Last news in Fakti

3 Септември, 2021 10:00 4 453 68

Българските политици и ваксините: безотговорно и цинично

  • ваксинация-
  • коронавирус-
  • политици-
  • слави трифонов-
  • румен радев-
  • ваксини-
  • български политици-
  • безотговорност

Измъчено и през зъби Румен Радев и Слави Трифонов признаха, че са се ваксинирали. Но само толкова.

Българските политици и ваксините: безотговорно и цинично - 1
Снимка: БГНЕС

“Ваксинацията защитава не само вас, но и тези, които са близко до вас, които са ви важни, които обичате.” Тези думи бяха изречени от германската канцлерка Ангела Меркел по време на пресконференция в началото на юли. Меркел многократно публично е призовавала германците да се ваксинират. Подобни призиви са отправяли и колегите ѝ във Франция, Великобритания, Италия, САЩ.

Междувременно над 70 процента от населението на Германия вече е ваксинирано срещу COVID-19. И макар Делта вариантът на вируса да води до ръст на новите случаи, броят на хоспитализациите остава сравнително нисък. През последната седмица в болница са били приети 1,65 пациенти с коронавирус на 100 000 души. По време на пика на пандемията през декември тази стойност е била 15.

България - все така на опашката

В същото време България продължава да е на опашката в Европа по брой поставени ваксини. Едва около 20% процента от населението е имунизирано срещу коронавирус, според Европейската здравна агенция. По данни на “Ройтерс”, през последните седем дни в България са поставени около 9700 дози от ваксините. С този темп на ваксинация страната ще успее да имунизира още 10 процента от населението си след… 144 дни.

В последното денонощие на месец август COVID-19 взе живота на 109 души в България - трима от тях на възраст под 40 години. А вчера са починали 52 пациенти с коронавирус. Болниците в страната вече се пълнят, а лекарите се подготвят за поредни мъчителни есен и зима, в които ще бъдат заточени в COVID-отделенията.

Българските политици пък от близо година са в предизборна кампания. Третият парламентарен вот за 2021 се очертава до 2-3 месеца. А за него са важни и гласовете на тези между 20 и 60 процента от българите, които отказват да се ваксинират - поради несигурност или подведени от дезинформация и конспиративни теории. По-голямата част от политическата реторика по темата сякаш се моделира така, че да не засегне точно тях - скептиците. Говори се основно за защитата на правата на неваксинираните, споменава се за важността на информационната кампания за ваксините, но липсва нещо ключово за политическата комуникация - личният пример, персоналният подход и директният недвусмислен призив: “Ваксинирайте се”. Повечето лидери на политическите партии в България не казват публично дали са се имунизирали, камо ли да призоват своите последователи.

Танцът със смъртта

Измъчено и през зъби най-одобряваният политик в страната - президентът Румен Радев, както и лидерът на първата политическа сила - Слави Трифонов, признаха, че са се ваксинирали. Трифонов решително заяви, че да флиртуваш с антиваксърите било като да се заиграваш със смъртта. След това обаче не пропусна да отбележи, че и в държавите, в които голям процент от населението е ваксинирано, “има проблеми”. С тези свои думи шоуменът политик просто легитимира от екрана несигурността, която цари в главата на голяма част от обществото. А неговият здравен експерт Андрей Чорбанов се обяви от телевизионния екран против облекченията за ваксинирани и подчерта, че ваксините “нямат обществена функция” и “не спират разпространението на COVID-19”. На въпроса как, ако не с ваксини, ще спрат настъплението на вируса, ако вземат властта, имунологът от БАН (и от ИТН) каза, че ще въведат нова система за изолиране на заразените и контактните, така че да не разпространяват вируса.

Тази нова и иновативна система датира от 14 век, нарича се карантина, практикува се в цял свят от година и половина и очевидно не е достатъчна, за да предотврати разпространението на коронавируса и щетите, които той нанася. Но за професор Чорбанов това няма значение. Защото той знае най-добре. И защото ваксината, която разработва в БАН, щяла да бъде първата наистина ефективна. Не става ясно как Българската академия на науките, която страда от хроничен недостиг на финансиране, оборудване и кадри, ще се справи по-успешно с разработването на препарат срещу COVID-19 от най-големите фармацевтични концерни, научни клъстери и университети в света и как може егото на един самовлюбен имунолог и политик да е по-голямо от лекарската му отговорност към общественото здраве, но voilá!

