докторите които казват , че ако не се ваксинираш има по голяма вероятност да не се разболееш .
  • 11 Хахаха

    39 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо":

    Питай ме:) А аз ще те питам като се научиш да четеш:) Пише си, че почти половината от заразените са били ваксинирани, значи вероятността и за теб и за мен е почти еднаква, разбира се аз няма опасност да се гътна от някой тромб или тумор в бъбрека или черния дроб:)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ква е поуката

    43 1 Отговор
    Ваксините не струват,освен това са и вредни.
    Всеки,който казва обратното е рептилия или просто ковидиот.
  • 14 😷😷😷

    50 1 Отговор
    40% от болните "ваксинирани" това е изключително сериозен довод спиране на безмисления вакси геноцид!
  • 15 Реалност

    46 1 Отговор
    Щом официално си признават за 40% заразени ваксинирани значи са минимум 80%, както е тръгнало съвсем скоро ваксинираните ще бъдат карантинирани докато не се изчистят от препарата.
  • 16 Един

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "На днешния ден":

    И ти наистина ли си вярваш на това, което си написал. Хубаво би било да употребяваш по-малко подобни епитети по отношение на хора, които са на светлинни години над теб.

    Коментиран от #18

  • 17 яяяя

    27 1 Отговор
    С ваксина и без ваксина все тая!!!! МОШЕНИЦИ !
  • 18 Хах

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Един":

    А теб от фабриката за тролове ли те изтърсиха тук
  • 19 Бастун

    18 2 Отговор
    В Китай умрял ветеринар от маймунски вирус BV .В цирка и маймуни вкараха.Като направят маймунска ваксина ще се ваксинирам. Честито на печелившите.
  • 20 4873

    24 1 Отговор
    КАКТО КАЗА МАНГЪРОВ, НАЙ-ВЕЛИКОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ НА ВЕКА СЕ ОКАЗА ОНЗИ МРЪСЕН ПАРЦАЛ НА УСТАТА ВИ, КОЙТО И БЕЗ ТОВА ПРОПУСКА ВСЯКАКВИ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ! АМА НЯМА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, АМА НЯМА НЕВИДИМИ САМОЛЕТИ,СВРЪХЗВУКОВИ И ПР. МАСКИТЕЕЕЕ! ТОВА Е АПОТЕОЗА НА ЧОВЕШКИЯ ИНТЕЛЕКТ! А ЗАЩО ГИ РУЧАХТЕ ЖАБЕТАТА И СЕ ФЪКСИНИРАХТЕ, КАТО МАСКИТЕ СА ВИ СПАСИЛИ ОТ НОВО ЗАТВАРЯНЕ?!
  • 21 Ваксиниран1403

    14 16 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    А защо се спестява и останалата част от информацията, че почети всичките тези случаи са на хора, които са били ваксинирани през януари месец и огромна час от тях са имунно компрометирани които бяха сред първите ваксинирани в Изриел . Именно това е причината Изриел да започне да поставя трета доза на тези хора на шестия месец след втората. Най добрата манипулация се постига, като се дава частична информация поднесена по целенасочен начин.
  • 22 Ваксиниран1403

    5 21 Отговор

    До коментар #9 от "мислещ":

    Тежките новите случаи в Изриел са предимно на 80 и 70годищни които са ваксинирани и то преди повече от 6 месеца. Ами да това са най-застрашените от вируса във срички страни в тази възрастова група са огромната част от смъртните случаи. В тази възрастова група ваксинираните в Изриел са 90%. Нормално е, повечето боледуващи тежко да са ваксинирани защото не ваксинираните в тази възрастова група са изключително малко. Именно това е причината Изриел да започне да поставя трета доза на тези хора на шестия месец след втората. А факта, че почети всички тежко боледуващи под 60 години в Изриел са не ваксинирани какво говори. В момента имат 14 тежки случая на хора под 60 които не са ваксинирани и само един на ваксиниран.

    Коментиран от #33

  • 23 Ха ха ха

    9 0 Отговор
    те си заслужават, защото техните олигарси давят цял свят
  • 24 Маските

    12 2 Отговор
    Наистина са като парцали.Повечето хора ги перат а те не се перат а хвърлят или през микровълновата за дезинфекция от бактериите.Хората на могат да дишат с маска и я държат под носа.Българите отдавна са достигнали общия имунитет

    Коментиран от #25

  • 25 Ваксиниран1403

    3 13 Отговор

    До коментар #24 от "Маските":

    Не сме го стигнали заветния имунитет и никога няма да го стигнем по този начин, както не го е стигнала и нито една страна в света.
    То други хора така говориха и миналата година, а тази пролет пак имаше. Сега ще минем пак през същото, но ще е в пъти по-тежко и опустошително.

    Коментиран от #26

  • 26 Нали си

    12 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    ваксиниран ,тоест "защитен",какво мяукаш тук.

    Коментиран от #29

  • 27 Кво стана бре

    9 1 Отговор
    Нали решението беше само ваксини....
    Да, ама не както казваше бай Петко...
  • 28 yordan

    3 0 Отговор
    НА БАНЯ В ГЕМАНИЯ И ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА НА ТАЯ СГАН ДОЛНА
  • 29 yordan

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Нали си":

    ВАКСИНИРАН ЗНАЧИ -ЗАРАЗЕН,НИ ЧЕ МИ ПУКА ЗА ТИЯ ЕВРЕЙ.НА БАНЯ В ГЕРМАНИЯ Е НАЙ ДОБРЕ
  • 30 Дамян

    7 2 Отговор
    От регистрираните заболели в Израел 40 процента са били ваксинирани. Издиша нещо идеята ваксинираните да се ползват с привилегии, тъй като и те масово се разболяват и пренасят заразата.

    Коментиран от #31

  • 31 Ваксиниран1403

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "Дамян":

    А защо се спестява и останалата част от информацията, че почети всичките тези случаи са на хора, които са били ваксинирани през януари месец и огромна час от тях са имунно компрометирани които бяха сред първите ваксинирани в Изриел . Именно това е причината Изриел да започне да поставя трета доза на тези хора на шестия месец след втората. Най добрата манипулация се постига, като се дава частична информация поднесена по целенасочен начин.
  • 32 Хехе

    4 1 Отговор
    Нали всички гонеха стаден имунитет, и
    точно те са номер 1,и каква стана тя, май ваксините не действат.... Пак ограничжения
  • 33 почети всички

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ваксиниран1403":

    някога за тролове взимаха само грамотни
  • 34 мънгаровист

    2 0 Отговор
    Крайно време е вместо безполезна ваксинация да се премине към масово заразяване на всички живи хора. Така, който ще умре от Ковид - ще си умре почтенно, а останалите ще си живеят живота нормално! Масовото заразяване ще бъде безплатно и високо ефективно! Разкрива се нова бизнес ниша за социални грижи след преболедуване! Само ползи ! Така ще бъдат ударени жестоко и медицинските фашисти - да борбата с фашизма винаги е вземала жертви - неминуемо е!