Last news in Fakti

24 Август, 2021 11:26 3 478 13

Германия въвежда нов показател за оценка на епидемиологичната ситуация

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Това ще е броят на хоспитализираните с COVID-19

Германия въвежда нов показател за оценка на епидемиологичната ситуация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в Германия се готвят да въведат нов показател за оценка на епидемиологичната ситуация. Това става ясно от изявление на здравния министър Йенс Шпан.

Досега германските власти се ориентираха за разпространението на Covid-19 въз основа на броя заразени за една седмица на 100 хиляди души. Така правителството и министър-председателите на 16-те провинции определиха границата от 50 за въвеждане на по-строги ограничителни мерки.

Според здравния министър Йенс Шпан този метод за наблюдение на пандемията вече не е меродавен. „В ход е ваксинация и това променя нещата“, заяви той.

„Новият показател ще е броят на хоспитализираните, т.е. броят на пациентите с Covid-19, които трябва да се лекуват в болница. Този показател показва, какъв е натискът върху здравната система, въпреки високия брой ваксинирани. За съжаление все още много хора не са ваксинирани и затова искаме да знаем предварително дали да очакваме проблем в болниците заради започналата четвърта вълна“, каза министърът.

Бундестагът ще се събере преди парламентарните избори и правителството ще внесе предложението за промяна в закона за здравето преди вота на 26 септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктор Щраус

    14 2 Отговор
    Ваксинацията ще ви направи свободни!

    Коментиран от #3

  • 2 😷😷😷

    22 3 Отговор
    И този метод е сбъркан, защото "ваксинираните" също му пълнят болниците! На 'къв се прави този министър на манипулациите !?
  • 3 Обаче

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "доктор Щраус":

    ... учените считат, че наводненията в Европа ще се увеличат, заради глобалното затопляне.
  • 4 честен ционист

    5 4 Отговор
    Ако този показател стане задължителен за цяла Европа, България никога няма да излезе от червената зона.

    Коментиран от #12

  • 5 Псевдоним

    15 3 Отговор
    Предлагам показателят за оценка да е нивото на крякане на ковидарите, измерено в децибели. Колкото повече пищят, толкова повече да се повишава епидемичната ситуация. По-точен показател от този няма!
  • 6 хаберих

    7 1 Отговор
    Новият показател за оценка се казва Бабикян Меркел.
  • 7 Симо

    4 2 Отговор
    Е най-после им дойде акъла!
  • 8 стадионите

    2 14 Отговор
    В Германия взимат мерки при 50 на 100хил. души, а при нас и при 500 на 100хил, никакви мерки не се взимат, а и никой не ги спазва. Това беше политика на ГЕРБ и техния прословут министър Ангелов! А после се чудим, защо сме на първите места в света по смъртност от КОВИД-19!

    Коментиран от #9

  • 9 Ако не си забелязал отдавна сме

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "стадионите":

    с друг здравен министър. Посъветвай го него какви мерки да вземе. Служебният здравен министър да ти кажа ли как се казва?
  • 10 Хахаха

    16 1 Отговор
    Когато се оказа, че основните вирусоносители са ваксинираните броя на заразените вече е без значение:) Когато си признаят, че и болниците са пълни основно с боцнати ще почнат да гледам само умрелите:) А след година най много когато ваксинират почнат масово да измират ще наблегнат на климатичните промени:)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да ама не

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Ако се приеме този показател /брой хоспитализирани спрямо брой болнични легла/ България ще е вечно в зелената зона - имаме 54 000 легла само в държавните болници, което е 2 пъти повече от цялата леглова база на Германия на 1 млн души.
  • 13 Иван Бъчваров

    1 1 Отговор
    Чудя се защо престъпници,които упражняват геноцид и техните съучастници,т.е медицинския персонал,полицията,държавната администрация и политиците не осъзнаят какви тежки престъпления извършват,те са убийци на собствените си граждани.