Last news in Fakti

4 Септември, 2021 13:32 5 642 16

Вижте какво се случи със заразена с COVID-19 и прекалила с лютото

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • люто-
  • обоняние

Дори след изписването й шест месеца след хоспитализацията британката продължава да страда от болки в белите дробове, сърдечни проблеми, странни миризми, хронична умора и астма

Вижте какво се случи със заразена с COVID-19 и прекалила с лютото - 1
Снимкa: Shutterstock

Жител на американския регион Нова Англия се зарази с COVID-19 и като експеримент яде много пикантна храна от тайландски ресторант. Уебсайтът на Fox News разказа за последиците от този опит.

Потребителка на Reddit сподели историята си за това как се е заразила с COVID-19 и е загубила обонянието си, а също и чувството си за вкус. Отегчена в карантина, американката решила да експериментира върху себе си. Тя е поръчала много пикантна храна от любимия си тайландски ресторант..

„Това се случи вчера: загубих обонянието и вкуса си. Странно е, но ми даде възможност за ново забавление. Веднага пих черно кафе, след това започнах да приемам нови предизвикателства и изядох цял бонбон от женско биле, без да усетя никакъв ефект. Тогава ми дойде идея! Какво ще кажете за пикантна храна? " - обясни тя своя избор.

Според американката яденето на тайландска храна със симптоми на коронавирус е било най-странното преживяване, което някога е изпитвала.

„Цялото ми тяло се потеше. Очите ми дори се изпотяваха. Разбрах, че е пикантно, но в този случай нямаше значение “, каза тя. Авторът на публикацията подчерта, че е започнала да изпитва силна физическа болка, но е решила да довърши яденето на храната си.

„И тогава дойде следващият ден и нежният ми стомах от Нова Англия плати цената за вчерашната глупост. В апартамента ми има само една баня и трябваше да координирам ходенията си там с майка си, за да не я излагам на по-голям риск. "- призна експериментаторката.

В коментарите американката обясни, че пикантната храна най-много удря езика и устните ѝ, но това усещане бързо отминало. Тя отбеляза, че все още може да прави разлика между много горчиви, солени, сладки или кисели храни, въпреки че не можеше да усети вкуса или миризмата им.

„Дори не надушвам масло от чаено дърво. Мога да сложа лицето си в чаша кафе и да вдишам и няма да усетя нищо “, каза жената.

По-рано беше съобщено, че жител на английския град Биркенхед, окръг Мърсисайд, който се възстанови от COVID-19 през април, се оплака от странните последици от болестта.

Дори след изписването ѝ шест месеца след хоспитализацията британката продължава да страда от болки в белите дробове, сърдечни проблеми, странни миризми, хронична умора и астма, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    25 1 Отговор
    Точно такава статия чаках. Нещо опит с белина и перилни препарати да е правила?А после да е правила балончета без да и пука?
  • 2 кифленски

    13 0 Отговор
    истории и като тук
    разни моми мераклийки да бъдат одумвани, загледани, споменавано за тях, помислено за тях, мокри сънища с тях, лайкове ако може
    и най важното егото да е на 6
    и чат коментаторите да си цъкат
  • 3 ????

    10 2 Отговор
    Че от кравистан и обитателите му какво друго да очакваш?
  • 4 tohamavka

    14 0 Отговор
    И накрая,британка или американка?

    Коментиран от #14

  • 5 Мисирки

    23 1 Отговор
    Нищо не разбрах от тази простотия.

    Коментиран от #9

  • 6 asd

    23 0 Отговор
    " след хоспитализацията британката продължава "
    "Жител на американския регион Нова Англия се зарази"

    гульо-гульо-гульо, мисир?

    Мисирките не си четат какво дрищят даже. Нали така мисир?
    Мисир е писател а не читател!
  • 7 Бобо

    3 6 Отговор
    Covid 19 това е бъдещето
  • 8 Санитар в болница

    15 1 Отговор
    Толкова плашене вече година и половина повечето хора престъпнаха големия автогол който си вкарва целия свят е ако дойде по-смъртоносна пандемия хората няма да вярват защото тази има смъртност 4% а се плаши сякаш има 40 така става объркване не казвам че няма вирус и че не е опасен просто много внимание му се отдава пък и каква е тая пандемия години и половина вече Би трябвало вече да е преминал през цяла България и през целия свят Щом един човек заразява 15
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    1 2 Отговор
    Трябваше да плюска разбъркан йогурт+вода и малко сол и нямаше да и гори на г+++за на другия ден, ама ха де!
  • 11 Отегчен

    0 0 Отговор
    Тази трябва да я вкарат в БГ селска тоалетна и да се храни до насита .
  • 12 цербер

    1 0 Отговор
    ЖителКА на американския регион Нова Англия
  • 13 Хм Да

    3 0 Отговор
    Май е тъпо, а?
  • 14 Анджело

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "tohamavka":

    Нова Англия в Стара Англия ли е ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.