Кой говори за ползата от ваксините

Останалите партии основно мълчат по темата за ваксините - с изключение на някои маргинализирани извънпарламентарни групи, опитващи се да яхнат вълната на антиваксърството. От време на време се чува някой друг призив да не се пипат правата на неваксинираните и дотам. Единственият, който публично е поемал отговорна и явно в български контекст смела позиция, е Бойко Борисов, иначе известен с популизма си. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ вече многократно призова хората да се ваксинират, за да спрат разпространението на вируса.

В тази връзка Дойче Веле изпрати запитване до всички останали парламентарно представени партии, до президента и Министерския съвет. Попитахме ги как мотивират своите привърженици да се ваксинират срещу COVID-19 и дали някои политически лидер планира да призове българите да се имунизират. До публикуването на този текст не получихме отговор от пресцентъра на президентството, от “Има такъв народ”, БСП, ДПС и “Изправи се БГ! Ние идваме!”. Отговориха ни само от Правителствената информационна служба и от “Демократична България”. Според служебния кабинет, “още от встъпването в длъжност в координация с министър-председателя Министерството на здравеопазването провежда целенасочена информационна кампания за популяризиране на ползите от ваксинацията срещу COVID-19“. А ще призове ли Янев българите да се ваксинират? „В началото на месец август от трибуната на Народното събрание премиерът Стефан Янев ясно заяви разбирането си, че мотивационната кампания относно ваксините срещу COVID-19 трябва да бъде повсеместна“ - така отговарят от Правителствената информационна служба.

От коалицията ДБ пишат: „Съпредседателите на “Демократична България” са ваксинирани“. И още: „Нашето мнение е, че обществото трябва да бъде убедено в ползата от ваксините. Необходими са последователни действия от страна на изпълнителната власт, включително и за комуникационна кампания“. И те обаче подчертават, че „за нас гражданинът е свободен и разумен индивид, който може да решава сам за себе си, включително дали да се ваксинира“. ДБ настояват в актуализацията на бюджета да бъдат предвидени средства за информационна кампания за ваксинациите. Министерството на здравеопазването провежда и в момента такава, но с доста ограничен ресурс.

Това е безотговорно и цинично

“Всеки момент е правилен да постъпиш по правилния начин”, е казал Мартин Лутър Кинг. Но що се касае до ваксинационната кампания в България, моментът е вече закъснял. Четвъртата вълна е тук, а смъртността и хоспитализациите вече достигнаха стойности, невиждани от месец май насам. На този фон поведението на повечето български политици мирише на опортюнизъм - сниши се, за да не вземеш да отблъснеш някой избирател. Ако не ставаше въпрос за човешки животи, в сложната политическа ситуация, в която България е изпаднала, това би било дори обяснимо. Но сега е безотговорно и направо цинично.

Автор: Александър Детев


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който го е страх

    78 9 Отговор
    Да се ваксинира
  • 2 Последния Софиянец

    96 11 Отговор
    Никой не ви иска отровите!

    Коментиран от #28, #40

  • 3 Калмук

    100 8 Отговор
    Хайде да попитам и ДВ : Къде мога да се ваксинирам без да подписвам информирано съгласие ?

    Коментиран от #26, #35

  • 4 Чичо Гошо

    76 7 Отговор
    Кога ще има задължителна химическа кастрация и паспорт за педофили и изнасилвачи? Ще има ли задължително лечение и паспорти за ХИВ позитивни и болни от хепатити?
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    94 8 Отговор
    "Ваксинацията защитава не само вас, но и тези, които са близко до вас, които са ви важни, които обичате.” - и спрях да чета ‼️ някой каза ли Ви как ваксинираните Ви защитават ?
  • 6 Коста

    14 89 Отговор
    Само ваксината ще ни спаси от тази чума като на война сме носете си маските слушайте щаба спазвайте мерките слушайте СЗО задължителна ваксинация от децата до най-възрастните само така ще се справим излизане с смс и 10000 лв глоба за без маска ваксинирайте децата си ваксините родителите си ваксинирайте се и вие като на война сме носете си маските

    Коментиран от #11, #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 По Мутафчийски

    75 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Ваксинацията защитава не само вас, но и тези, които са близко до вас, които са ви важни, които обичате.” - Бабичката пак нагло лъже. Вече категорично е доказано, че реалността е точно обратна на твърденията и.
  • 9 Ваксър

    60 6 Отговор
    Като направят ваксина ще съм първи.
    Сегашното е препарат за третиране.
  • 10 Дочо

    7 69 Отговор
    Доцент Мангъра и Румбата Петков от АБВ си сложиха по една игла ваксини в частна френска болница в Париж , а ни лъжат да не слагаме ваксина.Долни лъжци!

