Last news in Fakti

15 Септември, 2021 19:08 2 273 22

COVID-19 взрив в шивашки цех в Бургас

  • бургас-
  • шивашки цех-
  • covid-19

В шивашкия цех работят 21 лица, като нито един от служителите не е имунизиран

COVID-19 взрив в шивашки цех в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Има епидемичен взрив от COVID-19 в шивашки цех в Бургас, информира здравното министерство. Към момента са установени четирима заболели, като всички са хоспитализирани.

Първият случай е с оплаквания от 30 август - отпадналост, кашлица, температура. На 1 септември направеният тест за COVID-19 е положителен. Пациентът е жена на 54 години, която работи в шивашкия цех.

Вторият заболял е жена на 46 години с положителен резултат от теста за коронавирус от 14 септември. Останалите заразени са семейство - мъж на 60 години, който работи като охрана, и съпругата му - на 55 години. След извършена проверка е прекратена дейността на цеха, уточни бТВ.

Контактните лица на заразените ще бъдат поставени под карантина. Предприети са действия по дезинфекция на работните помещения. В шивашкия цех работят 21 лица, като нито един от служителите не е имунизиран, с изключение на управителя на цеха.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антимилиционерът

    10 14 Отговор
    Боже, колко са про сти и неграмотни бълх арите!

    Коментиран от #5

  • 4 За овце

    18 5 Отговор
    Голям "взрив", няма що. А фирмата сигурно е шила маски.
  • 5 Аре изтрийте го този турски бокл ук

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционерът":

    Ще ти натъркам устата със свинска кръв невернико
  • 6 Рошко

    18 3 Отговор
    Страшно заглавие, сякаш са ни гръмнали атомна бомба, специално на мене такива заглавия свързани с ковид вече ми стават смешни
  • 7 хоу хоу хоу

    15 2 Отговор
    Взрив от четирима! А ако са 40 сигурно ще пишите, че е апокалиптичен армагедон.

    Коментиран от #17

  • 8 Прекалявате

    15 2 Отговор
    От 21 работника болни 2ма? И двама техни близки? Няма такъв взрив

    Коментиран от #20

  • 9 Патето Яки

    3 6 Отговор
    Като ги е страх от боц сега ще шият онлайн. Достатъчно са четирима заразени от една зала за да затвори. Ако не затворят ще се заразят 18 от 20.

    Коментиран от #10

  • 10 волен сайдер

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Патето Яки":

    Боц и после започваш да се свързваш с 5G мрежи.
  • 11 Раданч Татлъту

    4 0 Отговор
    Мдам ,бум на ковид и трипер!👧👳‍♂️👍
  • 12 Един гражданин

    11 2 Отговор
    Взрив от четири болни, Вие добре ли сте или правите хората на луди? Тези глупости минават всякаква граница на разума вече!!!
  • 13 Нов Световен Ред New World Order

    4 2 Отговор
    Дано да са си ушили чували преди да се взривят! Преди не пишехте кой кихнал и кой се размърсолявил. Ковидари от всички страни, обединявайте се! Новият интернационал, воден от финансистите настъпва.
  • 14 ДА КАЖАТ КВО СА ШИЛИ

    0 1 Отговор
    ЧЕ ОРАТА ДА НЕ КУПУВАТ БАЦИЛНИ ГАЩИ И ПРАШКИ И МАСКИ ЗА НОСЪ ЗА ДА НИ СИ ВЗРИВЯТ ГЪ.ЗО
  • 15 Истината и само

    2 1 Отговор
    Иcтинaтa e чe дoктoрятa в интeнзивнитe oтдeлeния нa бoлницитe имaт инcтрукция дa "ИНТУБИРAТ" зaдължитeлнo a нe дa дaвaт мacки c киcлoрoд кaктo e рeднo. Цeлтa e ЗAВИШEНA CМЪРТНOCТ c цeл cплaшвaнe нa нeвaкcинирaнитe глупaви грaждaни... нa ceлo рaждaни! Държaвa нa убийци - в тoвa ни прeвръщaт фaрмaцeвтичнaтa мaфия нa aмeрикa и eврoпa!!!.

    Коментиран от #19

  • 16 Истината и само

    1 1 Отговор
    Иcтинaтa e чe дoктoрятa в интeнзивнитe oтдeлeния нa бoлницитe имaт инcтрукция дa "ИНТУБИРAТ" зaдължитeлнo a нe дa дaвaт мacки c киcлoрoд кaктo e рeднo. Цeлтa e ЗAВИШEНA CМЪРТНOCТ c цeл cплaшвaнe нa нeвaкcинирaнитe глупaви грaждaни... нa ceлo рaждaни! Държaвa нa убийци - в тoвa ни прeвръщaт фaрмaцeвтичнaтa мaфия нa aмeрикa и eврoпa!!!.

