Last news in Fakti

15 Септември, 2021 08:16 1 724 13

Строг контрол! Нидерландия въвежда COVID пропуск за заведенията

  • нидерландия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Степента на заразяване намалява в Нидерландия, която в началото на пандемията имаше някои от най-слабите ограничения в Европа, но драстично ги затегна по време на брутална втора вълна

Строг контрол! Нидерландия въвежда COVID пропуск за заведенията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нидерландия отменя социалното дистанциране, но ще въведе ковид пропуск за достъп до барове, ресторанти и културни събития, съобщи АФП, предаде Нова ТВ. Пропускът, доказващ ваксинация, възстановяване от вируса или отрицателен тест, ще бъде необходим за хора на възраст над 13 години и влиза в сила от 25 септември, каза премиерът Марк Рюте.

Степента на заразяване намалява в Нидерландия, която в началото на пандемията имаше някои от най-слабите ограничения в Европа, но драстично ги затегна по време на брутална втора вълна.

"Радвам се да съобщя днес, че от 25 септември задължителното правило за социално дистанциране от 1,5 метра ще бъде отменено", каза Рюте на телевизионна пресконференция.

"Това означава, че повече хора могат да посещават кафенета или ресторанти заедно на групи. Това също означава, че фестивалите и спортните събития на открито ще се осъществяват с пълния си капацитет", заяви той. Рюте отбеляза, че пропуските за коронавирус "вече се използват в много страни около нас".

Във Франция, една от първите европейски страни, която ги въведе, изискването за ковид пропуск помогна за увеличаване на процента на ваксинираните. Междувременно в Нидерландия все още са задължителни маските в обществения транспорт и на летищата, но не и на спирките и пероните на влаковете.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    28 5 Отговор
    Значи ваксинираните СВОБОДНО влизат и могат СВОБОДНО да заразяват ( доказаха го медици ) ‼️
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    22 2 Отговор
    Никъде нито дума ПРЕБОЛЕСУВАЛИ могат ли да пренасят вируса и да заразява ‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #4, #6

  • 3 В Холандия

    19 1 Отговор
    Освен във влака и на летището, никъде другаде не се носят маски.
    Нито в магазини, нито в община, и това не е от сега , това е от самото начало.
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ПРЕБОЛЕДУВАЛИ/ изв. дебел палец/
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 34567

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Могат и по-испешно от ваксинираните!
  • 7 Def

    15 3 Отговор
    Да видим след няколко години колко от тези ваксинирани ще са на този свят, за да влизат в заведенията им. Ще фалират от липса на клиенти.
  • 8 Очаквайте

    11 3 Отговор
    Скоро и в Нидерландия протести на ресторантьорите и културните дейци.
  • 9 Ковидарите

    14 2 Отговор
    Ако т.н. "съд по правата на човека" в Страсбург не си беше продал душата на Ковидарите, щяха да хвърчат глави за тези безумия, но уви ! Нвкакъв "зелен паспорт" заменя ЛК и Паспорт и някакви сервитьорчета, ще в сканират, като престъпници!
  • 10 ЕДна

    9 2 Отговор
    Още една страна въвежда медицинския фашизъм. Дано да се опазим!
  • 11 Не съм в в този бизнес,

    9 1 Отговор
    Но щеше да ми е трудно или невъзможно да решавам кой има право да изпие едно кафе например, и кой - не. Една шепа хора желаят неистово да управляват бизнесите и съдбите на целия свят и ако не се противопоставим, ще става още по-зле.
  • 12 Интересно

    9 1 Отговор
    Много е интересно как хората са готови да се разделят със свободата си, но не и с моралистките простотии от ранното средновековие. Могат да ме цензурират за използване на пикантно сравнение, но от лъжите си не се срамуват.
  • 13 Истината и само

    0 0 Отговор
    Иcтинaтa e чe дoктoрятa в интeнзивнитe oтдeлeния нa бoлницитe имaт инcтрукция дa "ИНТУБИРAТ" зaдължитeлнo a нe дa дaвaт мacки c киcлoрoд кaктo e рeднo. Цeлтa e ЗAВИШEНA CМЪРТНOCТ c цeл cплaшвaнe нa нeвaкcинирaнитe глупaви грaждaни... нa ceлo рaждaни! Държaвa нa убийци - в тoвa ни прeвръщaт фaрмaцeвтичнaтa мaфия нa aмeрикa и eврoпa!!!.