    Коментиран от #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Псевдоним

    46 5 Отговор
    И кой е този бг умопобъркан политик, който ще си направи сепуко, като призове електората да се "ваксинира"?

    Коментиран от #19

  • 13 опааа

    52 2 Отговор
    дойче веле - без коментар
  • 14 Аха

    65 3 Отговор
    Абе българския народ се вълнува от съвсем други работи .хич не му е до пандемия и Ковид.Хотата се чудят на края на месеца как да си платят високите сметки за ток и вода и колко пари ще им остане за храна .Ако бяхме като другите държави със висок стандарт на живот ще е широко около врата,ала тука нещата опират до глад .
  • 15 Шериат в България

    0 26 Отговор
    България е терористична държава!


    Пернишки изр.оди убиват хора за удоволствие!
  • 16 DW пропаганден машинен

    55 4 Отговор
    Нашите политици може да са всякакви, но поне за сега не искат да лъжат хората за т.н. "ваксинации" и да ги призовават, към такива! Все пак и те имат, близки, приятели и пр., а България е малка страна и не искат и такъв грях на душата! Мизантропите, като Меркел, Мицотакис, Макрон и др. , както и гьобелсовите медии, като DW са ясни, те са сключили пакт с тъмните сили и това е тяхната мисия!

    Коментиран от #20

  • 17 БАЙ Х@Й ‼️

    34 2 Отговор
    ЖОВОТЪТНАНЕВАКСИНИРАНИТЕ ИМА ЗНАЧЕНИЕ ‼️‼️‼️
  • 18 473738399

    31 2 Отговор
    Стига с тея ваксини е ,нашите политици най-мъдро решение взеха ,който иска да се ваксинира ,който не -не.НмТия литературни писания и философски намеци за общество са мит в реалността.Реаалността е зла куч,която те гледа в очите и се наслаждава как гаснем с всеки изминал ден.
  • 19 Последния Софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Псевдоним":

    Как кой?! Тиквата!
  • 20 БАЙ Х@Й ‼️

    40 0 Отговор

    До коментар #16 от "DW пропаганден машинен":

    Меркел и Макрон имат ли СВОИ деца , та да милеят за техните и нашите ‼️
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нашите

    39 2 Отговор
    Политици ще бъдат подложени на голям натиск от ЕС и СЗО.И накрая ще видите че ще станем като останалите.Тук въпросът е дали български народ ще издържи на тази ковидарска тирания.
  • 23 Автора ваксър

    40 2 Отговор
    Да ходи да си пробутва теориите другаде.
    Още от заглавието си личи пристрастие.
    По тоя случай му препоръчвам : АБОКАТ
    Боцкай се на воля, Александре.
    А и още нещо, не ни пробутвай теориите за интелигентните набоцкани, после ще стане обратното.
    Но връщане назад няма.

    Коментиран от #31

  • 24 Някой

    46 2 Отговор
    Защо да се ваксинирам с препрат, който няма одобрени? А и излязоха много официални данни, че "ваксините" не предпазват от предаване на заразата и от разболяване. Може би, позволяват болестта да премине по-леко. Но само "може би", защото доанните от Израел показват, че по-голямата част от починалите са напълно ваксинирани.
    Та, да се пробват с толкова плоска пропаганда да ме убедят, че трябва да се ваксинирам, е меко казано - смешно!

