15 Септември, 2021 20:06 5 713 64

МЗ: 64-ма са починалите със завършена ваксинация

  • коронавирус-
  • починали-
  • болни

468 души, със завършена ваксинация, са били хоспитализирани

МЗ: 64-ма са починалите със завършена ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС

7,2% от настанените в болница с COVID-19, са били напълно ваксинирани. У нас едва около 20 на сто от пълнолетното население е защитено. 468 души, със завършена ваксинация, са били хоспитализирани. Общият брой на COVID болните в болници у нас са 6 488.

Данните са на министерството на здравеопазването за първите две седмици на този месец.

Също за последните 14 дни в интензивни отделения ваксинираните на интензивна грижа са 0.3% от всички болни с COVID в реанимациите. Или 20 души.

От началото на март до вчерашния ден - починалите със завършена ваксинация са 64-ма от общо 9 494 починали с COVID-19 за периода. Това прави 0,67%.

От здравното министерство са категорични, че броят на починалите, след завършена пълна имунизация, не е притеснителен. А напротив, той показва, че ваксините са достатъчно ефективни.

Дали починалите са имали придружаващи заболявания и колко отдавна са им поставени ваксините - това е ключово за анализа как ваксините ни предпазват от COVID-19.

„Колкото по-напреднала е възрастта на имунизирания пациент, толкова ефективността е по-ниска, над 80-85 години тази ефективност спада на 80%, т.е. можем да кажем, че на 10 имунизирани около 8 успяват да изградят добър имунитет“, обясни пред бТВ инфекционистът д-р Трифон Вълков.

От здравното министерство са категорични, че повод за притеснение няма.

„Ваксината не дава 100% защита, но в този живот нищо не е 100%. Знаем, че ваксините някъде между 5% и 10% не са ефективни при хората. Обаче фактът, че при нас има толкова много загинали, защото не са били ваксинирани, трябва да ни накара да се замислим“, смята проф. Мира Кожухарова.

Според д-р Вълков вече има установени фалшиви сертификати без ваксина да е поставена.

„Това е една много малка капчица, която няма да промени общия цвят, но това все пак е морално престъпление по отношение на хората, на които дават такъв сертификат“, казва още проф. Мира Кожухарова.

По последни данни от Здравното министерство от началото на годината досега у нас са поставени 1 млн. 560 000 ваксини, което ни нарежда на последно място в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Така си е

    38 55 Отговор
    Ти бай си Ганя не го учи за вируси мируси. Ганя знае сичко, нищо че е е неграмотен.

    Коментиран от #14, #18

  • 3 64 са починалите

    70 16 Отговор
    от ваксините.

    Коментиран от #4, #5, #15

  • 4 Антимилиционер

    21 49 Отговор

    До коментар #3 от "64 са починалите":

    Хахахха .... Ганьо, счупи тъпомера хахахахха. Направо го строши на парчета.

    Коментиран от #10, #22

  • 5 др Гей Билтс

    69 22 Отговор

    До коментар #3 от "64 са починалите":

    Тези са били здрави организми щом са могли да стигнат до болницата. Повечето ваксинирани за съжаление заминават в съня си. Тромбче, Емболийка, инфаркт и така извън списъка на Ковид..
  • 6 Али Реза Текин

    3 28 Отговор
    Казвам се Алли и съм работил в Германия и Португалия Имам къща в село Люляково, Бургашко. Приятелите ми може да ме наричат Аптито. Фен съм на Левски и Галатасарай.
  • 7 Славчо

    34 7 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Вече почваш да прояваваш изнервеност - изследвай се за тромби докато е време.
  • 8 Тошко

    56 12 Отговор
    Умрелите от ваксините ги търсете в графата инфаркти и инсулти на статистиката. Боц, боц бооооц и ваксъра умря

    Коментиран от #12

  • 9 незнайко

    51 12 Отговор
    Защо е публикувана тази статия ? Тя е в ущърб на ВАКСИНАЦИЯТА !!! Сега на всички ни стана ясно, че ваксините са ВЪЗДУХ или НЕЩО, ПОД НАЛЯГАНЕ !!! ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ !!!

