11 Септември, 2021 16:48 2 728 20

Китай регистрира нови случаи на заразяване

  • пекин-
  • китай-
  • заразяване-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус

За предходното денонощие заразените бяха 17

Китай регистрира нови случаи на заразяване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китай регистрира 25 нови случая на заразяване с коронавирус за последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на китайските здравни власти.

За предходното денонощие заразените бяха 17. Един от новите случаи на заразяване е местен, а останалите са внесени от чужбина.

През последното денонощие в Китай са регистрирани и 21 асимптоматични случая на заразяване, за които китайските власти водят отделна статистика. Общият брой на заразените с коронавирус в Китай е 95 153, а този на смъртните случаи - 4636.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист BGN

    15 11 Отговор
    Коронавирусът е една огромна маниполация и измама !
  • 2 ТаУмВзе

    12 5 Отговор
    Аре да измираме Яко бре! Кво се лигавят с тоя уж вирус. Ядрени ракети има бол. И да приключва с човешката Пародия на светче.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 При

    10 2 Отговор
    почти 1 , 45 милиарда жители !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 циклон Б

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    то затова юдобанкерите от фед резерв и ония от давос измислиха ковида,иначе при ядрена война ще изпукат и те!
  • 7 Грульо

    5 0 Отговор
    В Китай грип нямат ли? Не ли им дават на докторите пари за ковид пътеки и ваксинации? :D

    Коментиран от #17

  • 8 трагедия

    9 4 Отговор
    четейки коментарите ми иде да напусна тази територия населявана от невменяеми с 2000 :(

    Коментиран от #10, #19

  • 9 Госあ

    7 2 Отговор
    “ Китай регистрира 25 нови случая на заразяване с коронавирус за последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на китайските здравни власти.” уаууу 😂 китайските ваксини за нищо не стават, а Китай е безсилен срещу пандемията ! Нали ве, евроатлантически пеперудки ?

    Коментиран от #13, #20

  • 10 добре

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "трагедия":

    Кажи тогава, какво да четем?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Трагедия

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "добре":

    Четете книгата Урантия .
  • 13 aaa

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Ти пък защо толкова наивно им вярваш?
  • 14 mi6osp

    2 0 Отговор
    В САЩ с 340 000 000 население заразените от covid вчера бяха 171 000+, но нас опитват да ни разтревожат с 25 заразени китайци от 1 400 000 000 население ...

    Коментиран от #18

  • 15 Копипасте

    2 0 Отговор
    Намерете всички разлики с КОВИД епидемията! Давам очевадещ жокер : една от разликите е, че при КОВИД сметките са в брой положителни/от тях само 5-10% може и да са болни/ на 100 000!
    Публикувано на 07/27/2012 : Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта от грип и ОРЗ в национален мащаб достигне 200 заболели на 10 000 души население.
    Мерките, които се предприемат по време на грипна епидемия са следните:
    1. Спазване на строг санитарно-хигиенен и противоепидемичен режим в лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, в училищата и детските заведения, намиращи се на територията, на която е обявена грипна епидемия.
    2. Провеждане на ежедневен филтър в детските и учебни заведения. Откритите болни деца се връщат по домовете, а заболелите лица от персонала не се допускат на работа в детските заведения.
    3. При отсъствие на повече от 30 % от учениците поради заболявания от грип временно се прекратяват учебните занимания, като тази мярка се провежда по преценка на епидемичната обстановка за всяко учебно заведение. Прекратяването на учебните занимания става с решение на Регионалния инспекторат по образованието, след предложение на съответната РИОКОЗ.
    4. В лечебните заведения за извънболнична помощ временно се прекратявят детските и женски консултации, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации.
    5. На територията на лечебните заведения за болнична помощ се прекратяват свижданията и плановите операции. Създава се съответн

    Коментиран от #16

  • 16 Копипасте

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Копипасте":

    Да довърша : 5. На територията на лечебните заведения за болнична помощ се прекратяват свижданията и плановите операции. Създава се съответната организация за разширяване на легловия капацитет за приемане на болни с тежко протичащ грип и усложнения от грипа. Въвежда се строг противоепидемичен режим на работа, лечебното заведение се снабдява с достатъчни количества лични предпазни средства, дезинфектанти, лекарства и консумативи.
  • 17 Китай се е затворил почти тотално

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Грульо":

    Пътуванията в чужбина са се сринали над 40 пъти в сравнение с периода преди пандемията. Контролът е зверски по границите и карантинират за дълго. Доста често има забрани за пътуване извън даден град или провинция при откриване на огнище на ковид в него. И въпреки всички тези мерки броят заразени ми се вижда подозрително нисък. Там ги контролират тотално чрез смартфоните. А и ваксинациите им вървят доста добре. Мисля, че 55 %от населението над 18 годишна възраст е ваксинирано. Има и доста тинейджъри на възраст от 12 до 18 години, които също са ваксинирани.
  • 18 Не се опитват да те разтревожат,

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "mi6osp":

    а да ти покажат, че с цената на доста усилия и със съдействие от страна на населението Китай държи пандемията под контрол. Там не съм чул да има антиваксъри например. И да има ще са по-ниски от тревата, защото знаят какво ги чака. Просто ще изчезнат безследно.
  • 19 винкел

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "трагедия":

    Прав си, само злобни и малоумни коментари.....и неграмотни. Ако това е интелектуалното ниво на българите-оправия никога!
    Аз повече няма да чета никакви коментари,не си заслужава и нещо да се коментира.Тук пишат само тролове и някои случаино попаднал,без значение каква е темата се повтарят едни и същи мантри до пълно затъпяване.
  • 20 Драмаааа

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Драма брааат...

    25 души на милиард и 400 млн население!

    Не работи местната стратегия и вакси, ама грам, ау, ужаааас!

    Викам, да им дарим спешно Шмайзер и МодеРНА /с по-читави капачки, де/, барем спасим двама-трима...

    Айде, петима? Ако си разпределят дозите поравно, де.

    А, опа, те па и лъжат в статистиката, към наши дни - я са оцелели 200-300 хил, я не.

    Абе и китайците измреха, до крак...

    Та, понеже китайските ваксини явно за нищо не стават - разменям си моите, три дози /за момента/ предплатени от държавата - за една Синовак.

    Ше се жертвам!