    Отделно от това, защо държавите не полагат такива грижи, за да предотвратят заболявания като рак, инсулт, инфаркт и др.? Защо точно само в това заболяване се фиксираха? Че и се грижат за моето здраве като искат да ми поставят безплатно ваксина? Това никога до сега не е ставало. Значи, зад благовидните намерения се крият други нетолкова безобидни цели.
  • 25 напишете

    19 0 Отговор
    "сценария за пландемията" в you tube, гледайте и преценявайте!
  • 26 Хахаха

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "Калмук":

    Някой професор ще ми даде ли да му бия нещо в кръвта и да подпише, че само той носи отговорност за нещото.
  • 27 До 6

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Коста":

    Защото,умреш от страх да не умреш?
  • 28 Гост

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И теб не те искаме, ама на - търпим те!
  • 29 да ама

    32 2 Отговор
    Вчера тук излезе проучване, че у нac в Бългаpия с най-малко ваксинирани хора, пpез последните 14 дни има оĸоло 190 заpазени на 100 xил., малĸо под сpедното за ЕС. В cъщoтo врeмe имаме 3 пъти пoвeчe починали. Тoвa oзнaчaвa, чe вaкcинитe нe пaзят, чe в Бългaрия нe ни лeкувaт или че данните се манипулират. Нямa нуждa oт пoвeчe кoмeнтaри....
  • 30 Истината

    25 2 Отговор
    ще излезе на бял свят,когато ваксинираните усетят че са измамени.Гърците започнаха да се усещат вече,че нещо не е наред с цялото това юркане за масово задължително ваксиниране.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 КОВИД20

    8 0 Отговор
    "Пропагандата е трудно разпознаваема и неточно дефинирана от голяма част от анкетираните. " Александър Детев 25.07.2019
  • 33 Колега

    3 19 Отговор
    Новата система ще се нарича "Чорбанова"!:) Тя, ще бъде толкова ефикасна че при прилагането и никой няма да се зарази!:) Камо ли да умре!:) Чорбанов за малко да хвърли топа от Ковид и се утрепа да благодари на колегите си, които му спасиха живота! Според мен ненужно се престараха! Трябваше да го оставят да си отиде по живо по здраво!:)
  • 34 Вакс и Умориц

    9 1 Отговор
    Тръгнат ли двама след дълъг прът.
    И морков да няма, не ще се спрат.
    Ще легнат в яма във черната-а-а-а.
    Ах, как не искам да съм в кома-а.(2)
    Богата гама, щом им заврат,
    виновни няма и този път.
    С подпис приемат, че таз Земя-а-а-а
    за милиарди ще е мащеха-а.(2)
  • 35 Антитрола

    1 29 Отговор

    До коментар #3 от "Калмук":

    Сбе аре стига глупости с това информирано съгласие, не знам колко прост трябва да си и тези които ти се връзват на тази опорка, навсякъде за всичко в болниците подписваш информирано съгласие, дори за един тъп скенер!
    Наистина се окозва, че сме много прост народ!
    Нищо чудно, че сме най-бедните в Цяла Европа и най-болни!

    Коментиран от #38, #39, #41, #57

  • 36 100perа

    33 0 Отговор
    Мисля, че като ваксиниран, имам право да попитам Дойче веле и някои от особено активните тук "ваксъри":
    1. Защо беше отменена като недемократично принуждаване задължителната до януари миналата година реваксинация срещу туберколоза? Болестта си я има, а и как така една ваксина е демократична барабар с бустерите, а друга - не е?
    2. Защо ограничителните мерки и задължителната (за някои) ваксинация се отнасят за гражданите от страните от ЕС, но не и за нелегалните мигранти, които дори и не се карантинират след като влязат на територията на ЕС?
  • 37 Ваксиниран 140375

    26 2 Отговор
    Ваксините не защитават от Ковид, даже обратното. Вижте броят на заразените се увеличава колкото повече хора се ваксинират. Тези данни се виждат за всяка държава с мРНК ваксините на Пфайзер и Модерна.

    Хора, гледайте и четете свободни и независими средства за информация, а не тези, които директно се финансират от деспотичните правителства, които защитават корпорациите и фарма-мафията.
    Здрави хора са умирали след РНК ваксина. Такива случаи с предишните ваксини преди фалшивата пандемия не е имало. Това не са ваксини, не са изпитани успешно, а са одобрени само на политическо ниво, за да се точат пари. Попитайте си личния лекар да ви даде съвет и да ви спаси от тази грешка, която бихте направили поддавайки се на пропагандата.
  • 38 Протрола

    25 1 Отговор

    До коментар #35 от "Антитрола":

    Пич много си объркан. Скенера или каквото и да е, се използва от десетилетия, но имаш избор-можеш да откажеш или да ползваш друго(видеозон, например).
    А Ваксината за Ковид е в изпитателен период, и като гледам в някои държави задължават хората, което е против всякакви човешки права.
  • 39 Родител

    24 1 Отговор

    До коментар #35 от "Антитрола":

    Това съгласие за други ваксини и препарати не се подписва. Ти бъркаш лечението и хоспитализацията с ваксинирането.