    Коментиран от #19

  • 10 Антитрол

    64 18 Отговор

    До коментар #4 от "Антимилиционер":

    Защо не кажеш нещо за Израел където 95% са напълно ваксинирани над 12 години а новозаразените са 15 000 - 20 000 на ден. Починалите също са много над нашите при положение че са почти колкото нас нас.

    Тези които спускат опорките не ви ли разясниха нещо или ви казаха да си мълчите за там.

    Коментиран от #41, #63

  • 11 Лошо

    42 13 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Успокой се бе човек, ще те тръшне някой инфаркт и няма да дочакаш тромба. Не забелязвате ли, че всички боцнати стават все по нервни и по нервни, от притеснение ли, поредния страничен ефект ли е, не знам.

    Коментиран от #33

  • 12 И в случаите

    45 7 Отговор

    До коментар #8 от "Тошко":

    на емболии, в Израел емболиите са скочили с 800% за последните три месеца
  • 13 Механик

    40 7 Отговор
    Значи само 20% (евентулано) са защитени, а се оказва, че оттях има настанени в интензивни отделения?! И как да го разбирам? Хме са защитени, хем умират като мухи?!
  • 14 абг

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Така си е":

    Не се хвали, че си неграмотен, а вземи се ограмоти малко.
  • 15 Не от

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "64 са починалите":

    а С ваксини!
  • 16 БОРУНА ЛОМ

    24 6 Отговор
    А КОЛКО УМРЯХА ОТ ВАКСИНАТА?
  • 17 Гост

    30 6 Отговор
    Тръшнати от Ковид официално боцнати! А тръшнати без Ковид 2 пъти боцнати от тромбози, инсулти и т.н., като 41 г. македонец на автомагистрала Струма, докато шофира...
  • 18 точно така

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "Така си е":

    И ти бай си Ганя не го учи за вируси мируси. Ганя знае сичко, нищо че е е неграмотен. Има да си пишем тук каквото си искаме, като автора. Да вземе този буламач да го повести с факти в реномирано медецинско списание ще ми привлече вниманието но няма да го побликуват. Остава да видим кой бай Гано е по-грамотен, ако си разбрал.
  • 19 Абсолютно!

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Цели 0,67%! Ами останалите 99,33%?!?
    ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ !!!
  • 20 НЕВРОЛОГИЧНО ЧУК

    10 31 Отговор
    А ПРИ АНТИ ВАКСИТЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА РЯЗКА ПРОМЯНА В НАСТРОЕНИЕТО ТУ СА ИРОНИЧНИ И ЗАКАЧЛИВИ ТУ СА ЗАЯДЛИВИ И АГРЕСИВНИ НА ПРИБЛИЖАВАЩАТА ИМ БЕЗИЗХОДИЦА ЛИ СЕ ДЪЛЖИ ИЛИ НЕЩО МЕТНАЛНО.......

    Коментиран от #24, #26, #29, #34

  • 21 Емил

    31 5 Отговор
    Доста лоша ефективност на ваксинити! При 20% ваксинация и 7.2% болни - ефективност около 55%! При тези данни дали си вакдиниран или ни не - шанс 50на50! Всеки сам да решава!

    Коментиран от #25

  • 22 Ей го на

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Антимилиционер":

    Ти нямаш ли друга работа, освен да се заяждаш с хората? Поведението ти е, като на човек без душа. Не ми отговаряй, не си никак интересен.
  • 23 Fenasi Kerim

    24 8 Отговор
    Не стига че ваксинираните разнасят заразата ами и се разболяват и умират. За страничните ефекти след ваксината и евентуално след години да не говорим. Може да си ги зaвpат в задния двор. Моля модерасите да не трият. Ползвам езика на един бивш премиер на Република България управлявал 12 години.
  • 24 Гост

    34 8 Отговор

    До коментар #20 от "НЕВРОЛОГИЧНО ЧУК":