    Коментиран от #18

  • 17 3-ма от 21 са в болница.

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "хоу хоу хоу":

    Плюс жената на пазача. Предполагам, че е имало и други заразени, за да затворят цеха. Но най-вероятно са им правени антигенни тестове само, а не PCR. А те много често са фалшиво отрицателни. На няколко мои познати антигенните тестове бяха отрицателни по 2 пъти, а бяха с типична ковид симптоматика. После двама от тях все пак ги приеха в болница, защото станаха много зле. PCR тестовете бяха вече положителни. Слава Богу оцеляха, но единият беше на кислород, ремдсевир и лежа 2 седмици в болница. Имаше подобен клъстър в сладкарски цех край Варна. Няколко жени бяха хоспитализирани и цехът затворен. Дано някой не се е заразил от сладкарските изделия, с които зареждаха няколко големи хотели на Златни пясъци. Случаят е от края на август. Нямам представа дали е огласен в някоя медия.
  • 18 Вчера звъннаха по спешност на сина

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Истината и само":

    ми, защото имало теч в системата, която снабдява с кислород леглата на пациентите в ковид отделение в малка частна болница във Варна. Няма как да се извърши проверка на системата без да ги прехвърлят в друга болница пациентите. През миналата година и през тази оборудваха доста отделения в цялата страна, за да има кислород до повече легла. Интубира се в краен случай, защото след интубация шансът за оцеляване е под 50%.В Ухан през януари, февруари и март 2020 година по една китайска сестра се грижеше за максимум двама интубирани пациенти, но от цял Китай командироваха 30 хиляди медицински сестри в 11 милионния град. А тук откъде толкова персонал? Особено ако не им дават допълнително средства за работа с ковид пациенти. В Китай никой не ги пита тогава искат ли или не искат. И едва ли са им давали допълнително възнаграждение. Но ако откажеш...В най-добрия случай-затвор. Затова и няма много противници на ваксините в Китай, нито на строгите мерки и когато се наложи тестват под строй цели градове за броени дни.
  • 19 Спри да пишеш тази простотия навсякъде

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Истината и само":

    Има инструкции да се интубира само в краен случай. Заради подобни писания като твоите хората се страхуват да потърсят помощ навреме. А като постъпиш в болница в прекалено тежко състояние шансовете естествено намаляват. А смъртните случаи за съжаление растат, защото броят на болните нараства, а персоналът не само че не расте, а и окапва, защото се заразяват и лекари и медицински сестри. В Гърция въведоха задължителна ваксинация за медицинския персонал, но и това не е решение, защото и така пак се сблъскват с недостиг на кадри.
  • 20 Толкова са в болница. Другите може

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Прекалявате":

    вече да са го изкарали на крак. Или тепърва да развият симптоми. Не всеки заразен попада в болница. Това не го ли научихте.

    Коментиран от #21

  • 21 Най-вероятно е имало и други заразени,

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Толкова са в болница. Другите може":

    но са били с по-леки симптоми. Първата хоспитализация е била в началото на септември още. Най-вероятно всички в цеха са го изкарали или в момента са болни, но по-леко. Щом от 21 души предприятие има 3ма хоспитализирани за 2 седмици значи нещата са загрубели. Дано никой да не почине и да няма и други хоспитализирани и сред работниците в цеха и сред близките им. Защото ако имат и деца в училищна възраст и тръгнат болни на училище нали се сещате какво ще се случи. А подобни клъстъри 100% има доста из цялата страна. После се чудите на кого правели толкова много тестове. Проблемът е, че голяма част от антигенните дават фалшиво отрицателни резултати и се пропускат болни,които трябва да бъдат карантинирани. PCR са прекалено скъпи, а и не се правят навсякъде. Тестовете излизат много по-скъпо като финансов ресурс от ваксините. Отдавна трябваше да сме разработили свои български тестове, за да не се плащат такива безумни средства за внос. Трябва и да има строг контрол върху качеството на изпозваните. Прекалено малко заразени като %се отчитат за толкова висока смъртност, а смъртността определено расте и то много. Дали е само заради малкия % ваксинирани или лошата здравна система не е ясно. То и преди ковид бяхме първи по смъртност в ЕС и да не го обясняват само със застаряващото население. Че къде в ЕС има огромна раждаемост и населението не застарява?Знаете кои "европейци" имат по 5,6 и повече деца... Само цигани, мигранти от Африка и т. н.
  • 22 👽👽👽

    0 0 Отговор
    4 човека , взрив???? Мисири!!!