    Декларацията за съгласие преди инжекцията се подписва защото препаратите с които ваксинират срещу Ковид не могат да издържат проверката за странични ефекти, съответно няма как лекарите да носят отговорност за тях. Производителите също не носят отговорност, защото политиците са одобрили тези препарати с това условие. Отговорността си я носи пациента, който държи да се ваксинира въпреки, че му е известно, че препаратът не е изпитан.

    Отиди да се ваксинираш и прочети какво пише. Има хора като го четат и стават и си тръгват, въпреки, че ги е страх от Ковида и се надяват ваксината да ги спаси. Трагична работа.

    Коментиран от #52

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 100perа

    13 0 Отговор

    До коментар #35 от "Антитрола":

    Ти сериозно ли си мислиш, че скенерът (т.е. компютърната томография) е безопасен метод за изследване?
    То е свързано с радиационно натоварване и има минимален риск за по-късно развитие на рак, който се увеличава при многократно провеждане.
    При някои пациенти въвеждането на контрастна материя може да предизвика странични ефекти - разстройство, газове, спазми, гадене или други оплаквания - болка или зачервяване на мястото на убождането, уртикария, анафилаксия, бронхоспазъм, оток на ларинкса и хипотония, бъбречна недостатъчност - до изискваща хемодиализа...
  • 42 Вой че Вали

    20 1 Отговор
    Хубаво, че слагат емблемата на DW в началото, че да четем пропагандата с нужното чувство за хумор.

    А пък споменаването на Пудела Меркел заедно с Мартин Лутър Кинг в една статия е проява на тежка деменция.

    Коментиран от #44

  • 43 На кратко

    16 0 Отговор
    Няма спасение от тези, които искат да ни спасят.
  • 44 100perа

    13 1 Отговор

    До коментар #42 от "Вой че Вали":

    :)))

    Ако бяха гръмнали "Мама Меркел" като Кинг преди преди да покани своите "деца" от Азия и Африка, сега Европа щеше да е едно много по-добро място.
  • 45 Кое е истина

    16 1 Отговор
    Трифонов как може да се е ваксинирал, нали беше болен от ковид? Да не се е разболял от ваксината?

    Коментиран от #54

  • 46 Верно ли

    16 0 Отговор
    Крайно време е и тук да започнат да забраняват пропагандните медии, както в Унгария и Русия!
  • 47 Божке, леле Мале

    20 1 Отговор
    Защо ваксинираните се страхуват от неваксинираните?
    Ваксинираните здрави ли са? Ако и неваксинираните са здрави - няма разумна причина за този страх.
    Ваксинираните да не би да се чувстват болни, че да ги е страх? От какво е причинено това чувство? От пропаганда, предполагам. Ако не е от пропагандата, значи ваксинираните изпитват страх от това, чеса се ваксинирали. Защо ли? Защо ви е страх, нали сте защитени, нали ще оцелеете, а останалите неваксинирани, които пропагандата е обявила за врагове, те ще умрат.
    Вземете си измийте лицата от тези некадърни пропаганади, пийте една вода и продължавайте да живеете.
  • 48 Хазо

    2 18 Отговор
    А някой интересува ли се, защо "ваксинирани" на хартия се разболяват и после същите тези антиваксъри припяват- "виждате ли- то и с ваксини се заболява. Аман от психопати с промити мозъци и параноя

    Коментиран от #53

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Студопор

    19 0 Отговор
    Те 40 години не могат да ни накарат Windows да си купим, ваксина ще ми пробутват...! От цялата тая работа с ваксините си личи до колко българина вярва на всякаквите там политици, институции и обещния. От 89-та до сега слушаме обещания. Претръпнали сме.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 достатъчно

    14 2 Отговор

    До коментар #39 от "Родител":

