Last news in Fakti

5 Септември, 2021 19:28 10 800 4

Еднодневна диета за изхвърляне на излишната вода от тялото

  • диета-
  • течности-
  • хидратация

6 важни съвета

Еднодневна диета за изхвърляне на излишната вода от тялото - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако искате да отслабнете бързо, тази диета ще ви помогне да го постигнете само за 1 ден. Колкото и невероятно да звучи с нейна помощ ще се избавите за кратко не само от излишните килограми, но и от излишната вода в тялото ви.

Разбира се, ако трябва да свалите доста килограми, само за ден няма да успеете да го постигнете с помощта на този режим. Той е подходящ за тези, които искат да се избавят от 1-2 излишни килограми и от отоците по тялото, дължащи се на задържането на течност.

Важно е да се отбележи, че подобни експресни методи нямат особено добър ефект върху организма и резултатът от тях не се запазва дълго, ако не се храните балансирано и не се движите достатъчно.

Как бързо да премахнете водата от тялото и да отслабнете? Ето какво точно трябва да включва и изключва менюто ви за един според съветите на flagman.bg.

1. Пийте много вода

Изглежда парадоксално, но за да премахнете излишната течност от тялото, трябва да пиете много вода. Именно хидратацията ще ви помогне да се избавите от отоците. Затова се запасете с 2 литра вода за деня. Но в никакъв случай не я консумирайте през нощта.

2. Не яжте сол

Солта задържа излишната течност в организма и пречи на отслабването. Ако искате да облечете любимата си роклята след ден, преминете към безсолна диета.

3. Откажете се от кафето, газираните напитки и алкохола

Тези напитки са най-прекият път към образуването на отоци в резултат от задържането на течности. Затова изберете - кафе или отслабване.

4. Изпийте 600 мл зелен чай

Зеленият чай има лек диуретичен ефект и затова помага в процеса на изгаряне на мазнините. Така че добре би било да изпиете 2-3 изпити чаши от него.

Еднодневна диета за изхвърляне на излишната вода от тялото
Снимкa: Shutterstock

5. Изяжте порция овесени ядки, елда или варен ориз

За закуска хапнете порция овесени ядки, а за обяд - каша от елда или варен ориз. Овесените ядки съдействат за извличане на излишната течност от тъканите и за подобряване дейността на храносмилателния тракт. Можете да добавите към тях мед или сушени плодове, но се откажете от захарта и млякото. Консумацията на каша от елда без сол помага бързо да се избавите от излишната вода. Може да я комбинирате със зеленчуци, постна риба или пилешки гърди.

6. Консумирайте 1 кг пресни зеленчуци

Краставиците, зелето, марулята, целината и други зеленчуци ще помогнат за изхвърляне на водата от тялото, без да се чувствате гладни. Разбира се, ако желаете да запазите резултата, трябва да се придържате към тези предписания, като ги комбинирате с ежедневното си меню. Но за постигането на бързи резултати е необходимо да се придържате един ден към пълния режим, включващ консумацията на 2 л вода, 600 мл зелен чай, порция овесени ядки и каша от елда или варен ориз + 1 кг пресни зеленчуци (краставици, зеле, маруля или целина).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелен чай

    12 0 Отговор
    Нещо ви пращат за зелен хайвер, пак.
  • 2 хмммммм

    11 0 Отговор
    Карай така и ша са скъсаш да пикаш

    Коментиран от #3

  • 3 сдфсдф

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "хмммммм":

    Само първите 3 дни. После се свиква.

    Коментиран от #4

  • 4 сдфсдф

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "сдфсдф":

    И таковата от жълта става безцветна.