    Наистина странно - уж са "защитени", а настояват всички силово да ни боцкат! От какъв зор, като те са "защитени", какво им пука за небоцнатите? Ако бяха толкова "загрижени" за здравето на нацията, защо цял живот не се сетиха, че всички ядем и пием бокл.уци от магазините, хората масово, вкл. те се тровят с цигари,менте алкохол и наркотици, които причиняват рак, холестерол, инфаркти, инсулти, диабет, чернодробна и бъбречна недостатъчност, от които умират много повече народ от Ковид и сме водещи по този показател в Европа! Срещу това не протестират и не се възмущават! Най-големите им "врагове" са небоцнатите, вкл. техни довчерашни "приятели"!
  • 25 Браво

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Емил":

    Точна сметка - по брой заразени: 55%
    А по брой умрели: 100% - 0.67% = 99.33%

    Коментиран от #59

  • 26 ДО НЕВРОЛОГИЧНО КУК

    9 7 Отговор

    До коментар #20 от "НЕВРОЛОГИЧНО ЧУК":

    А ПРИ ФАШИЗОИДНИТЕ ВАКСАРИ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА РЯЗКА ПРОМЯНА В НАСТРОЕНИЕТО ТУ СА ИРОНИЧНИ И ПАРАНОИЧНИ ТУ СА ЗАЯДЛИВИ И АГРЕСИВНИ НА ПРИБЛИЖАВАЩАТА ИМ БЕЗИЗХОДИЦА ОТ ВАКСИНАТА ЛИ ОТ ВИРУСА ЛИ ЩЕ СИ ОТИДЪТ ИЛИ НЕЩО МЕНТАЛНО....ОБИЧАЙНО ЗА ФАШИЗОИДЕШИЗОФРЕНЕН ВАКСЪР.
  • 27 Fenasi Kerim

    29 5 Отговор
    Изкарах го през ноември 2020. Сега в един офис сме осем човека. Единия се разболя. След няколко дни се разболя друг. Останалите сме ОК. От 8 човека двама болни. Само двама са ваксинирани. Останалите 4 не сме ваксинирани. 4 преболедували и 2 ваксинирани без симптоми. Един на домашно лечение а другия в болница. Минаха 15 дни. Мангъров ще се окаже прав. Преболедувалите са защитени. Ваксинираните също но не 100%.

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Fenasi Kerim

    22 4 Отговор

    До коментар #27 от "Fenasi Kerim":

    Но не се знае дали двамата ваксинирани не са преболедували преди това. И да се окаже че не се разболяват е защото са ваксинирани а защото са преболедували. И това го има. Трябва да се правят тестове за антитела. Да се види колко процента от населението са се срещнали с този лабораторно създаден изкуствен вирус.
  • 29 Абе ей, фашизоиден ваксър

    23 6 Отговор

    До коментар #20 от "НЕВРОЛОГИЧНО ЧУК":

    Един път се ваксинирах против грип, придобих самоувереност и се заразих от другия щам. Ти си се боцнал и си станал железен, но във фантазиите си. С мутацията Делта ще се заразяват и ваксинираните. И колективният имунитет става невъзможен, казва оксфордският учен Ендрю Полард, участвал в разработката на ваксината на AstraZeneca. Но ти си шизофашизоиден ваксър с капаци на очите.
  • 30 Емил

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "Fenasi Kerim":

    Това данни от Истанбул ли са?

    Коментиран от #31

  • 31 Fenasi Kerim

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Емил":

    Не. България.
  • 32 Запознат

    5 19 Отговор
    От тези 64 поне 50 са изляли ваксината в мивката. И са се писали ваксинирани. Лошото е че има доста такива вече. И ще берем още по големи ядове.

    Коментиран от #35, #36

  • 33 Ghost

    11 5 Отговор

    До коментар #11 от "Лошо":

    Какво се чудиш?!?! Това си е направо прав ефект на вакасърите! Прави ги агресивни! Познавам доста такива, с бустер дозата не се наближават на по малко от 10 метра, че хвърчат слюнки.
  • 34 Тези които не са се направили железни

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "НЕВРОЛОГИЧНО ЧУК":

    Ще се разболеят от вируса а железните от мутант или от препарата тъй наречената ваксина.
  • 35 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #32 от "Запознат":

    А, не! Тези са доказани с вакса! Колегите ти писаха, търси ги в графата инфаркти и емболии, дето не се афишират, пък са с вакса.
  • 36 ехе много тъпо си запознат

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Запознат":

    Фиктивно ваксинираните се установяват с кръвен тест. Ето това сте шизофашизоидни ваксъри.
  • 37 М а н а ф оглу

    18 7 Отговор
    Е ся каква стана тя. До вчера Мангъров беше лъжец и антифаткаджия. Нали нямало умрели от ваксаните.А днес оп 64. А утре да не се окажат 640, а ако духне друг ветар от към Атлантика да са 6400.
  • 38 Пинто

    14 5 Отговор
    Добре кой ще направи чертата накрая. Ако се спасяват малко, а има хора , които умират от ваксината? Какъв е смисъла?

