Last news in Fakti

15 Септември, 2021 18:32 5 811 2

За здрави бели дробове

  • бели дробове-
  • зима-
  • здраве-
  • съвети

Подгответе дихателната си система за зимата

За здрави бели дробове - 1
Снимка: shutterstock

Белите дробове са едни от най-важните органи в човешкото тяло, тъй като те ни позволяват да дишаме. Следователно тяхната основна функция е да ни предостави достъпа до въздух и кислород, от който тялото ни се нуждае. Да пазим дробовете си е от съществено значение за нашето здраве, затова ви представяме няколко съвета за укрепването и подсилването им.

Правете упражнения.

Както знаете, това е едно от най-важните неща, за да се радваме на добро здраве. Аеробните упражнения помагат на дробовете ни да се развиват и да станат по-силни.

Спрете тютюнопушенето.

Разбира се, един от най-вредните навици за дробовете и за тялото ни като цяло е тютюнопушенето. Ако и вие сте пушач, препоръчително е да оставите цигарите. Отказването от тютюнопушенето ще ви помогне да подсилите и пречистите дробовете си. Помнете, че пушенето е основна причина за рак на белия дроб.

Консумирайте чесън.

Доказано е, че чесънът е природен продукт, който отваря бронхите и ви позволява да дишате по-добре. Също така той пречиства дробовете и елиминира настаняването на вредни вещества в организма. Консумацията на чесън е много лесна и може да се прави по най-разнообразни начини.

Вдишвайте ароматна пара.

Специалистите препоръчват да се вдишва ароматна пара, предимно от евкалипт и лимон. Този метод е подходящ за пречистване на дробовете, помагайки ви да постигнете едно по-добро здраве. В този случай е най-добре да сварите вода с няколко листа от евкалипт и лимон и да вдишате от парата, като преди това поставите кърпа на главата.

Намалете консумацията на мазнини.

Друг вариант е да се намали приемът на мазнини в диетата. Една от препоръките е да се увеличи консумацията на продукти, които са богати на антиоксиданти и хранителни вещества, като плодовете и зеленчуците и да се намали консумацията на месо и млечни продукти.

Опознайте значението на замърсяването в природата.

Въпреки, че е трудно да го избегнем, замърсяването на въздуха може да доведе до сериозни респираторни проблеми. Опитайте се да избягвате градските шумотевици, излизайте често в паркове и места с богата растителност, където въздухът е по-чист.

Правете респираторни упражнения.

Очевидно е, че респираторните упражнения са едно отлично средство за заздравяване на белия дроб. За тази цел чудесен пример може да бъде йогата, тъй като тя се крепи на основата на правилното дишане.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор
    Бели дробове?Бял дроб !!Плуване и Планина за здрав БЯЛ дроб!Същото важи и за здраво Сърце!Същото е и за здрав черен Дроб!Бъбрекът е най сложно устроения орган в човешкото тяло...!Бъбрекът се състои от лява и дясна част!направени са така щото да може при проблем с едната част да има заменяемост от другата...не е направено за да се продава....или дарява....някоя част от тях!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.