Last news in Fakti

26 Август, 2021 16:33 5 579 13

Месецът на раждане влияе върху дълголетието

  • раждане-
  • рожден ден-
  • дълголетие-
  • продължителност на живота

Продължителността на живота е най-дълга при тези, родени през есента

Месецът на раждане влияе върху дълголетието - 1
Снимка: Shutterstock

Група учени са провели много интересно проучване, благодарение на което са стигнали до изводите, че месецът на раждане може да повлияе на продължителността на живота ви. Експерти анализират данни за мъжете и жените, участвали в експеримента, а резултатите показват интересни тенденции, предава jenata.blitz.bg.

Краят на зимата – началото на пролетта

Родените през февруари и март обикновено са обект на различни алергични заболявания. Според учени това се дължи на липсата на достатъчно витамини през зимата, когато имунитетът на бременната жена намалява. Децата, родени през тези месеци освен това не се справят много добре с училището.

Хората, родени през този период, често страдат от дисфункция на щитовидната жлеза, ставни възпаления и сърдечни заболявания.

Пролет (април – май)

Според експерти тези деца имат слаба имунна система. Факт е, че през април започва сезонът на простудите, а през май вирусните инфекции продължават.

В напреднала възраст става ясно, че хората, родени през април и май имат проблеми с паметта и са податливи на развитието на атеросклероза, деменция и сърдечно-съдови заболявания. Естествено такива проблеми не пречат да живеят доста дълго.

Начало на лятото

Тези хора са наистина слънчеви. Те носят настроение в себе си и го предават на околните. С годините обаче се променят. Ако говорим за болести, то те често биват застигани от депресия, проблеми с дихателните и пикочно-половите органи.

Жените, родени през този период рядко се оплакват от мигрена, а мъжете много рядко могат да получат болки в гръбначния стълб.

Средата на лятото

Учени забелязват, че родените през юли живеят до дълбоки старини. Все пак проучването показва, че тези хора са предразположени към артрит и астма (мъжете), а жените пък към бронхит, остеохондроза и тумори.

Краят на лятото и началото на есента

Тези хора често имат доста алергии и е важно да сте внимателни с тях. Мъжете с течение на времето започват да се оплакват от тромбоза, повишена умора и нарушения в хормоналната система.

Жените, родени през септември, пък често биват засягани от онкологични заболявания. Представителите и на двата пола обаче рядко страдат от депресия, диабет и други хронични заболявания.

Разгара на есента

По това време се раждат бебета, които имат прекрасни шансове да доживеят до дълбока старост. Техните майки често хапват главно плодове и зеленчуци по време на бременността. Заради хубавото време през 9-те месеца правят разходки на чист въздух, които са много полезни. През октомври и ноември се раждат хора с отлично здраве.

Зима (декември – януари)

Много от родилките през този период са минали през депресия и именно заради това бебетата им са склонни да бъдат тъжни. Това ги бележи за цял живот.

Все пак, ако трябва да обобщим, е редно да кажем, че не всичко зависи само от месеца на раждане, но и разбира се от начина на живот на всеки човек. Лошите навици ускоряват стареенето и водят до ранна смърт, а високата физическа активност и балансираното хранене пък ви носят младост и живот до дълбоки старини. Сам човек решава как да живее и какво да направи със себе си и живота си. Не оставяйте нищо на случайността или на лекарските проучвания. Преглеждайте се редовно и живейте здравословно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    20 1 Отговор
    Докога ще занимавате аудиторията с глупости?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "случаен":

    Докато има риби,ще има и рибари..
  • 3 Да бе

    6 0 Отговор
    Баба ми е родена на 5 април, почина на 91г.Какво ще кажеш?!Пълни глупости.

    Коментиран от #11

  • 4 Докато има балами

    0 0 Отговор
    Ще има и ,, най сетне го намерих,,..... пръц....!
  • 5 Раданч Татлъту

    5 1 Отговор
    А не са ли установили ,че ако се родиш ,един ден ще умреш?🤡👍
  • 6 Оф.....

    5 0 Отговор
    А бе при тези отрови дето поглъщаме и дишаме всеки ден,едва ли ще сме дълголетни ,едно време е нямало коли,заводи и други. замърсявания и генно модифицирани храни ,а сега нямам думи!

    Коментиран от #7

  • 7 Раданч Татлъту

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Оф.....":

    Затва,требе се ваксинираш!🐵👍
  • 8 Д-р инж. роден през февруари

    1 0 Отговор
    "Децата, родени през тези месеци освен това не се справят много добре с училището"...😯😯😯🧐🤯🧠
  • 9 Месечко

    3 0 Отговор
    Това е само за четири годишни времена, за северното полукълбо. А другите географски региони?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Раданч Татлъту

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Месечко":

    Родените на Екватора живеят вечно!🐵🐵🐵👍
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 адаша

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Месечко":

    Много правилно разсъждение. Ескимосите какви плодове ядат?
  • 13 Рамзесссс

    1 0 Отговор
    Вай вай вай.Ам кога се раждат имбицилите като Сабина?Май,че на 34 декември.