    Коментиран от #58

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Русенец

    5 1 Отговор
    Притеснява ме това, че не се полагат никакви ваксини за р0мите в България. Там сериозно изоставаме с процентите.
  • 43 Защо не казвате, че всичките починали

    1 13 Отговор
    Ваксинирани са с фалшиви сертификати?

    Коментиран от #55

  • 44 64 срещу 9500

    2 3 Отговор
    С тия темпове ще се изчистим доста бързо от шкартото. Естественият подбор е невероятен в изобретателността си да се изчисти от непригодните да разсъждават.
  • 45 Фронт

    2 1 Отговор
    Кво са защитени боцканите нали мрът и те от липса на мед. грижи като останалите
  • 46 Грездей

    8 0 Отговор
    Как показва само, че ваксините са "ДОСТАТЪЧНО ЕФЕКТИВНИ" при 64 човека официално, най вероятно цифрата е по 5 за смъртните случай на такива починали в къщи. 😂😂 нещо не можах да разбера ефективността.
  • 47 МАРЕШКИ ПО ЗОК

    6 0 Отговор
    НАРОД КОЙТО НОСИ МЕДИЦИНСКА МАСКА БЛИЗО ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ ДА Я СМЕНИ .... НЯМА УМИРАНЕ ......😂🥇👌 НИ КОВИД НИ МОВИДДД.. ВСИЧКО Е ПАРЛАМА РАБОТА ... БАЙ ГАНЮ ДЪРЖИ ЯКО НЕ МУ ТРЯБВА ВАКСИНА
  • 48 Радев

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Ваксината не дава 100% защита, но в този живот нищо не е 100%. А сега.
  • 49 реалист

    4 4 Отговор
    До 5-6 г. всички ваксинирани ще умрат. Опитните мишки загиват за 2 месеца след ваксиниране, а маймуните след три.

    Коментиран от #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ваксиниран1403

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "реалист":

    Да бе сигурно. Наивните хората първо вярваха на тъпи теории които отричаха съществуването на вирус. После вярваха, че това е просто грип които лятото ще изчезне. После вярваха, че щели да ги чипират с ваксини. После вярваха, че от ваксините се умира масово след ваксинацията. След като вече ваксинираните в света са повече от 2.4 милиарда т.е повече от 30% от населеното на земята при това основно в развитите икономически страни, а масовото измиране го няма почнаха да вярват,че умирането не ставало веднага, а в рамките на 2 години. След 2 години като отново няма толкова трупове ще почнат вярват че смъртта ще настъпи до 5 години после до 10. Да до 100 години сигурно нито един ваксиниран няма да е останал жив, но далеч не защото се е ваксинирал.
  • 53 Мъск

    4 5 Отговор
    Тоест за профаните да повторим - 0,67%, и вместо сега в болница да са 6 488 човека, щяха да са 44 човека или хайде грубо 50. А от утре като почнат училищата всеки да си смята чисълцата. И като затворят молове, ресторанти и ви върнат децата от училище - тогава кой ще ви гледа децата. Реципрочно икономиката кляка и вместо като в Дания да отваряме ресторантите, ще отваряме бурканите компоти от 2010-та. Но ,вирус, ваксина, всичко е лъжа, и това е. Дебели глави с малко съдържание, е затова ви викат идиоти в Европа.

    Коментиран от #60

  • 54 Истината и само

    5 0 Отговор
    Иcтинaтa e чe дoктoрятa в интeнзивнитe oтдeлeния нa бoлницитe имaт инcтрукция дa "ИНТУБИРAТ" зaдължитeлнo a нe дa дaвaт мacки c киcлoрoд кaктo e рeднo. Цeлтa e ЗAВИШEНA CМЪРТНOCТ c цeл cплaшвaнe нa нeвaкcинирaнитe глупaви грaждaни... нa ceлo рaждaни! Държaвa нa убийци - в тoвa ни прeвръщaт фaрмaцeвтичнaтa мaфия нa aмeрикa и eврoпa!!!.
  • 55 България винаги е била

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Защо не казвате, че всичките починали":

    Водеща по смъртност. Причината е в лошото здравеопазване а не в неваксинираните с препарати с различни наименования. Ако имунолога доктор Джонас Солк беше създал ваксина по този начин, все още щяхме да сме в плен на детския паралич. Ваксината е тествал върху себе си и семейството си. А най-важното е, не е патентовал ваксината, Загубил е милиарди за онова време, но ваксината е останала по-евтина достъпна и за бедни.
  • 56 Аз Буки

    4 0 Отговор
    Всеки който се факсинира и умре по-рано от две седмици след последната инжекция 💉 се води жертва на вируса и неваксиниран. Така голяма част от мъртвите с факсина ги броят към починалите не взели отровата.
  • 57 Облог

    8 0 Отговор
    Предлагам логдаун за неваксинирани. Ваксинираните да ходят където си искат. След два три месеца ако броя на заразените не намалява а се увеличава, да се изплатят по 10, 15 хиледи на хората които са били под логдаун.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Вероятности

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Браво":

    Интересно се получава.

    Само дето заровете са повече от един.

    За да почине ваксиниран човек, първо трябва болния да е ваксиниран /една вероятност/ и после да почине /втора/.

    Хипотеза първа, по-безобидната: Ваксата има почти нулева защита от заразяване, и нормална смъртност. Прилича на плацебо:

    рПочиналВаксиниран = рБоленВаксиниран х рСмърт.

    Смъртността в България до момента от К-19 по данни от ЕИП е 19809 ÷ (417446+19809) 0.0453 за рСмърт.

    0.0067 = рБоленВаксиниран х 0.0453

    от тук получаваме 0.1479 (14.79%) за вероятност произволен болен да се окаже напълно ваксиниран.

    При 20% напълно ваксинирано население, 14.79% изглежда напълно нормално, ако говорим за безобидно плацебо.

    Хипотеза втора: Ваксата предлага защита от заразяване. По-неприятния вариант.

    Ще вземем най-ниската възможна стойност, спомената в статията - 80%. Колкото по-висок процент на защита взимаме, толкова по-лошо се получава.

    рБоленВаксиниран = рПробив х pВаксинирани.

    При 20% вероятност за пробив и 20% напълно ваксинирани, рБоленВаксиниран е 4%.

    0.0067 = 0.04 х pСмърт.

    В този случай, рСмърт = 0.1675 или между 3 и 4 пъти (3.6976 пъти, да сме по-точни) по-висока от досегашната от К-19 за България.
  • 60 Да бе да

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мъск":

    Блаженни са вярващите. Ако намериш статистика 5 години назад, провери цифрите. Може вече да се забравя, ама имаше години и без пандемия, тогава се споменаваха катастрофи, грип, тютюнопушенето, сега само ковид им е в устите

    Коментиран от #61

  • 61 Мани го

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Да бе да":

    Мани го Мъски, да си гледа космоса.

    Те му пишат "468 души, със завършена ваксинация, са били хоспитализирани.", той казва "Аааа, неее, ако се бяхме наболи всички, включително едноседмичните бебета, щяха да са само 50 в болница" XD
  • 62 КОВИД20

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: фалшиви сертификати - това е морално престъпление смята проф. Мира Кожухарова
    Тази баба продажна дали се чува какво говори. Едва ли тя може да се докаже като морална.
  • 63 63 са

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антитрол":

    63,31% са ваксинираните в Израел. Чети светоените статистики и се ограмоти малко преди да публикуваш мнението си.

    Коментиран от #64

  • 64 Там вече

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "63 са":

    Там вече какво изобщо броят за "ваксиниран"? 2 или 3 дози?

    А децата под колко години ги вадят от общата бройка, за да сметнат процента - или си влизат директно в ненабодените?