Last news in Fakti

10 Септември, 2021 19:32 4 725 0

Лесни упражнения за подути крака

  • подути крака-
  • подути глезени-
  • подуване

Ето как да възстановим правилното кръвообращение в краката

Лесни упражнения за подути крака - 1
Снимка: Shutterstock

Заседналият начин на живот, дългото шофиране на кола и неправилната диета оказват негативно влияние върху здравето и външния вид на краката. Подуването на краката, особено около глезените и прасците, е много неприятно. Появява се особено често при жени поради проблеми с кръвообращението или наследствена склонност към развитие на разширени вени. Понякога това е страничен ефект от висока температура или затлъстяване. За да намалите дискомфорта, причинен от подути крака, можете да започнете да правите ефективни упражнения, които ще ви накарат да почувствате значително облекчение.

Упражнение N1

Стъпете здраво на пода. Краката притиснати заедно, краката и гърбът изправени. Вдигнете ръцете си и ги последвайте, издърпайте цялото си тяло нагоре на пръстите на краката. Приведете ръцете си здраво към тавана. Останете така 5-7 секунди и след това се върнете в изходна позиция. Повторете упражнението 10 пъти. Това ще улесни притока на кръв към долните крайници.

Упражнение N2

Легнете на дясната си страна на пода, за предпочитане на постелка за упражнения или поне на килим, в противен случай може да почувствате дискомфорт. Поставете дясната си ръка под главата си, като по този начин поддържате гръбнака по права линия. Свийте краката в коленете. Повдигнете левия крак - без да повдигате останалата част от крака - на няколко сантиметра от пода. Задръжте за 5 секунди, след това се върнете в предишната позиция. Повторете упражнението 15 пъти. Обърнете след това обратно и направете упражнението с другия крак. Благодарение на него ще се стимулира кръвообращението в краката.

Упражнение N3

Едно от най-лесните и популярни упражнения за оформяне на крака. Ключът обаче е да ги направите правилно. Краката трябва да са на ширината на раменете, а коремът и задните части трябва да са напрегнати. Избягвайте да се навеждате напред, докато огъвате коленете си - гърбът ви трябва да остане в естествено положение. При пълен и правилен клек краката трябва да приемат формата на прав ъгъл. В началото са достатъчни 10 повторения в три серии - след това броят на клековете може да се увеличи. Например опитайте вече 5 серии с по 15 повторения в серия.

Ходенето също е много добро полезно. Ако стоите дълго време, особено в едно положение, или седите, тогава ходенето в продължение на 5-10 минути ще ви помогне да преместите тялото и да наситите с кислород долните крайници. В края на разходката могат да се изпълняват скокове. Скачайте на място за 60 секунди, със скръстени ръце до тялото. Това ще подобри кръвообращението, както и ще укрепи мускулите на бедрата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА