Last news in Fakti

15 Септември, 2021 08:56 2 582 17

Лондон: Няма вече локдауни!

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия

В момента Великобритания е на второ място по ръст на заразените след Съединените щати, които също планират поставянето на подсилващи дози

Лондон: Няма вече локдауни! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Стратегията на британското правителство за борба през зимата с новия коронавирус ще разчита на подсилващи дози ваксина срещу причиняваното от него заболяване COVID-19 за уязвимите групи, а не на локдауни, обяви премиерът Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс и Франс прес, предаде БТА.

По-рано представители на властите казаха, че ваксините са спасили живота на над 112 хиляди души и са предотвратили 24 милиона заразявания в Обединеното кралство.

Вчера британският премиер заяви, че правителствената стратегия за преминаване през "суровата зима" предвижда поставяне на трета инжекция на хората над 50-годишна възраст, клинично уязвимите и медицинските работници на първа линия. Той изрази надежда подсилващите дози, които се поставят без категорични доказателства за тяхната ефективност, да облекчат болниците и да не се наложи нов локдаун през зимата.

Джонсън представи и резервен план, който предвижда задължително представяне на сертификат за имунитет при посещаване на някои обекти, изискване за носене на маска и призив към хората да работят от вкъщи.

Към този момент във Великобритания, с население от 66 милиона души, напълно ваксинирани са 44 милиона човека - две трети от цялото население или 81 процента от навършилите 16 години. Представители на британските власти обаче казаха, че не е сигурно дали двете дози осигуряват защита повече от 6 месеца, и добавиха, че третите инжекции ще предотвратят хоспитализации и смъртни случаи през зимата.

В момента Великобритания е на второ място по ръст на заразените след Съединените щати, които също планират поставянето на подсилващи дози.

Днес британските власти съобщиха за над 26 600 нови случая на коронавирус и 185 починали през последното денонощие. Великобритания е на четвърто място в света по брой регистрирани заразени - 7,282 милиона. Със 134 хиляди починали, страната е втора в мрачната статистика в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 27 Отговор
    Локдалните в България и ЕС ще са само за неваксинираните.

    Коментиран от #4

  • 2 Гого

    29 1 Отговор
    Сертификат за градския кенеф ще ми искат ли?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 лоци моци

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    По-добре в локдаун, отколкото набоден.

    Коментиран от #5, #13

  • 5 честен ционист

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "лоци моци":

    Накрая като останат малцинство, да не мислиш, че локдаунът ще е в домашни условия?

    Коментиран от #6

  • 6 честен българин

    26 4 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Много сме, не може да ни затворите.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иво

    4 8 Отговор
    Ма нали ще мрат от ваксините всички.Предлагам Ганьо Балкански да превземе Албиона след опразването му.В крайна сметка който е по умен печели.Нали?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Псевдоним

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Те и Римската империя, Византия, Османската империя и СССР са били велики, ама днес ги няма.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Име

    19 2 Отговор
    Няма локдауни вече. Има вече само игла след игла.
  • 13 Бройкаджията

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "лоци моци":

    Аз се ваксинират и да ти кажа още мърдам. Такива като теб са били против индустрията, създаването на автомобилите и всякакъв напредък.Дори в пещерите като са овладявали огъня такива като теб са им казвали ,че е по-добре без него защото е страшен.А после пак точно такива като теб постоянно мрънкащо ползват тези придобивки и пак мрънкат.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 В Русия

    2 2 Отговор
    Е перманентен локдаун
  • 15 провинциалист

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бройкаджията":

    Олекна ли ти като си го каза? Айде сега ходи пред блока да посипеш с розов цвят против крокодили.
  • 16 лоци моци

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бройкаджията":

    И какво еволюционно има в това да те набодат, доброволно и с твоето информирано съгласие, че освобождаваш фармата от отговорност, с експериментален биологичен продукт?
  • 17 Хехехе

    7 0 Отговор
    15.09.2021: "Лондон: Няма вече локдауни!"
    15.01.2022: "Локдауните: Няма вече Лондон!"