    Има и хора които подписват и после са на пода. В Щатите по колите им носят документите, те подписват, бият инжекциите, колабират след 5 секунди, тичат парамедиците да ги спасяват и не могат да влязат в колата, навират се пред прозорците, издърпват трупа, останалите шофьори гледат и пищят. Не могат да обърнат колите назад, защото целият паркинг е задръстен и посоката на движение е само напред. Гледайте ги тези записи от реалността, а не нищожествата от Дойче Веле
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Трифонов

    11 0 Отговор

    До коментар #45 от "Кое е истина":

    Слави Трифонов кара Ковид веднага след изборите.
    Ако се е ваксинирал преди това, значи се е разболял от ваксината.
    Няма как да се е ваксинирал след това, понеже няма толкова тъп лекар, който да биеваксина на току що преболедувал.

    Коментиран от #62

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Joro

    16 0 Отговор
    В Испания 219 заразени на 100 хил. при 70% ваксинирани. В България при 20% ваксинирани 190 на 100 хил.
    !!!!!!?????????
  • 57 Калмук

    15 0 Отговор

    До коментар #35 от "Антитрола":

    След кати си токова умен, ще обясниш ли на нас, глупавите, защо при ваксиниране с БЦЖ и срещу морбили не си изисква подпис ??? Нали и в двата случая говорим за ваксини ???
  • 58 Сандо

    16 1 Отговор
    ДВ - прибирайте се във вашата Герамания и ни оставате да живеем така,както искаме и както ни харесва.Оправете си вашата поразвалена държава,преди да сте я превърнали окончателно в еврокочина.
  • 59 Aaa

    15 0 Отговор
    Новопостроеният "завод на надеждата" на Pfizer в Марбург произвежда 1 милиард ваксини годишно. Все някъде трябва да се пласират.
  • 60 XXX

    9 1 Отговор
    ДВ пак се изходи по въпроса.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 НЯКОЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "Трифонов":

    Нито е боледувал, нито се е ваксинирал!
  • 63 Русенец

    11 0 Отговор
    За пореден път: Докъде стигнахте с ваксинирането на р0мск0т0 население? Колко процента от тях минаха втора игла?
  • 64 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    НОВИЯТ "ДИСНИЛЕНД" : БЪЦКИ -БЪЦКИ - МИКИ И БЪЦКИ -БЪЦКИ МАУС - ИНЖЕКШЪН -ФАРМАЦЕВТИШЕН - МАНГИЗЕН - БЛИНКЕН НУСЕН - ЕВРЕУС -ЦИОНИСТОС -СЕМИТУС ОТ РОТШИЛД !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 65 Конаре

    7 0 Отговор
    “Вaкcинaциятa зaщитaвa нe caмo вac, нo и тeзи, кoитo ca близкo дo вac, кoитo ca ви вaжни, кoитo oбичaтe.” Тeзи думи бяхa изрeчeни oт гeрмaнcкaтa кaнцлeркa Aнгeлa Мeркeл

    Но това е лъжа. Всички нови изследвания показват че ваксинираните разпространяват също толкова вируса колкото не-ваксинираните. Така че разликата е вече единствено в това че на теория ваксинирания ще боледува по-леко. Друга разлика няма.

    Защо се поддържа този фарс че ваксинираните не разпространяват заразата? Те я разпространяват. Ако си продупчен въобще не защитават никой от ближните си, а евентуално само намаляваш собствените симптоми.

    Тези призиви въз основа на социална солидарност, базирани обаче върху лъжа, и с цел тотална ваксинация, премахнаха последните останали очаквания че имаме работа с човеци.
  • 66 Матей

    3 0 Отговор
    Ми много настойчиви тия призиви бе.До кресчендо се извисяват,фортисимо.Разсъдете дали имате основание да настоявате,та нали който се е ваксинирал,неваксинираните не го касаят.Ако ваксините са толкова сигурни,значи ваксър да попадне на стадион натъпкан с неваксинирани и нищо не го застрашава.Защо тогава толкова истерясват,защото не грижата за общественото здраве е водещия мотив,а паричните потоци и политическите ангажименти.
  • 67 ккк

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: вчера са починали 52 пациенти с коронавирус.Те това е истината,само истината и цялата истина-С корона вирус а не ОТ корона вирус
  • 68 Гробаря

    0 0 Отговор
    В края на тази ковид вълна България ще заеме първо място по измрели антиваксери.